VİRÜSE DE DİKKAT DEPREME DE DİKKAT ETMELİ...

VİRÜSE DE DİKKAT DEPREME DE DİKKAT ETMELİ...

Tarih 30 Mayıs 2020, 15:25 YazdırBu haberi yazdır

Ancak hisseli büyük parsellerde payı olanlar ne yapacak ? Bu sorunun cevabını Emlak uzmanı Selahattin Özgür’e yönelttik bölgemizle ilgili son gelişmeleri ondan aldık.

VİRÜSE DE DİKKAT DEPREME DE DİKKAT ETMELİ...


 Her ne kadar mart ayından beri toplum olarak dikkatimiz Kovid 19 salgınında olsa da deprem gerçeğini ve riskini ve kentsel dönüşümün önemini unutmamak gerek.


Kentsel dönüşümle sağlıklı evlerde oturmak herkesin hakkı olduğu gibi Üsküdar boğaz bölgesinde bulunan   16 mahalle vatandaşının da  temel hakkı olmalı. Evlerinin depreme dayanıklı olmadığının bilincinde olanlar çoğaldı ve dönüşüm taraftarlarının sayısı arttı.



Ancak hisseli büyük parsellerde payı olanlar ne yapacak ? Bu sorunun cevabını Emlak uzmanı Selahattin Özgür’e yönelttik bölgemizle ilgili son gelişmeleri ondan aldık.


Mahallelerimizde parsel küçültmede son rütuşlar yapılıyor virüs ne kadar tehlikeli ise kapımızdaki deprem de bir o kadar tehlike arz ediyor, halkımız bunun bilincinde


 

Bazı mahallelerimizde 3-4 parselde birden küçültme çalışmaları sürüyor. Evde kal çağrılarına uyan vatandaşlar ve biz imza toplama ve toplanma işlerine ara vermiştik, şimdilerde bu işler yeniden başlıyor. 1.Hazirandan itibaren boğaz mahallelerinde parsel işlemleri Üsküdar Belediyesi İmar işleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek.


Bölgemizde 30 yıl sonra imarda yaşanan olumlu gelişme artık pratiğe dökülüyor buna İmarda devrim diyebiliriz. Bunun kentsel dönüşüme çevrilmesi parsellerin yapı adalarına dönüşümü ile olacak.


Kirazlıtepe 1151 51 ADA 98-136-133 Parsellerde TOKİ ye müracaat yoğunluğu var ancak şu da bir gerçek ki TOKİ hangi birine yetişecek ? Kendi yapılaşma sorunumuzu kendimiz çözmek için parsel küçültmeyi hızlandırmalıyız.


Yaşamsal öneminin yanında Kentsel dönüşüm 100 civarında sektöre can suyu olmaktadır hareket getirmektedir.


Kaynaklarımız insanımızın canı binalarımız depremde heba mı olsun yoksa kentsel dönüşümde dayanıklı binalarda mı yaşayalım işte tüm çabalarımızın ana noktası budur. Öngörünümde silüetin içi kalan alanlarda yaşayanlar da bir formül beklemekte onlar da imzalar toplayarak imar adalarının oluşması için büyük parsellerde çalışma talep edebilirler.


Dönüşümde rant meselesine gelirsek yapı adalarının yanında yeşil alanlar da çıkacak kentsel donatılar da çıkacak ve bu rant arsa sahiplerinin olacak, sağlam yapı modern görünümden daha güzel ne olabilir ki. Şunu unutmayalım son yapılan boğaz imar planlarında emsal brüt parselden alınmakta ve imar adaları buna göre oluşmaktadır.


Boğaz bölgesinde büyük parselde mülkü bulunan halkımız artık kentsel dönüşümde bir daireye hak kazanmak için 100 metrekareye denk düşen arsa payının olması gerektiğini gayet iyi anladı. Ön görünümde olanlar da bu girişimlerin yapılmasını dile getiriyorlar.

Arsa payları  küçük olup büyütmek isteyenlere yardımcı olduğumuz gibi sıfırdan hiç arsası olmayan yatırımcılara da yardımcı oluyoruz. Konutu olup arsa payları çok küçük olanlara da arsalarını büyütmek için yardımcı oluyoruz. Yerine göre 180.000-200.000 tl yatırım yapan birisi arsa alıp  üç beş yıl sonra ki dönüşümde milyon tl bazında daire sahibi olabilecek.


20 yıl önce daire alıp tapusu olmayan bazı vatandaşlar da parsellerin bölünmesi ile beraber arsa payı alıp mülkiyetlerini güçlendiriyorlar.


 

Çengelköy Gazetesi olarak mart ayında yapılan Parsel küçültme bilgilendirme toplantılarına katıldık ve özeti size burada hatırlatmak istedik ;

Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen parsel küçültme toplantılarında şu önemli bilgiyi veriyor ve bunu bizde hatırlatmak istedik  Önemli ayrıntı ; Bu parsellerin Boğaziçi plan gereği minimum yüzde 34 ü kamusal ve yeşil alan terkleridir tapunuz yüzde 34 küçülecek 300 metrekare arsanız 200 metrekareye düşecek ama yeni tapunuz yapı adasında olacak dönüşümde brüt emsalden faydalanacaksınız.

 

Parsel listelerinde üç renk var biri evi ve arsası olanlar ,diğeri sadece arsası olanlar   bir diğeri ise arsası evi donatı alanında kalanlar . Biz bu listeleme ile donatıda olanların payını yapı adalarına taşıyoruz.

 

 

Bağlantılı haberler?

http://www.cengelkoygazetesi.com/haber/1578-cengelkoy-parsel-kucultmede-son-gelismeler.html

http://www.cengelkoygazetesi.com/haber/1570-cengelkoy-parsel-kucultme-basliyor.html

 

 http://www.cengelkoygazetesi.com/

 

 Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU

 

üsküdar kentsel dönüşüm - boğaz dönüşüm - üsküdar boğaz parsel küçültme -üsküdar imar parsel küçültme

Bu haber 1732 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER