YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Tarih 13 Mart 2024, 12:22 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesinin “Büyük Dönüşüm” sloganıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projeleri neticesinde Yavuztürk Mahallesinde yapılan 73 daire hak sahiplerine teslim edildi.

YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI



Üsküdar Belediyesinin “Büyük Dönüşüm” sloganıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projeleri neticesinde Yavuztürk Mahallesinde yapılan 73 daire hak sahiplerine teslim edildi.


Anahtar teslim törenine, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.


Programda metro müjdesi de veren Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak bizim bütçemiz 5 milyar, büyükşehrin bütçesi 516 milyar. Bizden 100 kat daha fazla bütçeleri var, Üsküdar’da Yavuztürk’e bir çivi bile çakmadılar. Sosyal medya belediyeciliğine gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi. 31 Mart’ta sayın Murat Kurum başkanımızla yeniden İstanbul diyoruz. Başkanımız geçtiğimiz günlerde 650 bin konut ve yarısı bizden kampanyası başlatacağım dedi. Bizde Üsküdar olarak bundan nasibimizi alacağız. Başkanım biz de sizin bu sözünüzden cesaret alarak Üsküdar’da 50 bin konut sözü verdik. Bu 50 bin konutun neredeyse üçte biri Yavuztürk Mahallesi’nde olacak. Bu daha başlangıç bunun devamı gelecek. Büyükşehir’e öyle bir başkan geliyor ki tam bir kentsel dönüşüm uzmanı.

Murat Kurum başkanımızla beraber İstanbul’un tüm ilçelerinde, Üsküdar’da, Yavuztürk’te durmak yok yola devam diyoruz. Sizlere vereceğim muhteşem bir müjde ile sözlerimi tamamlıyorum. Kim derdi ki Yavuztürk’e metro geliyor. Kim inandırdı?

 

Yavuztürk’e metro geliyor desek başkanım rüya mı gördünüz, hayal mı kuruyorsunuz? derdiler. Yavuztürk Mahallesi’ne metro geliyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Yavuztürk Mahallesi’nin depremlere hazır hale getirtileceğini belirten Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum ise, “Bundan önce nasıl çalıştıysak bundan sonra da Hilmi başkanımla el ele verip çalışacağız. Yavuztürk Mahallesi’ni depremlere hazır hale getireceğiz. Vatandaşlarımız bizi nerede görmek istiyorsa orada olacağız. Bir elimizle yarısı bizden kampanyasıyla buradaki evlerimizi dönüştürürken, diğer elimizle Yavuztürk Mahallesine metro getireceğiz. Bir elimizle gençlerimizin geleceğini inşa ederken, diğer elimizle Yavuztürk’ün geleceğini inşa edeceğiz. İş bilmez İBB yönetimi bu koca 5 yılda tüm İstanbul’da sadece 5 bin konut dönüştürebildi. Biz bakanlığımız döneminde sadece Üsküdar’da 15 bin konutu başkanımla ele verip dönüştürdük. Çamlıca tepesinde, Ferah Mahallesi’nde Üsküdar’ımızın her yerinde biz milletimizle beraber olduk” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 163 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER