
Binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.


2000 yılı sonrası özellikle de 2008 Ekim ayından sonra emekli olanların emekli maaşları eskiye nazaran daha az bağlanıyor. Bu durumda olan binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.
Emeklilerin intibak davası 13 Temmuz'a ertelendi
2000 yılı sonrası özellikle de 2008 Ekim ayından sonra emekli olanların emekli maaşları eskiye nazaran daha az bağlanıyor. Bu durumda olan binlerce emekli haksız yere az bağlanan emekli maaşlarında intibak bekliyor.
Ankara 3. İş Mahkemesi'nde bugün görülecek olan emeklilerin 'intibak davası' 11 gün sonraya ertelendi
İntibak Yasası'yla emeklilerin maaşının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle açılan davanın 2.Temmuz da görülmesi beklenen duruşması ertelendi.
Mahkemenin dosyadaki eksiklikler gerekçesiyle ertelediği dava 13 Temmuz 2015 saat 09.30’da görülecek.
EMEKLİ MAAŞLARI ZAMLANIR
Ankara 3. İş Mahkemesi’nde görülen intibak davasını Türkiye Emekliler Derneği açmıştı.
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren davada intibak kararı çıkarsa emekli maaşlarına zam yapılması söz konusu olabilecek.
Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek.
İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması gündeme gelecek.
İşte emekli ve memurların temmuz zam oranı
Emeklilerin ve memurların temmuz zammı netleşti. 6 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 4,76 artacak. Memur ve memur emeklilerine fark ödenecek
Yaklaşık 11 milyon emekli ve 2.5 milyon memurun temmuz zammı netleşti. 6 aylık enflasyon yüzde 4,76 çıktı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı da yüzde 4,76 olacak. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 1,76 oranında fark alacak.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon rakamı 4,76 olarak açıklandı. Enflasyon zammı sonrası maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da ayrıca seyyanen artış da yapılacak. Maaşı bin lira ve altında olan emekliler 100 lira seyyanen zam alacak. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanacak.
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.