İsrail Filistin'de vahşete imza atıyor !

İsrail Filistin'de vahşete imza atıyor !

Tarih 14 Ekim 2023, 13:25 YazdırBu haberi yazdır

Sivillerin yaşadığı yere fosfor bombası atmak vahşettir... Filistin devleti kurulup tanınmadığı ve 1967 sınırlarına dönülmediği sürece ne yazık ki bu üzücü haberleri izlemeye devam edeceğiz.

İsrail Filistin'de vahşete imza atıyor !



Sivillerin yaşadığı yere fosfor bombası atmak vahşettir... Filistin devleti kurulup tanınmadığı ve 1967 sınırlarına dönülmediği sürece ne yazık ki bu üzücü haberleri izlemeye devam edeceğiz.



Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığı Uluslararası Af Örgütünce doğrulandı. Uluslararası hukuka göre sivil popülasyonun yoğun olduğu bölgelerde kullanımının kesinlikle yasak olan Fosfor bombası insan sağlığı için ciddi tehdit içeriyor.



 

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğruladı.

Londra merkezli örgüt, X'ten yaptığı açıklamada, Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıt Laboratuvarı'nın, Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğruladığını belirtti.


Örgütün, Gazze sahilindeki bir otelin yakınlarındaki saldırı dahil Gazze'de beyaz fosfor kullanıldığı anlaşılan olayları araştırdığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Beyaz fosfor çoğunlukla yoğun duman perdesi oluşturmak veya hedefleri işaretlemek için kullanılan yangın çıkarıcı bir maddedir. Havaya maruz kaldığında son derece yüksek sıcaklıklarda yanar ve insan bedeni içinde yanmaya devam edebilir. Korkunç acılara ve hayat değiştiren yaralanmalara neden olur ve su ile söndürülemez. İşte bu yüzden beyaz fosfor sivil alanlarda asla kullanılmamalıdır."



"İSRAİL'İ ULUSLARARASI İNSANİ HUKUKA SAYGI GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ"


Açıklamada, Gazze'nin dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olduğunun altı çizilerek "Bu son derece endişe verici vakaları yakından incelemeye devam ederken Uluslararası Af Örgütü, İsrail'i her zaman uluslararası insani hukuka saygı göstermeye çağırıyor, siviller korunmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de dün yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını belirtmişti.



ÇATIŞMALARDA BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ



Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

 

Bu haber 209 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER