VATAN PARTİSİ EMEKLİKLERİN SESİ OLDU

VATAN PARTİSİ EMEKLİKLERİN SESİ OLDU

Tarih 03 Ekim 2023, 12:53 YazdırBu haberi yazdır

Milyonlarca emeklinin maaşı açlık ve yoksulluk sınırı altında kaldı. Vatan Partisi öncülüğünde İstanbul’da ‘Emekli aylığı açlık sınırı altında olamaz’ imza kampanyası başlatıldı.

VATAN PARTİSİ EMEKLİKLERİN SESİ OLDU



Milyonlarca emeklinin maaşı açlık ve yoksulluk sınırı altında kaldı. Vatan Partisi öncülüğünde İstanbul’da ‘Emekli aylığı açlık sınırı altında olamaz’ imza kampanyası başlatıldı. Çarşı pazar, sokak sokak imza toplandı, emeklilerin sorunları dinlendi. Toplanan binlerce imza, dün Kadıköy Postanesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından TBMM’ye gönderildi. Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı Emekliler Komitesi Başkanı Nebahat Samsa burada yaptığı konuşmada emeklinin kirasını ödeyemez duruma geldiğini vurgulayarak, iktidarın emekli maaşı politikasını eleştirdi “İktidar altta kalanın canı çıksın diyor’ dedi.

 

‘EV KİRASI ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL’


Samsa şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de üretilen artı değer son yıllarda ücretli ve emeklilerin aleyhine dağıtıldığı için 9-10 milyon emekli aylık 7 bin 500 TL gelirle açlık sınırının altında yaşıyor. Bizler bu çalışmaya başladığımızda, Temmuz 2023 açlık sınırı 11 bin 568 TL idi. Eylül ayı açlık sınırı 14 bin 352 olmuştur. Artık ev kirası ödemek mümkün değildir. Aileler göçe zorlanıyor. Temel ihtiyaçlarımızı alamıyoruz, her emeklinin hakkı olan park ve bahçelerde çay parasını düşünür olduk. Maaşımızı elektrik su doğalgaz faturalarına ödemek zorunda kaldığımız için cebimizde bir aylık ekmek parası kalmıyor, kredi kartı ile geçinmeye çalışıyoruz.



‘İKTİDAR ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN DİYOR’


“Sağlık güvencemizde bile kısmen ödeme yapmak zorunda kalıyoruz. 2023 Ağustos ayı itibarıyla 15,9 milyon emekli yurttaşımız var, bunun 9.5 milyonu 7500 TL aylık alıyor, 5 milyonun üzerinde EYT başvurusu var, şu anda 1.5 milyonuna maaş bağlandı. Daha dul yetim maaşları konuşulmuyor bile. Serbest piyasa ekonomisi ile altta kalanın canı çıksın diyor iktidar. İktidarın uyguladığı ekonomi programı, sadece vergileri tabana yayarak ‘zorlukları paylaşmak’ adına sorunu emeklinin ücretlinin sırtına yüklemek.


‘ÖDEDİĞİMİZ PRİMLERİN
KARŞILIĞINI İSTİYORUZ’


“Ücretlilere ve biz emeklilere yüklediğiniz bu yükümlülükler, temel ihtiyaçlarımıza getirdiğiniz bu vergiler sermaye sahiplerine kredi olarak dönüyor. Biz emekliler primlerini ödeyip, yaş hadlerini doldurarak yasalara uygun olarak hak ettiğimizi istiyoruz. Ücret eşitsizliği sonlandırılsın, her emeklimiz ödediği prim esaslı hakkını alsın. Bu ücret asgari geçim indiriminin altında olamaz! 


 
‘OYALANMAYA TAHAMMÜL YOK!


“Ey emekliler, 3 ay içinde mevcut aylıklarımızdan 2 bin 784 TL daha (Açlık sınırı rakamlarına göre) aylığımız azalmıştır. Bu açlık sınırının yarısı kadar bir aylığa, iktidar tarafından mahkum edilmişsin demektir! Milli, halkçı, devletçi ve üretim yapan bir iktidar, emekliyi ve ücretliyi baş tacı eder! Biz böyle bir iktidar istiyoruz!


‘AYLIKLAR İNSANCA YAŞAM İÇİN ARTIRILACAK’


"Vatan Partisi önderliğinde kuracağımız Üreticilerin Millî Hükümeti ve yerel yönetimler, emekli, dul, yaşlı ve engellileri koruyacak, muhtaç olanların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak, toplumsal hayata her alanda katılmaları için gerekli kurumları oluşturacak ve kaynakları sağlayacaktır. Bu anlayışla öncelikli olarak emeklilerin, dulların ve yetimlerin aylıkları insanca yaşam için gerekli düzeye yükseltilecektir."

Bu haber 307 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER