ALZAMBAK PARK YOK MU EDİLİYOR ?

ALZAMBAK PARK YOK MU EDİLİYOR ?

Tarih 22 Ekim 2023, 18:10 YazdırBu haberi yazdır

22.Ekim Pazar günü Yavuztürk Mahallesi Fırın Arkası sokak da bulunan Alzambak park satılmasın konulu bir toplantı yapıldı.

ALZAMBAK PARK YOK MU EDİLİYOR ?


22.Ekim Pazar günü Yavuztürk Mahallesi Fırın Arkası sokak da bulunan Alzambak park satılmasın konulu bir toplantı yapıldı.


Toplantı çağrısını yapanlar mahalle sakinlerinden oluşuyorlar ve kendilerine Alzambak parkımıza sahip çıkalım adını veriyorlar.


Burası aslında eylül ayı meclis toplantısında satışı gündeme gelmiş ve satış kararı alınmış encümene yetki verilmiş bir yermiş. Üzerinde basket sahası çocuk oyun grubu ve 1995 de imalat sırasında dikilmiş gelişmiş ağaçlar bulunuyor. Parkın basket sahası yenileme işlemi geçen sene yapılmıştı bu arada.

9 Ekim günü Üsküdar Belediye Ekipleri parkı sökmeye başlamışlar merak edip soran mahalle sakinlerine yenileme çalışması yaptıklarını belirtmişler. Ayrıca sokağa toprak dökülüp fotoğraflayıp tekrar toprağı kaldırmaları bazı mahalle sakinlerinin tepkisi ile karşılaşmış belediye çalışanları net bir bilgi vermekten kaçınmıştır.

Birkaç günden beri whatsup grubuna beni de eklediklerinden dolayı tüm yazışmaları okuma fırsatı buldum.

Parkın yenilenmeyeceğine satıldığına hatta yerine bina yapılacağını düşünenler parkı geri kazanmak için belediyeyi aramakta bilgi almaya çalışmaktalar. Bende park ve bahçeler müdürlüğünü Cuma günü aradım henüz dönmediler.

Mahalle Muhtarı Ramazan Çukurkaş da belediye yi aramış yaptığı görüşmelerden parkın yenileneceği cevabını almış.


22.Ekim günü saat 13.00 de toplantı çağrısına uyan CHP Belediye meclis üyeleri Muharrem Aslan, Ahmet Başbaydar ve CHP li çevre aktivisti Onur Cingil mahalle Muhtarı Ramazan Çukurkaş ve mahalle sakinleri görüşlerini ve konu hakkında bildiklerini açıkladılar.


Şu konuda ortak karar alındı parti ayrımı olmaksızın halkın yararına olan ve Yavuztürk mahallesinde zaten az olan parklardan biri olan Alzambak parkın korunması ve yeniden yapılması için tüm girişimlerin yapılması hatta CİMER e yazılarla başvurulması benimsendi.


Muharrem Aslan bu konuyu ilk belediye meclis toplantısına getireceklerini ilgililerin gelebileceklerini belirtti. “Üsküdar belediyesi sadece bu parkı değil geçen dönem Küçüksu da ve Güzeltepe de de park alanlarını sattı şimdi oralarda binalar yükseldi dedi.

 

Onur Cingil de Validebağ da Kandilli de olduğu gibi burada da şehir için Üsküdar için yeşil alan için çocuklarımız için Yavuztürk de de yanlarında olacağını belirtti. Bugün varız ama yarın öbür gün çocuklarımız torunlarımız on yıllar sonra bu parklarda oynayacaklar.


Burası tescilli deprem toplanma alanı olduğu da hatırlatıldı.


Belediye den dönüş olduğunda parkın korunacağını öğrendiğimizde buna yer vereceğiz. Ama şu anda büyük bir belirsizlik var.


 

Konunun geçmişi ise şöyle ;

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki altı taşınmazı satmak için Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda yetki istedi. Meclis’e sunulan teklifte, belediye şirketinin SGK prim borçları için Çengelköy Mahallesi’ndeki deprem toplanma alanı da olan 2 bin 290 metrekare büyüklüğündeki Alzambak Parkı’nın Hazine’ye satılacağı belirtildi. Ayrıca, Üsküdar Belediyesi’nin hemen yanında bulunan Kalyon Holding tarafından işletilen Nev Çarşı AVM ile Mimar Sinan Meydanı’nın karşısında bulunan hastane binasının da satılacağı ifade edildi.


Taşınmazların satışı, CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Muharrem Arslan yaptığı açıklamada, “Üsküdar’ın en kıymetli yerleri parsel parsel satılıyor. AKP’li belediye yönetimi, bir yandan yandaş vakıf ve derneklere belediyemizin kaynaklarını akıtırken bir taraftan da Üsküdar halkının varlıklarını satışa çıkarıyor. Aylar önce yaşanan deprem felaketine ve İstanbul’u bekleyen büyük depreme rağmen afet toplanma alanı da olan parkı satan belediye yönetimini Üsküdar halkının vicdanına havale ediyorum” diye tepki gösterdi.

 

Bu haber 513 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER