EMEKLİLER ACİL ÇARE BEKLİYOR...

EMEKLİLER ACİL ÇARE BEKLİYOR...

Tarih 25 Eylül 2023, 10:33 YazdırBu haberi yazdır

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun çağrısıyla Kartal Meyda'nında toplanan emekliler 'en düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını' talep etti.

EMEKLİLER ACİL ÇARE BEKLİYOR...


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun çağrısıyla Kartal Meyda'nında toplanan emekliler 'en düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını' talep etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında mücadelemizi hep beraber vereceğiz. Bütün emeklilere insanca yaşayacağı bir ücret verilmelidir. Kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Aldıkları maaşla geçinemedikleri için bir süredir çeşitli kentlerde eylemler gerçekleştiren emekliler ve gün farkı ile EYT’den yararlanamayıp emekliliği 20 yıl uzayanlar, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) çağrısıyla, bugün saat 13.00'da Kartal Meydanı’nda düzenledikleri mitingle bir araya geldi. Alanda toplanan binlerce emekli, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Susma haykır emeklilik haktır", "Sefalete mahkum olmayacağız", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları attı.

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini dile getirdi. Geçinmenin giderek zorlaştığı dönemde emekliler, kendilerinin hükümet tarafından "yük" olarak görüldüklerini belirtti. Kartal Meydanı’ndaki miting alanında toplanan yüzlerce emekli de, "Krizin yükü patronlara" sloganlarıyla aldıkları ücretlere tepki gösterdi.

 

'EMEKLİLERİN BİR SAAT BİLE BEKLEYECEK TAHAMMÜLÜ KALMADI'

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, dertlerini ve çözüm önerilerini konuşmak için buluştuklarını belirterek, "Bugün burada mücadelemizi bütün Türkiye'de büyütmek için birbirimize söz vereceğiz. Hâlâ emekli aylığı bağlanmayan binlerce yaşa takılan arkadaşımız var" dedi. Çerkezoğlu sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sizin OVP’niz varsa emeğin mücadele programı var. Emekli maaşlarının insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi için, son nefesimize kadar insanca yaşayacağımız bir ücret için, başta sağlık hakkı olmak üzere sosyal haklarımız için hep birlikte yan yana mücadele edeceğiz. İktidara diyoruz ki: Sakın ola bizleri oyalamaya kalkmayın. Ekimmiş, kasımmış, aralıkmış, 2024’müş geçin bunları, emeklilerin bir gün, bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı"

‘SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Temmuz ayında emeklilerin zam alamadığına değinen Çerkezoğlu bayram ikramiyeleri hakkındaki konuşmasında, "Dini bayramlarda iki ikramiye başladı. Önce 2018’de 1000 lira, 2021’de 1100 lira ve 5 sene sonra, 2023’te 2 bin lira yaptılar. Yüzde 100 artırdık dediler ama aynı dönemde sadece gıda enflasyonu TÜİK’in yalan rakamlarıyla bile yüzde 400 artmıştı. Emekliler, bayramdan bayrama hatırlanacak insanlar değildir. Emekli olamayanları bir yük olarak görenlere, emeklileri 7 bin 500 lirayla yaşamaya mahkum edenlere diyoruz ki: Yıllarca çalıştık, ürettik, alın teri döktük ve hakkımız olanı istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımız olanı alana kadar da hep birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kaydetti.



 

Bu haber 166 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER