
HAREM'DEN HALEP'E 100 TIR YOLA ÇIKTI!
Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR’lık yardım konvoyu Halep için yola çıktı.
HAREM'DEN HALEP'E 100 TIR YOLA ÇIKTI!
Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR’lık yardım konvoyu Halep için yola çıktı.
Suriye’nin Halep kentinin Esad güçlerinin eline geçmesi sonrasında buradan başlayan göç sonucunda zor durumda kalan Halepli mültecilere yardım için kolları sıvayan Üsküdar Belediyesi ve Türk Kızılayı öncülüğünde 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun ve hayırseverlerin desteğiyle 100 TIR’lık yardım konvoyu oluşturuldu. Tamamı Üsküdar’dan oluşturulan 100 TIR’lık yardım konvoyu Harem’de düzenlenen törenle yola çıktı.
Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, TOGEM Genel Başkanı Saadet Gülbaran, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuran tilavetiyle başlayan programda konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bugün bu toprakları bize vatan kılan dedelerimizin torunlarına düştükleri yerden ayağa kalkmaları için, yaralarını sarmak için Üsküdar’dan bir el uzatıyoruz. Siz kıymetli yardımseverlerin, Üsküdarlıların, belediye başkanımızın, vekillerimizin, Kızılay’ımızın destekleri ile bu 100 tır insanı yardım en kısa zamanda Halep’teki kardeşlerimizin yaralarını saracak.” dedi.
100 TIR’lık yardım konvoyunun hazırlanmasına öncülük eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Harem’den, Halep’e 100 TIR adıyla çıktığımız yardım kampanyasının finalindeyiz. Üsküdar’daki bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, hayırsever iş adamlarımızla, okullarımızla bütün Üsküdar âdeta seferber olarak hazırlamış olduğumuz toplam 100 TIR. İçerisinde yok yok, her şey var. Kışlık giyeceğine, yiyeceğine, battaniyesine, çadırına, çocuk mamasına, temizlik malzemelerine kadar her şey var. Ama bunlardan daha önemlisi bugün bu TIR’larda Üsküdarlıların, İstanbulluların, bu aziz milletimizin yüreklerinden süzülen duaları var. Zalimin zulmüne karşı yüreklerinden çektikleri ah’lar var. Şefkat elleri var, merhametleri var, paylaşma duygusu var. Dolayısıyla bizim için en önemlisi bugün buradan Suriye’ye, Halep’e gönderdiğimiz TIR’larımızla birlikte yardımlaşma, kardeşlik duygularımız var. Ve İnşallah bu TIR’larımız iki gün içerisinde o kardeşlerimizle buluşacak.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Duanın ardından ise Suriye’deki savaşın son bulması için barış güvercinleri uçuruldu.
Yardım TIR’ının şoför mahalline oturan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilk TIR’ı kendisi sürdü.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı




