Çengelköy İlköğretimin Pilav Günü yerel bir şenlik havasındaydı

Çengelköy İlköğretimin Pilav Günü yerel bir şenlik havasındaydı

Tarih 28 Haziran 2012, 11:34 YazdırBu haberi yazdır

11 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim okulu pilav günü sanatçılar ,siyasiler ve Çengelköylülerin yoğun katılımı ile 9 Haziran cumartesi

Çengelköy İlköğretimin Pilav Günü yerel bir şenlik havasındaydı


11 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim okulu pilav günü sanatçılar ,siyasiler ve Çengelköylülerin yoğun katılımı ile 9 Haziran cumartesi günü saat 4 de okulun bahçesinde başladı ve şenlik havasında akşam saatlerine kadar sürdü.


Pilav gününe katılarak şenliğe ortak olanlar arasında Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce  Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Başkan Yardımcılarından Hilmi Türkmen Ali Rıza Şenbabaoğlu Togem Başkanı Saadet Gülbaran eçi Hasan Gülbaran Şampiyon atlet Aslı Çakır İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin Ak Parti Üsküdar İlçe başkan yardımcısı Kaan Pehlivan , Belediye Melis üyeleri okulun değerli öğretmenleri veliler eski mezunlar ve pilav şenliğinin coşkusuna ortak olmak   isteyen  Çengelköylüler katıldılar.
Pilav gününün sunumunu Medya FM in sevilen ismi …….. yaptı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını takiben Okul Müdürü Ali Düzyaşar Düzcü katılımcılara hoş geldiniz diyerek bu ve tüm benzer faaliyetleri hazırlayan okul aile birliği üyelerine teşekkür ederek hepsini sahneye davet etti okulumuz bundan sonrada eğitime sosyal faaliyetlere önem vererek  devam edecek dedi. Okul aile Birliği Başkanı Esat Kalay ise “111 yıllık eğitim çınarının altındayız. 11 yıl önce başlattığımız bu pilav Günü şenliğinin bu muazzam havaya bürünmesinden çok memnunum. En değerli varlığımız çocuklarımız onların daha iyi bir eğitim alsın diye gönüllü olarak çalışıyoruz. Okulumuzun tüm çalışanları el ele vererek okulumuzun kalitesini yükseltmek için çalışıyorlar. Okulumuzun ihtiyaçları çerçevesinde yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere ve özellikle Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Çocuklarımız eğitim yılının sonuna geldiler hepsine hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.
Sırasıyla İlçe Mili Eğitim müdürü İlyas Tekin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da konuşmalarını yaptılar. Kara konuşmasında “Yıllardır Üsküdar ın tüm okullarına destek olmayı sürdürüyoruz ama bu okulumuzun faaliyetleri mahallede ve çevrede yaşayanlar tarafından çok sahipleniliyor bu da çok sevindirici bir durum. Çengelköy ün Üsküdar da ön plana çıkması hepimizin malumu. Üsküdar a dört adet yüzme havuzu yapıyoruz ikisi Çengelköy e yapılacak şimdiden hayırlı olsun “dedi.
Ak Parti milletvekili ve T.B.M.M. Bayındırlık İmar Komisyon Başkanı İdris Güllüce ise “Tören başında çocukların Mehter takımı gösterisini izledim böyle bir ruhun yaşatılmasından dolayı memnun oldum. Böyle kenetlenmiş velilerin olduğu okullara ihtiyacımız var burası iyi bir örnek inşallah tüm okullar sizleri örnek alır diyerek pilav gününe katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Okula desteklerini esirgemeyen hayırseverlerden Mümtaz Karakaş Mehmet Pehlivan Fikret Morgül ve Turan Canik ve Aslı Çakır a törenle plaketleri verildi. Başkan Mustafa Kara ya ebru Saadet Gülbaran a ise bir tablo hediye edildi.
Program başlarken Üftod halkoyunları ekibi Karadeniz yöresi oyunları oynadı Metin Şamdan ve Eda Karaytu  şarkılarla türkülerle konukları coşturdu. Büyükler pilavları yerken çocuklar macun şeker pamuk helvalardan yediler ve çok mutlu bir gün geçirdiler. 11 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim Okulu Pilav günü etkinliği her yıl geçen yıldan daha büyük katılımlara sahne oluyor emeği geçen herkesi Çengelköy gazetesi olarak tebrik ediyoruz.
www.cengelkoygazetesi.net
Bu haber 797 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER