Üsküdar CHP den Sevda Tepesi imarına tepki var

Üsküdar CHP den Sevda Tepesi imarına tepki var

Tarih 06 Temmuz 2012, 12:11 YazdırBu haberi yazdır

15 Haziran da İBB meclisinde tartışmalı oturum sonrası Kandilli Sevda Tepesi arazisine imar çıkmıştı CHP li meclis üyeleri orada imara karşı çıkmışlardı.

Üsküdar CHP den Sevda Tepesi imarına tepki var

15 Haziran da İBB meclisinde tartışmalı oturum sonrası Kandilli Sevda Tepesi arazisine imar çıkmıştı CHP li meclis üyeleri orada imara karşı çıkmışlardı. Bunun üzerine Üsküdar CHP ilçe yönetimi Beylerbeyinde bir basın toplantısı yaparak düşüncelerini yerel basınla paylaştı.

19 Haziran sabahı yapılan Kahvaltılı basın toplantısında İlk sözü ilçe başkanı Mustafa Çetinkaya aldı “ 15 haziran günü İBB meclis  toplantısında Sevda Tepesi olarak bilinen 57.000 metrekarelik araziye imar izni çıktı.Bu arazi 1984 de Suudi kralına satılan arazidir. Yangından mal kaçırılır gibi çıkan bu kararlara karşıyız. Üsküdar ın güzelliği korularından gelir bunlar sayesinde yeşil alanlarımız bol bu koruları kaybedersek İstanbul kaybeder. Üsküdarlıları ve Üsküdar yerel basınını bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz.”dedi
Belediye meclis grup başkanı Doğan Tekel ise “Geçen Cuma Üsküdar ın kara cumasıdır. Bu nadide alan imara açıldı. Başbakan kral a verdiği sözü yerine getirdi. Üsküdar Boğaziçi mahalleri 296o sayılı Boğaziçi imar kanununda değişiklik beklerlerken sadece Sevda Tepesine imar çıkması manidardır. Üsküdar ı belediye başkanı değil başbakan yönetiyor.”dedi

Meclis üyesi Ayhan Algantürk ise Kandilli geleneksel el sanatları merkezinin inşaatının bitmesinin hemen ardından Fatih Sultan vakıf üniversitesine 20 yıllığına verilmesini eleştirdi. Bunu mahkemeye taşıdıklarını belirtti. Paşakapısı cezaevinin kaldırılmasını önerdik hiç ciddiye alınmadı.
Bu haber 846 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER