
ALTINKÖY İMAR BARIŞINA HAYIR DEDİ
Altınköy Konut Yapı Kooperatifi 06.Ekim Cumartesi günü Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında İmar Barışına Hayır dedi.
ALTINKÖY İMAR BARIŞINA HAYIR DEDİ
Altınköy Konut Yapı Kooperatifi 06.Ekim Cumartesi günü Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında İmar Barışına Hayır dedi.
7143 sayılı Torba yasa ile Getirilen 3194 sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi kapsamında getirilen imar barışı Kanunu Altınköy Konut yapı kooperatifinin Olağan üstü Genel kurulunda Görüşüldü Toplantıda Söz alan Kooperatif Başkanı Osman UĞUR İmar barışının Yaklaşık Daire başı maliyetinin 14.000.- tl civarında olduğunu, Bununla kalmayıp iskan almak istediğimizde bir bu kadar daha ödemek zorunda olacağımızı, Daire başı ilk 14.000.- tl ödediğimizde Alacağımız Yapı kayıt belgesi ile sadece Elektrik Su ve Doğal gazımızı bağlatabileceğimizi, bunların bizde zaten var olduğunu Ayrıca Kentsel Dönüşüme gidersek bu yatırdığımız paraların hiçbir işe yaramayacağını belirtti ayrıca Kentsel Dönüşüm konusunda Söz alan Üyeler oldu Kentsel Dönüşüm Gurubu Başkanı Orhan Selışık Su ana kadar muhtelif firmalar ile görüşmeler yapıldığını ancak muhtelif itirazlar yüzünden henüz bir sözleşme imzalanmadığını belirtti .
Tekrar Söz alan Başkan Osman UĞUR Halen Kullandığımız inşaat alanı 33.263. metrekare Bizim yerimiz çok kıymetli Çünkü ana caddeye bakan alanımızın tamamı işyeri yapımına müsait bu da müteahhitler için çok cazip ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla daha hassas davranmamız gerektiğini, Kooperatifimizin Kentsel Dönüşüm konusunda bizlere yardımcı olacak müteahhitler ile görüşmeler yapacak bir Danışman firmaya ihtiyacı olduğunu , bu danışman firma ile sözleşme yapmak için ya Yönetim kuruluna yada Kentsel Dönüşüm Gurubuna yetki verilmesini, Bu Danışman firmanın sadece bizlere müteahhit bulmada yardımcı olacağını, Müteahhit bulunduğunda ise Son kararın Genel Kurulda olduğunu ona da yine Genel kurulun karar vereceğini belirtti.
Daha sonra oylamaya geçildi Yapılan Oylama sonucunda 4 evet oyuna karşılık 130 hayır oyu ile imar barışına katılmama kararı alındı , Ayrıca Kentsel Dönüşüm konusunda bir Danışman firma ile sözleşme imzalamak üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi oylandı Yönetim Kuruluna Bu konuda da oy çokluğu ile Sözleşme yapma yetkisi verildi.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.




