SİNEM DEDETAŞ:KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARIMIZI HAZIRLADIK

SİNEM DEDETAŞ:KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARIMIZI HAZIRLADIK

Tarih 19 Mart 2024, 23:00 YazdırBu haberi yazdır

Dedetaş, “Artı kata ihtiyaç bile olmadan mahallenin donatı alanları, otopark ihtiyaçlarını içine alacak, vatandaşa en az maliyet yaratan yerinde dönüşüm alternatifleri yaratmak mümkün. Burada bakış açısını değiştirmek lazım. Dönüşümlere hazırız, gelir gelmez Allah izin verirse hiç kimsenin hakkını yemeden, hiç kimseyi mağdur etmeden dönüşüm planlarını hazırlarız.

CHP ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SİNEM DEDETAŞ:

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARIMIZI HAZIRLADIK

 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş Üsküdar’ın her mahallesine saha ziyaretleri gerçekleştiriyor. Barbaros Mahallesi pazar ziyaretine giden Dedetaş, kentsel dönüşüm projelerini paylaştı. Dedetaş, “Artı kata ihtiyaç bile olmadan mahallenin donatı alanları, otopark ihtiyaçlarını içine alacak, vatandaşa en az maliyet yaratan yerinde dönüşüm alternatifleri yaratmak mümkün. Burada bakış açısını değiştirmek lazım. Dönüşümlere hazırız, gelir gelmez Allah izin verirse hiç kimsenin hakkını yemeden, hiç kimseyi mağdur etmeden dönüşüm planlarını hazırlarız.” dedi.

 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş Barbaros Mahallesi’nde pazar ziyareti, Muratreis Mahallesi’nde esnaf ziyareti ve Ferah Mahallesi’nde İlke-2 Sitesi sakinlerini ziyaret etti. Dedetaş, kentsel dönüşüm projelerinden sokak hayvanlarının sahiplendirilmesine ilişkin hibe ve teşviklere kadar pek çok projeyi Üsküdarlılarla paylaştı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARINI HAZIRLADIK”

 

Dedetaş, Barbaros Mahallesi pazar ziyaretinde bir vatandaşın kentsel dönüşüm problemine değindi. Artı bir kat verilmediği için kentsel dönüşüme gidemediğini belirten Barbaros Mahallesi sakini “Aşağıda oturuyorum ve kentsel dönüşümde ücret ödemeyi istemeyen emekli kesim çok fazla. Artı 1 kat verilmediği için inşaat firmaları iştahlanmıyor onun için bekliyoruz” dedi. CHP Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ise ada bazlı dönüşümü ve mümkün olan her yerde yerinde dönüşümü desteklediklerini aktardı. Dedetaş, “Artı kata ihtiyaç bile olmadan mahallenin donatı alanları, otopark ihtiyaçlarını içine alacak, vatandaşa en az maliyet yaratan yerinde dönüşüm alternatifleri yaratmak mümkün. Burada bakış açısını değiştirmek lazım. Dönüşümlere hazırız, gelir gelmez Allah izin verirse hiç kimsenin hakkını yemeden, hiç kimseyi mağdur etmeden dönüşüm planlarını hazırlarız. 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçmişim var. Şehir Hatları’nın genel müdürüydüm. Mesleğim icabı bütün teknik masalarda bulundum. Haksızlıkların ortadan kaldırılması için Üsküdar’a iyi çalıştık. Göreve geldiğimiz anda sorunları çözeceğiz.” dedi.

 

SOKAK HAYVANLARININ SAHİPLENDİRİLMESİ İÇİN HİBE VE TEŞVİK

 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, Barbaros Mahallesi’ndeki pazar ziyaretinin ardından Murat Reis Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Dedetaş, sokak hayvanları için hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini paylaştı. CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Dedetaş, “Sokak hayvanlarını sahiplendirmeyi desteklemek istiyoruz. Bu konuda mama ve aşıları kapsayan hibe ve teşvikler vererek evcil hayvanların sokağa bırakılmasının önüne geçmek istiyoruz. Mama fiyatlarındaki artış ve veterinerlik hizmetlerinin pahalı olması nedeniyle evcil hayvanlar sokağa bırakılıyor. İnsanlar sokak hayvanlarına bakmak için çok yüksek bütçeler ayırıyor. Belediye olarak bu yükleri vatandaşın üzerinden alarak esnaflar ile iş birliği yapmak istiyoruz. Mama desteği ve teşvikler oluşturmayı planlıyoruz. Bunların planlarını yaptık. Barınakları canlı bir şekilde izlenebilir hale getirerek sokak hayvanlarının sağlık durumlarının takip edilmesini, sokak hayvanlarına nasıl davranıldığının görülmesini sağlayacağız. Korkuları ve kaygıları bitireceğiz. Ayrıca esnafın ve diğer meslek gruplarının da dahil olduğu Kent Konseyi’ni tekrar aktive ediyoruz. Bu ortak masadan bilgi ve destek alarak süreçleri yöneteceğiz” dedi.

 

“SEÇİMDEN SONRA HER HAFTA BİR MAHALLEDE OLACAĞIM”

 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş Ferah Mahallesi’ndeki İlke-2 Sitesi’nde gerçekleştirdiği bir diğer ziyaretinde ise site sakinlerinin sorularını yanıtladı.

 

Dedetaş, İlke 2-Sitesi sakininin “Seçimler bittikten sonra belediye başkanlarına ulaşmak çok zor oluyor. Siz bunun güvenini bize verecek misiniz? Herhangi bir sorun olduğunda size ulaşabilecek miyiz?” sorusuna cevap verdi. “Hiçbir siyasetçi bu sorunun cevabına hayır demez. Ben şimdi farklı bir şey söyleyeceğim. Biz bir planlama yaptık. Bana ulaşmaktan ziyade ekibimle beraber her hafta bir mahallede olacağım. Yeni dönemde mahallelere ben geleceğim. Alanlar bulacağız, kapalı alan yoksa biz yaratacağız. Haftanın bir günü o mahallede olacağım. O mahallenin sorunlarını bir bir dinleyeceğim. Kent Konseyi aracılığıyla sizler masada olacaksınız. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, esnaflar, akademisyenler, siyasi partilerin temsilcileri o masada olacak. Ben de haftanın bir günü birebir sorunları duyuyor olacağım. Sorunları yerinde görmek, çözülüp çözülmediğini yerinde tespit etmek çok önemli.” dedi.

Bu haber 326 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER