BOSNA BULVARI TOZ İÇİNDE...

BOSNA BULVARI TOZ İÇİNDE...

Tarih 27 Ekim 2023, 11:55 YazdırBu haberi yazdır

Bölgemize metro geleceği için metro kazılarının ve duraklarının yapım çalışmaları yapıldığı için çok sevinçliyiz.

BOSNA BULVARI TOZ İÇİNDE...


Bölgemize metro geleceği için metro kazılarının ve duraklarının yapım çalışmaları yapıldığı için çok sevinçliyiz.


Yapımı devam eden Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro hattı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.


Ancak geçen gün Altınköy sitesine yürüdüm ve ziyaret yaptım yönetimle ve ortaklarla görüşmeler yaptım. Her türlü makama şikayetlerini yaptıkları halde metro şantiye alanına sürekli toprak kaya ve moloz döküldüğünü toz içinde kaldıklarında şikayetçi olduklarını dinledim.

Bosna bulvarı boyunca etkin bir temizliğin yapılmadığını yürüyünce bende gördüm moloz döküm sahasını biraz ıslatma ile telafi edilecek bir durum yok.

İbrahim hakkı Konyalı ilkokulundan TOKİ konutlarına kadar yoğun toz ya kenarlarda ya da havada. Altınköy ve netel siteleri pencere açamaz hale gelmişler metronun gelmesinden dolayı çok memnunlar ancak havada ki tozdan çok şikayetçiler.

Bölgemizin süpürgeli kamyonlarla her gün temizlenmesi gerekmekte.

 

 

OCAK AYINDA BAŞLANAN METRO HAKKINDA BİLGİ

 

Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin 2024'te tamamlanması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'ni 2024 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

 

"Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak"


Adil Karaismailoğlu, hattın sağlayacağı kolaylıklara değinirken, "Altunizade istasyonundan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ve yine Altunizade'de metrobüs hattı ile entegre olacak projenin hizmete alınmasıyla Bosna Bulvarı-Gayrettepe arası seyahat süresi 19 dakika, Bosna Bulvarı-Çekmeköy arası seyahat süresi 32 dakika, Ferah Mahallesi-Söğütlüçeşme arası seyahat süresi 11 dakika, Ferah Mahallesi- Taksim arası seyahat süresi 33 dakika, Ferah Mahallesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika ve Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak." dedi.


Tüm eserlerle zaman, yakıt ve kara yolu işletme ve bakım maliyetlerinden tasarruf ederek büyük kazançlar da sağlandığına işaret eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:


"Kıymetli Arkadaşlar, İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul'un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İstanbul'un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz ve çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin İstanbul'daki hizmet süreci bitmez. Biz her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız. Bu düşüncelerle projemizin yapım çalışmalarını başarıyla yürüten en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum."


 metro bosna bulvarı - metro üsküdar - metro istanbul - çengelköy metro -

Bu haber 233 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER