BEKLENTİLERİM...

Yalçın Soysevinç
Tarih 17 Mayıs 2024, 11:40

BEKLENTİLERİM...


Daha doğrusu yeni seçilen Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’tan beklentilerim.


Üsküdar ilçesi İstanbul un dahi alımından önce atalarımızın yerleştiği şehirleştiği bir ilçedir. Yapılaşma 1960 öncesi ahşapken yıllar içinde önceleri Doğancılar Selimiye Çiçekçi Zeynepkamil İhsaniye fıstıkağacı icadiye Bağlarbaşında betonlaşmaya başları. 1970 lerden itibaren Barbaros Altunizade bulgurlu bölgeleri ve boğazda Çengelköy Güzeltepe de apartmanlaşmaya başladı.


1980 lerden itibaren Yavuztürk Bahçelievler ve Küçüksu mahallelerinde siteler yapılmaya başlandı. Planlı plansız çoğunluğu beş katlı binalar her yanı sardı. İşini bilenler 6-7 katlı binalarını ekstra çaba göstererek yaptılar.

Merkez mahalleler 40 yıldan eski ve hazır beton kullanmamış binalardan oluşuyor demir donatılarında ki korozyonu hatırlatmama gerek varmı bilemiyorum yani çoğu depreme dayanıksız.


Şimdilerde bölgemizde bulunan büyük denebilecek siteler dönüşüm hazırlığında kimileri TOKİ ile kimileri mütahit girişimleri ile dönüşüm yolunu aramakta.

Başkan Dedetaş acilen teknik kadroyu toparlamalı dönüşümde vatandaşın taleplerini hızlıca cevaplamalı dönüşümün hızını artırmalı. En değerli çabası bu olacaktır diye düşünüyorum.


Ayrıca ilçemizi güzelleştirmek yeşil dokusunu güçlendirmek için Park Bahçeler müdürlüğü uhdesinde iki üç ekip oluşturmasını ihale yapmadan parkların tamirlerini eksilen yol kenarı ağaçlarını tamamlamasını öneriyorum. Parklarda hastanelerimizde kuruyan bir sürü ağaç var bunların kesilip yerlerine yenilerinin dikilmesini istiyorum.

Ayrıca yıllardır dokunulmayan Kuleli parklarının İBB işbirliği ile yenilenmesini acilen istiyorum. Çengelköy iskele meydanının Çengelköy hamallar iskelesinin yenilenmesini istiyorum. Bakım onarım estetik istiyorum. Çok şey mi istiyorum.


410.000 İnstagram 188.000 tweetter takipçisinin olduğunu gördüğüm yeni başkanın bunların çoğunun Üsküdar dışından olduğunu tahmin ettiğimden dolayı Üsküdar yerel basını ile halkı bilgilendirebileceğini de hatırlatmak isterim.


O yüzden ayda bir iki ayda bir yerel basınla bir araya gelmesini tavsiye ederim. Belki benim gibi üçüncü kuşak Üsküdar’lı bir gazeteciden pek çok vatandaş etkileşimi olan birisinden bazı tavsiyeler duymak isteyebilir.


NOT; yazımız sosyal medyada paylaşıldığında ilk yorumu da yazımın ekine bırakıyorum. Yazan Habip Kaymak

"BEKLENTİLERİM..." başlıklı yazınızı ilgiyle okudum. Uzun yıllardır Üsküdar'a bağlı Çengelköy'deki bir sitede (Altınköy-1 Sitesi) oturmaktayım. Yazınızda ifade ettiğiniz beklentiler, yöre sakinleri olarak birçoğumuzun beklentileridir. Bu anlamda kendi adıma size çok teşekkür ediyorum. Bizler için dile getirdikleriniz çok önemli ve değerlidir. Umarım dikkate alınır.

Sayın Yalçın Bey, bildiğiniz gibi "kentsel dönüşüm" konusunda sitemizde de büyük bir çoğunlukla olumlu bir karar alındı. Site sakinleri olarak hepimiz, yeni Belediye Başkanımız Sayın Sinem Dedetaş ve ekibinden "kentsel dönüşüm" konusunda yardımcı olunması ve çabuklaştırılması için gereken çabanın gösterilmesini bekliyoruz, diliyoruz. Bu konu hepimiz için hayati önem arz etmektedir.

Aslında, halk dilinde "Arife tarif gerekmez" diye bir deyim vardır. Bu nedenle sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Sayın Belediye Başkanı ve ekibine, size, okuyucularınıza, çevremiz insanlarına kolaylıklar dilerim. Selam, saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, teşekkürler.


 2024 üsküdar dönüşüm - sinem dedetaş dönüşüm 

Bu haber 207 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI