YRP ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT SADIKOĞLU ÜSKÜDAR’A DAİR ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

YRP ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT SADIKOĞLU ÜSKÜDAR’A DAİR ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

Tarih 11 Şubat 2024, 17:16 YazdırBu haberi yazdır

Yeniden Refah Partisi Üsküdar yerel seçim çalışmalarına “Ahlaklı Belediyecilik “ sloganı ile başladı. Üsküdar Belediye Başkan Adayı Turgut Sadıkoğlu11.Şubat günü yapılan toplantıda, projelerini ve düşüncelerini yerel basınla paylaştı.

YRP ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT SADIKOĞLU ÜSKÜDAR’A DAİR ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

 

Yeniden Refah Partisi Üsküdar yerel seçim çalışmalarına “Şehrine sahip çık mahallene sahip çık. Ahlaklı Belediyecilik “ sloganı ile başladı. Üsküdar Belediye Başkan Adayı Turgut Sadıkoğlu11.Şubat günü yapılan toplantıda, projelerini ve düşüncelerini yerel basınla paylaştı.

 

Milli Görüş hakkında açıklamalar sonrası mikrofon Yeniden Refah Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Turgut Sadıkoğlu’na verildi projelerini ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Açıklaması şöyle ise şöyle ;

 

 

Bismillahirrahmanirrahim. Es selamun aleyküm.

Değerli basın mensuplarımız, milli görüşün neferleri ve kıymetli misafirlerimiz


Sözlerime İstanbul’un en büyük sorunu olan deprem gerçeği ile başlamak istiyorum.


Üsküdar’ın tarihi yapısı ve çarpık kentleşmenin bizlere vermiş olduğu deprem korkusu, Yavuztürk Ünalan ve Güzeltepe gibi örnekleri çoğaltacağımız, Kentsel dönüşümde arka plana itilmiş ön planda rantsal dönüşüme kurban giden birkaç mahalle ile göz boyama devrine artık son diyoruz.


Rantsal dönüşüm değil, Kentsel dönüşüm için kollarımızı sıvamış bulunuyoruz.


Kentsel dönüşümde Ada bazlı yapılanmaya öncelik vereceğiz. Buradaki amaç olası bir depremin olması durumunda ;


Yeterli toplanma alanları halkımıza kazandırmaktır. Yer altı otopark alanı inşa etmek, bize alan sağlayacaktır. Üsküdar’a nefes aldırmak, yeşil park alanları ile nezih alanlar oluşturmaktır. (Kentsel Dönüşüm ve İMAR konusunda Yavuztürk Mahallesi bunun en somut örneğidir). İşlevsiz hale gelmiş harem otogarını halkımıza refah bir nefes aldıracak yararlı aktivite alanları olarak yeniden kazandıracağız. Hem Üsküdar hem de diğer ilçelerimizden Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlarımızı zora sokan yol güzergahında ki Beylerbeyi tünelini de tekrardan açılması yönünde çalışmalar yürüterek Üsküdar sahilinden Çengelköy’e geçmek isteyen vatandaşlarımızı köprü trafiğinden kurtarmak en büyük hedefimizdir. Rant haline dönüşmüş Valide Bağ Korusunu, kendi özüne kendi dokusuna yakışır bir millet parkı haline getireceğiz. Bu alanda;


Spor bölümleri ( yürüyüş alanları, koşu alanları, voleybol, basketbol, tenis kortu gibi alanlar yapacağız).

Ailelerin çocuklarıyla zaman geçireceği çocuk oyun alanları, kum oyun alanları, at biniciliği eğitimleri, ok atma eğitimleri, zirai tarım yetiştiriciliği, izcilik kampı gibi daha birçok aktivitelerinde yapılacağı bölümler inşa edeceğiz.

2023 yılı onaylanan Belediye bütçeleri arasında 3 milyar 300 milyon lirayla, en yüksek bütçe Üsküdar Belediyesinin olmuştur. En düşük bütçe ise 107 milyon lirayla Adalar ilçesinin olmuştur.

İstanbul'da en yaşlı konut stoku birinci sıra ile Fatih ilçesi olurken ikinci sırada Üsküdar olmuştur.

İstanbul'da 2000 ve öncesi yapılmış bina sayısı 818 bini aşarken, bunların 264 bininin 1980'den önce inşa edildiği biliniyor. 2000 ve öncesine ait binaların en yoğun olduğu ilçelerin başında 39 bin 786 adetle Fatih gelirken onu 34 bin 618 ile Üsküdar ikinci sırada takip etmektedir.

Biz hizmete gönüllü değil görevliyiz derken. Belediye işi gönül işi diyenlerin gönülsüzlükleri Üsküdar’ımıza 5 yılını daha kaybettirmiştir. Hizmetin gönülle değil, icraat ile bir askerin aldığı komut gibi görevimizin başında kılı kırk yararcasına mahalle halkına ve esnafına refah bir Üsküdar’ı yaşatmak deprem korkusunu bitirmek sosyal belediyeciliği Üsküdar’ın her noktasına nüfus ettireceğiz.


 

Şehrine sahip çık ki, Mahallene sahip çıkasın, mahallene sahip çık ki, ailene sahip çıkasın.


 

Bizler tıpkı Osmanlı payitahtında bulunan şimdi ise kulağa ilginç gelecek Öğrencilere Alfabe Vakfı, Yetimlere Yazlık Elbise Vakfı, Öğrencilere Bayramlık Elbise Vakfı, Mahalle Fakirlerini Gözetme Vakfı, Fakir Kızlara Çeyiz Vakfı gibi vakıflar ile toplumun komşusu aç iken tok yatan bizden değildir düsturu ile günümüz sivil toplum kuruluşları ve vakıfları ile birebir görüşmeler düzenleyerek gerekli ortamın oluşturulmasında rol oynayacağız. Özlenen belediyecilik ve mahalle adabını yeniden Üsküdar’ımıza kazandıracağız.

Allah’ı sevmede ve Ona kullukta sınır tanımayan Osmanlı müminleri, mahlûkatı yaratandan ötürü sevmeyi ve yüceltmeyi kulluğun gereği olarak görüyorlardı. “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olan; malın en hayırlısı Allah yolunda harcanan; Allah yolunda harcananın da en hayırlısı halkın en çok ihtiyaç duyduğu şeyi karşılayandır.” (Ebu Davud, Edeb/57) Hadisi Şerifini kılavuz ediniyoruz.


Şimdiki belediye yönetiminin 2019 yılında vermiş olduğu 41 maddelik seçim vaatleri arasında Yavuztürk kentsel dönüşüm, harem otogarı, nostaljik tramvay, sit alanı imarı getirilmesi, beylerbeyi Küplüce mısırlı millet bahçesi projesi gibi daha bir çok vaadin yerine getirilmemesi ile her dönemde olduğu gibi bu dönemde de söz verilen vaatlerin yerine getirilmeyişi belediyecilik anlayışlarının pekte gönüllü olmadıklarının ortaya koyan en büyük unsurlarından bir tanesidir.


Sokak hayvanlarımızın doğal yaşamlarına uygun ortamlar halkın ziyaret edebileceği biçimde hazırlanacaktır.

Seyyar satıcılarımız için belediyeye ait yollarda uygun projeler hazırlanacaktır. Üsküdar meydanın da uygun noktalara taksi durağı için çalışmalar yapılacak. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlarımız için tesislerin oluşturulması ve bu vatandaşlarımızı tekrardan topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yürüteceğiz.

31 mart yerel seçimlerinde Üsküdar nezdindeki tüm partiler adına adil adaletli bir seçim dönemi geçirmelerini temenni ediyor. Bölmeden bölüştürmeden kin ve nefret duyguları güdülmeden nezaket kuralları çerçevesinde seçim çalışmaları yürütülmesini temenni ediyoruz.

Özetle

İlçemizin sorunlarına odaklanarak çözüm önerileri sunmak ve birlikte hareket etmek. Güçlü bir yerel yönetim oluşturmanın temeli olacaktır. Bu seçim sürecinde bizler bir araya gelerek Üsküdar ilçemizin geleceğini şekillendirme ve yön verme fırsatıdır.

Adil, şeffaf, yaşanabilir, ahlaklı ve demokratik bir şekilde, Torpilin, Bankamatik memurun, zulmün, Yoksulluğun, LGBT, Rüşvet, Adaletsizliğin, Başıboş köpeklerin, Şatafatın, Yıkımın, Tembelliğin, Sokakta ve Parkta uyuşturucunun artık son bulacağı daha güzel bir Üsküdar için el birliğiyle hep birlikte çalışalım.

Selam

Bu haber 693 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER