
Binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.


2000 yılı sonrası özellikle de 2008 Ekim ayından sonra emekli olanların emekli maaşları eskiye nazaran daha az bağlanıyor. Bu durumda olan binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.
Emeklilerin intibak davası 13 Temmuz'a ertelendi
2000 yılı sonrası özellikle de 2008 Ekim ayından sonra emekli olanların emekli maaşları eskiye nazaran daha az bağlanıyor. Bu durumda olan binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.
Ankara 3. İş Mahkemesi'nde bugün görülecek olan emeklilerin 'intibak davası' 11 gün sonraya ertelendi
İntibak Yasası'yla emeklilerin maaşının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle açılan davanın 2.Temmuz da görülmesi beklenen duruşması ertelendi.
Mahkemenin dosyadaki eksiklikler gerekçesiyle ertelediği dava 13 Temmuz 2015 saat 09.30’da görülecek.
EMEKLİ MAAŞLARI ZAMLANIR
Ankara 3. İş Mahkemesi’nde görülen intibak davasını Türkiye Emekliler Derneği açmıştı.
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren davada intibak kararı çıkarsa emekli maaşlarına zam yapılması söz konusu olabilecek.
Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek.
İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması gündeme gelecek.
İşte emekli ve memurların temmuz zam oranı
Emeklilerin ve memurların temmuz zammı netleşti. 6 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 4,76 artacak. Memur ve memur emeklilerine fark ödenecek
Yaklaşık 11 milyon emekli ve 2.5 milyon memurun temmuz zammı netleşti. 6 aylık enflasyon yüzde 4,76 çıktı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı da yüzde 4,76 olacak. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 1,76 oranında fark alacak.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon rakamı 4,76 olarak açıklandı. Enflasyon zammı sonrası maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da ayrıca seyyanen artış da yapılacak. Maaşı bin lira ve altında olan emekliler 100 lira seyyanen zam alacak. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanacak.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.