ÜSKÜDAR YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRME...

ÜSKÜDAR YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRME...


Geçen sayıda Üsküdar’da seçimi kim kazanacak konusu olan uzun bir köşe yazısı yazmıştım.


Artık kazanan belli yorumlarımız bunun üzerine olacak. Üsküdar Belediye Başkanlığını kazanan Sinem Dedetaş ve çoğunluğu kazanan belediye meclis üyelerinden beklentim adil dürüst bir yönetim anlayışı ile daha yeşil bir Üsküdar için çaba sarf etmeleri.


Eminim Üsküdar lı seçmenler de bunları bekliyor. Tabi bunun yanında diğer adayların ve partilerin de çok güzel önermeleri vardı. Örnek mi Üsküdar a yaşlı bakım evi futbol oynanabilecek en az bir stat, boğaz parklarının elden geçirilip yenilenmesi. Ve en önemlisi kentsel dönüşüm çalışmalarının halkın yararına hızlandırılması. En başta aklıma gelenler. Sinem başkanın da yapmayı planladığı pek çok projeler var hepsini izleyeceğiz takip edeceğiz.

CHP Üsküdar ilçe örgütü 25 yıldır elde ettiğim izlenime göre bu sefer en istekli en arzulu bir seçim süreci yürüttü. Sanırım Sinem Dedetaş ve Ekrem İmamoğlu nun sağladığı atak görüntü parti çalışanlarını da hareketlendirdi.


Son hafta özellikle bazılarının yüzüne de söyledim ilk defa bu kadar isteklisiniz hep birlikte ve çok değişik noktalarda çalışma yürütüyorsunuz diye.


Partililer kendileri inandılar ve çalıştılar oyların 157.000 e çıkmasını ise artık bir değişim olsun diyen pek çok seçmen sağladılar. 2019 a göre CHP 24.000 oy eklemiş AK parti 25.000 kaybetmiş.

Ben 15 gün önce yazdığım yazıda tepe yarışı 145.000 kazanır demiştim aynen doğru çıktı.


Seçimler afiş yarışı gibi geçti ama yerel basın ile okuyuculara sosyal medya takipçilerine seslenen daha başarılı oldu.


Dikkatimi çekti twitter da 28.000 takipçili Sinem Dedetaş ın takipçisi 120.000 e çıktı Hilmi Türkmen’in de 135.000 takipçisi var. Paylaştıkları her şeyi bu kadar insan görüyor ve etkileşim yapılıyor.


Sinem Dedetaş ın İnstagram takipçisi 212.000 Hilmi beyin 178.000 ama bunların çoğunun Üsküdar da oturmadığını başka yerlerin seçmeni olduğunu unutmayalım.


Ama yerel basın ın gazete sayfaları takipçileri hepsi Üsküdar da oturan yerel siyasetle ilgilenen insanlar sosyla medyalarımız da öyle rakamlarımız bu kadar yüksek değil ama takipçilerimiz hepsi Üsküdar lı.

Gerçi bende İnstagramımı güçlendirmeye karar verdim. Videolar ile orayı şenlendireceğim. Cengelkoygazetesi instagram a beklerim.


Ya İBB ye ne demeli Ekrem İmamoğlu rakibiyle uğraşırken bakanlarla da yarıştı ve seçimi yüzde 10 gibi büyük bir farkla kazandı. Beş sene önce iptal edilen seçimleri unutmayan İstanbul seçmeni bu sefer farkı açarak tartışmaya mahal vermedi.


Şimdi Üsküdar da Sinem Dedetaş süresi başlayacak Denizcilik İşletmelerinde beş yıl müdürlük tecrübesi ile belediye hizmetlerine pek de yabancı değil. Bizler haberler yaparak eksik konuları hatırlatmaya devam edeceğiz. Yetkilileri uyaracağız. 

Bu haber 180 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI