Ak Parti Üsküdar Kongresinde Bakanlar geçidi

Ak Parti Üsküdar Kongresinde Bakanlar geçidi

Tarih 13 Şubat 2012, 15:34 YazdırBu haberi yazdır

12 Şubat 2012 cumartesi günü Ak Parti Üsküdar İlçe 4.Olağan kongresi 7000 kişilik bir katılımla Burhan Felek spor salonunda yapıldı.Dört bakan 14 milletvekili 40 belediye başkanı kongrede hazır bulundu.

Ak Parti Üsküdar Kongresinde Bakanlar geçidi.

12 Şubat 2012 cumartesi günü Ak Parti Üsküdar İlçe 4.Olağan kongresi 7000 kişilik bir katılımla Burhan Felek spor salonunda yapıldı.Dört bakan 14 milletvekili 40 belediye başkanı kongrede hazır bulundu.

Kongreye, Bakanlar kurulu üyesi Egemen Bağış ,Veysel Eroğlu ,Ömer Dinçer ve Suat Kılıç ın yanı sıra ,İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, İdris Güllüce, Erol Kaya, Mihrimah Belma Satır, Muhammed Çetin, İsmet Uçma, Osman Boyraz, Osman Aşkın Bak, Ahmet Haldun Ertürk, Bülent Turan, Mustafa Şentop, Metin Külünk, Oktay Saral, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı.
Kongreye divan başkanı olarak il yönetim kurulu üyesi Ömer Seyfi Aktülün ve ekibi önerildi oy birliği ile seçildi. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İlk sözü alan İlçe Başkanı Sinan Aktaş tüm katılımcıları selamlayarak “Üsküdar Ak parti olarak 80.000 üyemizle tüm seçmenin yüzde 21 inin parti üyesi olmasını sağladık. Belediye Başkanımız Mustafa Kara ya meclis üyesi arkadaşlarımıza ve bu göreve bizi layık gören İl Başkanımız Aziz Babuşçu ya ve il yöneticisi arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Kasım 2012 de 10 yıllık iktidarımızı dolduruyoruz. İnsanı merkaze koyan bir anlayışı savunuyoruz. Başta Başbakanımız Tayyip Erdoğan dan başlamak üzere sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza kadar hepberaber çalışıyoruz. Bu çalışmalar birilerini milletvekili yapmak için değildir. Erdemli ve müreffeh insanların yaşadığı bir Türkiye içindir. Beşyüz üyemiz yönetimde yer almak için başvurdu görev alamayan arkadaşlarımıza da Üsküdar  siyasetinde yer açacağız. “dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşmasında “1352 den beri Türk toprağı olan Üsküdar İstanbul un fethini gören şehirdir. Ak Partinin güneşi Üsküdar ın sahilinden doğmuştur. Rahmetli Mehmet Çakır ın kurucu başkanlığı döneminde siyasete burada başladım. Belediyemizin Ankara da ki tüm işlerinin çözümünde yardımcı olan tüm bakanlarıma ve Büyükşehir başkanı Kadir Topbaş a teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

İstanbul 1. Bölge milletvekili İdris Güllüce , Kadir Topbaş ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de konuşmalar yaptı partililere seslendi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “birilerinin, Türkiye'nin demokratikleşmesinden, şeffaflaşmasından, güçlenmesinden rahatsız olabileceğini belirterek, ''Ama onlara Üsküdar'dan bir mesaj vermek istiyoruz; Atı alan Üsküdar'ı geçti. Artık bunun dönüşü yok, bir Üsküdarlı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, ''Üsküdar, Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman sahip çıktı. Bugün de dualarınızla onunla birlikte olduğunuzu biliyorum. Gönlünüzü rahat tutun. Kısa süre içinde görevinin başında olacak. AK Parti'nin kurulmasında Üsküdar'ın büyük rolü olduğunu söyleyen Bağış, 26 Mart 1999'da şiir okuduğu için Pınarhisar'a yolcu edilen Erdoğan'a Üsküdar'ın çok görkemli bir uğurlama yaptığını ve sonrasında da Erdoğan'ı sadece Türkiye'nin başbakanı değil, dünya vicdanının sesi haline getirdi. Birileri, Türkiye'nin demokratikleşmesinden, şeffaflaşmasından, güçlenmesinden rahatsız olabilir ama onlara Üsküdar'dan bir mesaj vermek istiyoruz; Atı alan Üsküdar'ı geçti. Artık bunun dönüşü yok. Artık milletin iktidarı, milletin muktedir olduğu bir Türkiye var. Artık elitistlerin değil, milletin sözünü dinleyen, milletin derdiyle dertlenen, milleti için siyaset yapan bir AK Parti var.''dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da AK Parti'nin kuruluşundan bu yana geçen süreçte ''AK Parti kurulamaz, kurulsa bile iktidar olamaz, bir kez iktidar olsa bile bir daha seçim kazanamaz'' iddialarının dile getirildiğini, oysa AK Parti olarak üst üste üç milletvekilliği seçimi, iki yerel seçim ve iki referandum kazandıklarını söyledi. Son dönemdeki anketlerin ve kamuoyu araştırmalarının, hükümete güvenin arttığını gösterdiğini belirten Kılıç, ''Tazeliğimiz, yeniliğimiz, vaadettiğimiz umutlar hiç eskimiyor. Sevgiler azalmıyor, güven tükenmiyor. Milletin AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a olan umutları erimiyor, azalmıyor, eksilmiyor'' dedi. Muhalefetteki gelişmelere de değinen Kılıç, ''Muhalefettekiler bırakın diplomasiyi, ekonomiyi, eğitimi, sağlığı, gençlik politikalarını, durdukları yerde kayıkçı kavgaları bitmiyor. Bir partiyi bile yönetemiyorlar'' diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Üsküdar'da AK Parti'nin üye sayısının, seçmen sayısının yüzde 21'ine çıktığını belirterek, ''Üsküdar bütün seçimlerde destan yazdı'' dedi. Kendi bakanlığı kapsamında 1.128 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini, bunun 206'sının dev barajlar olduğunu kaydeden Eroğlu, 49 şehrin su meselesini kökünden çözdüklerini, İstanbul dışındaki 34 milyon vatandaşa ilave içme suyu verdiklerini kaydetti. Eroğlu, başlattıkları ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde 2,3 milyon hektar alanın ağaçlandırılacağını, İstanbul'un da bundan nasibini alacağını belirterek, Asya ve Avrupa yakalarında iki orman alanı kurulacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, ilçe yönetiminde şimdiye kadar görev alanları ve bundan sonra alacakları tebrik etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Kadıköy'de başlattıkları İstanbul ilçe kongrelerinin, Üsküdar'daki bu kongreyle tamamlandığını belirterek, ''Kongremiz hayırlı olsun. Yeni başarılarımız şimdiden kutlu olsun'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın telgrafı.

Kongrede, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı da okundu.Telgrafında, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde her iki seçmenden birinin oyunu alarak yüzde 50 oy oranıyla üçüncü kez millete hizmetkarlık vazifesi üstlendiklerini belirterek, AK Parti'nin başarısında teşkilatın en büyük paya sahip olduğunu kaydetti.

Elde edilen başarının, sorumluluklarını bir kat daha arttırdığına işaret eden Erdoğan, ''Üçüncü iktidar dönemimiz, tıpkı önceki dönemler gibi daha fazla gayretle eser ürettiğimiz, milletimize çok daha fazla hizmet ürettiğimiz, Türkiye'yi daha da büyüttüğümüz ve güçlendirdiğimiz bir dönem olacaktır. Üçüncü iktidar dönemimiz AK Parti'nin ustalık dönemidir'' ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi kurdukları tarihte sahip oldukları aynı enerji ve heyecana, hatta çok daha fazlasına sahip olduklarını belirtti.

Üftod grubunun halkoyunları ile başlayan kongre Sinan Aktaş ın başkanlığında yeni yönetim kurulunun seçilmesi ile sona erdi. Yeni dönemde görev alacak yöneticilere başarılar diliyoruz.
Bu haber 1060 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER