Kooperatif yöneticileri Ankaradaydı

Kooperatif yöneticileri Ankaradaydı

Tarih 16 Ocak 2012, 14:00 YazdırBu haberi yazdır

2-b Hızlandı yasa yakında çıkacak. Kooperatif yöneticileri arsalarını bedelsiz geri istiyor.

Ata 2 Kooperatif yönetimi ve Yavuztürk mahallesinde ki 2-b sorunu olan Dalgıçkent ,Yeşilyamaç ,Kayıkent kooperatiflerinin yöneticileri 10 ve 11 ocak günü Ankara da T.B.M.M de temaslarda bulundu.

Önceden alınan randevuler gereği CHP İstanbul 1.Bölge milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir öğütle başlayan görüşmeler, Bayındırlık İmar komisyon üyesi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan ile sürdü. CHP grup başkanvekili Akif Hamzaçebi ile de görüşme olanağı bulan grup tapusu iptal edilen kooperatiflerin 2-b yasası çıkarken bedelsiz almalarının sağlanması için CHP grubunda destek aradılar.

Ardından Bayındırlık İmar komisyon başkanı ve AK Parti İstanbul 1.Bölge milletvekili İdris Güllüce ile makamında görüşme olanağı bulan grup zaten yıllardır bu sorunla ilgili olan İdris Güllüce’nin konu hakkındaki görüşlerini öğrenme şansı buldu. “Devletin bu tapuları iptal edilen vatandaşlardan özür dilemesi gerektiğini ve tapuları iptal edilenlerin inşallah bedelsiz alacağını bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve yasanın yakında bakanlar kurulundan çıkıp meclis gündemine geleceğini “ söyledi.  Geçen dönem komisyon başkanı olan Ak Parti Rize milletvekili Nusret Bayraktar ve Metin Külünk de Üsküdar da bulunan ve 2-b ile ilgili sorunları olan kooperatiflerin yanında olacaklarını ve her zaman adaletin yerini bulması için çaba göstereceklerini belirttiler.

Bayındırlık İmar komisyon üyesi ve aynı zamanda İstanbul 1. Bölge MHP milletvekili olan Durmuş Ali Torlak da tapusu iptal edilmiş 2-b arazilerinin sahiplerine bedelsiz olarak verilmesi konusunu bildiklerini ve destek olacaklarını belirtti. Ayrıca Ak Parti Eskişehir Milletvekili ve Turizm Eğitim komisyon başkanı Navi Avcı yada 2-b ile ilgili özet yazı bırakan Ata 2kooperatifi ve komşu kooperatif yöneticileri oldukça faydalı görüşmeler yapmanın sevinciyle karlı bir havada İstanbul a döndüler.

Milletvekillerine arz edilen yazı şöyle :

 

KONU: 2B Taslak Çalışmaları

 

Toplumumuzda 2B’nin yıllardır yumak haline gelen sorunların önüne geçmek için yapılan çalışmaları dikkatle izlemekteyiz.

1985 yılında bedelini ödeyip aldığımız tapu, 1987’de geçen kadastro çalışmaları sonunda 2B ilan edildi ve tapu iptal davasına konu olup, 2000 yılında Yargıtay da da onaylanarak tapularımız iptal edildi.

Son yapılan kadastro sonucunda 187.000 m2 2B tespiti yapıldı. Dileğimiz 2B taslağı oluşum sürecinde mağdur edilmemizin önüne geçmenizdir. Zamanında bedel ödeyip aldığımız arazimizin bedelsiz olarak kooperatifimize iadesidir.

Yaptığınız çalışmaları takdir ediyor, başarılar diliyoruz.

 

 

Bu haber 772 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER