İYİ PARTİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PRF.DR. ERTAÇ ERGÜVEN

İYİ PARTİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PRF.DR. ERTAÇ ERGÜVEN

Tarih 22 Şubat 2024, 17:16 YazdırBu haberi yazdır

“DÖNÜŞÜMÜ ADALETLİ VE ŞEFFAF YAPACAĞIZ”

İYİ PARTİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PRF.DR. ERTAÇ ERGÜVEN


“DÖNÜŞÜMÜ ADALETLİ VE ŞEFFAF YAPACAĞIZ”  


 

 

İYİ Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu ve yönetici arkadaşlarının 22.Şubat günü düzenledikleri İyi Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Prf. Dr. Ertaç Ergüven basın buluşmasına bölgemizin tüm yerel basın temsilcileri katıldılar.


Toplantıya ayrıca Belediye Meclis adayları Av.Sezer Ergin Murat Karaca Av.Fatih Topçu, Kadir Özdemir, Burhan Makıroğlu ve Selahattin Özgür de katıldılar konuları ile ilgili söz aldılar.


İlçe Başkanı Ofluoğlu “Üsküdar Ertaç Ergüven ile çok iyi olacak. Üsküdar a en uygun adaydır kendisi. Üsküdar’ı kısa bir zamanda yaşanabilir bir yer haline getirecek.” diyerek sözü başkan adayına verdi.


İYİ Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı “Şimdi iyi partinin adayıyım ama kazanınca herkesin başkanı olacağım. İTÜ İnşaat fakültesini bitirdikten sonra 44 yıllık eğiticilik görevinden sonra emekli oldum. Fındıklı dernek başkanlığı Ridef yönetim kurul üyeliği gibi STK hizmetlerim de oldu.


Ülkemize hizmet için İYİ parti kurucuları arasına girdim. Teşkilatımızla Belediye meclis listemizle Üsküdar ı en iyi şekilde yönetmek için adayız.

6.Şubat depremi olmadan kimse bu konuyu düşünmedi. Kentsel dönüşüm demek vatandaşın hayatını kurtarmaktır. Benim uzmanlık alanım budur değerli meclis üyesi adayı arkadaşlarımla bu konu hakkında detaylı planlar hazırladık. Bütün çarpıklıkları düzeltmeye adayız.


Kentsel Dönüşümü adaletli ve şeffaf bir şekilde yapacağız.


Tarihi kültürel alanları koruyarak Üsküdar ı turizmini güçlendireceğiz. Otel imarlarının önünü açacağız.


Üzülerek ifade ediyorum ve iddia ediyorum, Yavuztürk ve çevresi çok ihmal edilmiş buralarda dönüşümü hızlandıracağız. Parsel küçültmeler dönüşümü hızlandıracaksa daha küçülteceğiz, büyük parsele dönüşüm yapmak isteyene de destek olacağız. Engel olmayacağız. Büyük parsellerde 1000 metrekarelik parseller oluşturacağız. 

 

Dönüşüm aşamasında kiracılar gözardı ediliyor onlara yönelik önlemler alacağız ilk altı ayda 1000 konutu projeye alacağız. Taşınmak isteyene yeddi emin depolar oluşturacağız. “dedi.


Daha pek çok alanda düşüncelerini paylaştı ondan sonra gazetecilerle sohbete geçildi.

 

 

PROF.DR. ERTAÇ ERGÜVEN KİMDİR?


İTÜ İnşaat Fakültesi Mezunu. Akademik hayatının tamamı aralıksız olarak aynı üniversitede geçti. İzinli olarak yurt dışında TÜBİTAK teşvik bursiyeri olarak bulundu. 1984-86 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de misafir araştırmacı olarak Petrol üretim teknolojileri (Hydraulic Fracture Modeling) üzerinde çalıştı. 1991-93 tarihleri arasında Almanya’da Th Darmstadt’da Alexander von Humboldt bursiyeri olarak misafir profesör statüsünde çalıştı. İTÜ’de 25 yıl profesör olarak hizmet verdikten sonra 2018 yılında emekli oldu.


Deprem dalgalarının yayılımı, Yapı-Deprem Etkileşimi, Petrol Depolama sistemlerinin Deprem Davranışları, Tarihi Yapıların Deprem Güvenlikleri, Mevcut Yapıların Depreme karşı güvenliklerinin tayini, Metro hatlarındaki yapıların güvenliklerinin araştırılması konularında araştırma ve çalışmaları vardır. Akademik hayatı boyunca çok sayıda SCI-Index’de yayınlanmış makalesi, Hakemli dergilerde yayınları ve katıldığı kongreler mevcuttur. Sayısız Yüksek Lisans tezi yönetmiş ve sonuçlandırmıştır. Dört adet doktora tezi yönetmiştir. Üniversitede Deprem Yürütme Kurulu Üyeliği ve bir dönem Üniversitede Senato Üyeliği ve Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.


Özellikle Enstitü Müdürü olduğu dönemde Van Depremi çalışmalarında etkili ve başarılı hizmetler yapmıştır. Burada özellikle ekibi ile birlikte özel ve kamu binalarında yapıların deprem sonrası mevcut durumlarının tayini ve mümkün olanların güçlendirilmesiyle ilgili çalışmalar yapmıştır.


Bu haber 518 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER