Ne olacak bu Maxi City nin hali

Ne olacak bu Maxi City nin hali

Tarih 10 Ağustos 2012, 15:51 YazdırBu haberi yazdır

10 Yıl önce hizmete girdiği günlerde çevreye umut olan pek çok önemli markanın yer alarak bir hareket merkezi olan Maxi Çengelköy bir türlü istenilen konuma gelemedi.

Ne olacak bu Maxi City nin hali
10 Yıl önce hizmete girdiği günlerde çevreye umut olan pek çok önemli markanın yer alarak bir hareket merkezi olan Maxi Çengelköy bir türlü istenilen konuma gelemedi.
Doğru dürüst işletilemediği için sürekli şekil değiştiren otoparkları önce paralı yapılıp sonra ücretsiz olduğu bir türlü anlatılamayan. İlk açıldığı günlerde fastfood zincirlerine yer verilmeyen, İstanbul da sinemalar dolup taşarken sinemaları bayat filimler yüzünden bir türlü dolamayan, sürekli müdürleri değişen. Her değişen müdürün yahu ne yapmalı da burayı hareketlendirmeli diyerek Ata 2 yönetimine tanışmaya gelip üç ay beş ay sonra başka birinin geldiği ilginç bir yer bu Maxi alışveriş merkezi.
Çevrede oluşan muazzam bir nüfus var ama vatandaş mecbur kalmadıkça içeride bir faaliyette bulunmuyor. Çünkü yetkililer şunu bir türlü anlamadılar. Otopark a otomobilini parkeden birisi alışveriş yapıp arabasına ulaşmak için iki kat yukarı ondan sonra yeniden iki kat aşağı insin...
Müşterisinde hedef Ata 2 sitesi sakinleri olduğu halde mal getiren kamyon kamyonetlerin ata 2 nin giriş kapısını kapattığını sürücülere hakaretler ettiğini hiçbir müdür keşfedemedi bir türlü. İtin kopuğun kavgalar çıkardığını güvenliklerin bir türlü önlem alamadığını o yıllar insanların çocuklarına sakın ha oraya gitmeyin dediğini oranın yönetimi bir türlü duyamadı.
Caddede dükkanların gayet güzel işlemesine rağmen çevrede yaşan 100.000 den fazla nüfusun burayı tercih etmemesini yönetimler yıllarca çözemedi ne yazık ki. O yüz bin in 15.000 i Ata 2 ve Doktorlar sitesinde yaşıyor bilmeyenler belki bu satırlardan öğrenirler.
Son yıl çevremizden burası ne olacak diye sorulara muhatap oluyoruz Capitol ü Tepe Natilüs ü Meydan Mall ı kim işletiyorsa bu tip bir işletmeye verilir umarız burası. Yoksa amatör bir işletmeye ne yaptığını bilmeyen bir işletmeye verilmez.
Yeni işletecek olanlar buranın 200 araçlı otoparkı var deyip tabela koysunlar o bile yeter. Üsküdar dan Kadıköy den gelenler burada bir otopark olduğunu bile bilmiyorlar.
 
Bu haber 862 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER