Üsküdarın eğitim durumu masaya yatırıldı

Üsküdarın eğitim durumu masaya yatırıldı

Tarih 27 Aralık 2011, 11:59 YazdırBu haberi yazdır

22 Aralık Perşembe günü Üsküdar Gençlik merkezi toplantı salonunda Üsküdar Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin in çağrısına uyan okul aile birliği başkanları bir araya geldi.

Üsküdar’ın eğitim durumu masaya yatırıldı.

22 Aralık Perşembe günü Üsküdar Gençlik merkezi toplantı salonunda Üsküdar Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin in çağrısına uyan okul aile birliği başkanları bir araya geldi. Üsküdar da bulunan okulların okul aile birliği başkanlarının yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara başkan yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş da katıldılar.

Toplantının açılışını Üsküdar İlçe Milli Eğitim müdürü İlyas tekin yaptı.”Üsküdarda bulunan anaokullarının sınıf ortalamasının 41 ,ilköğretim okullarının 45 ,liselerin 35 meslek liselerin 45 tir hedefimiz anaokullarını 20 ye liseleri 30 a indirmek ve tekli eğitime geçmektir. Bugün itibariyle Üsküdarın 1067 dersliğe ihtiyacı var. Sekiz okul yıkıldı yeniden yapılıyor. Yeni proje olup yapılan üç okulumuz var. Yakında başlanacak olan Yavuztürk e bir lise ve ilköğretim Ata-2 nin terkine bir ilköğretim okulu projelerimiz var ayrıca Küçüksuya 80 derslikli İmam hatip lisesiRauf Orbay a ek derslikler ,Bulgurlu Ticaret Lisesi . bunların yapımı ile 350derslik eklemiş olacağız 4 yılda tüm okullarımızın yenilenmesini bitireceğiz. Yıkılıp yapılması planlanan ve yapılırken imkanlar ölçüsünde derslik sayısı artırılacak okullar ise şunlar ;Kısıklı ,Bahçelievler ,Necmiye Güniz ,Halide Edip Adıvar ,Küplüce ,Kadir İz ,Lütfi Erçin. “ Yapılan çalışmaları il özel idaresi titizlikle yürütüyor belediyemiz de destekliyor.” Dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise “eğitim sorunları ortak sorunlarımızdan biridir. Yerel seçim öncesi adaylık sürecinde Başbakanımız bana mazeret üretme ve enkaz edebiyatı yapma dedi bende o günden beri verdiğim sözü tutuyorum. Siz okul aile birlikleri başkanları ve yöneticileri gönüllü bir iş yapıyorsunuz o yüzden yaptığınız iş çok kıymetlidir. Ak parti hükümeti 2004 den beri eğitime en büyük bütçeyi ayırmaktadır. Bizim burada yaptığımız sivil toplum milli eğitim ve belediyeyi bir araya getirmektir böylece işbirliği içinde sorunların üstesinden geleceğiz. Gençlik merkezimiz gençlerimizin hizmetindedir onları buraya yönlendirin.

Üsküdar Oklu aile birliği başkanları okullarının binalarıyla bahçeleriyle konferans salonlarıyla spor salonlarıyla laboratuarlarıyla estetik görünümleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiler notlar alındı cevaplar verildi. Ardından yemeğe geçildi yemek salonunda duygu düşünceler dile getirildi.
Bu haber 731 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER