Üsküdar Katibim Neşet Ertaş Konseri İle Final Yaptı

Üsküdar Katibim Neşet Ertaş Konseri İle Final Yaptı

Tarih 24 Eylül 2010, 11:47 YazdırBu haberi yazdır

Katibimin finalinde Yıldızlar Geçidi.Tayfun Talipoğlu ,Bedirhan Gökçe ve Üstad Neşet Ertaş vardı.İç Anadolu da tüm gençler onun gibi saz çalmak ister.

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği, 19 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen muhteşem final ile son buldu.Katibim Şenliği'nin ilk günü yaklaşık 10 bin kişinin takip ettiği Mustafa Ceceli ve Cumartesi günü gerçekleştirilen Fatih Erkoç konserlerinin ardından final gecesi yıldızlar geçidine sahne oldu.

Final gecesinde Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından ilk olarak sahne alan isim ''Yol Hikayeleri'' ile Tayfun Talipoğlu oldu. Fonda keman ve klarnet eşliğinde ilk olarak Yavuz Bülent Bakiler'in ''Sen, sen, sen'' şiirini okuyan Talipoğlu, 19 yıl boyunca yaşadığı ilginç olayları Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ni tıklım tıklım dolduran izleyicilerle paylaştı. Tayfun Talipoğlu'nun özellikle ''evlilik ve anne'' kavramları üzerine yaşadığı ve anlattığı olaylar ile okuduğu ''Seni Seviyorum'' şiiri büyük alkış topladı. Talipoğlu, izleyicileri kimi zaman güldüren, kimi zaman da düşündürüp hüzünlendiren hikayelerinin sonunda Aydın Gün'e ait ''Telli Kavak'' şiirinin ardından ''İnsana giden yollar bizimdir'' diyerek programını tamamladı.

Final gecesinin ikinci büyük ismi Bedirhan Gökçe'ydi. Aralarında ''Mihriban, Neredesin Sen, Kesik Çayır, Git Getir, Altın Hızma ve Katibim'' gibi şiirler ile şarkıların bulunduğu 16 eseri etkileyici ses tonu ve bazen hüzün bazen de coşku ile seslendiren Bedirhan Gökçe, 1 saat 15 dakika süreyle Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ni dolduran 5 binden fazla izleyicinin bir kez daha hayranlığını kazandı. Gökçe'nin sahne programı 45 dakika ile sınırlı olmasına karşın izleyicilerden gelen yoğun istek üzerine şiirin usta ismi, programını 30 dakika daha uzatmak zorunda kaldı.

22. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği'nin finalinde Türk Halk Müziği'nin duayenlerinden biri sahne aldı. Uzun yıllar boyunca yurtdışında yaşayan Neşet Ertaş, izleyicilerin ayakta alkışlayarak karşıladıkları programda 2 saat süreyle duygu yüklü türkülerini seslendirdi. Neşet Ertaş'ı dinlemek için Kırşehir, Ankara ve Nevşehir başta olmak üzere yurdun dört bir yanından gelen hayranları, kendi ifadesiyle ''gönüllerin hizmetçisi'' olan sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik ettiler. Programın sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türk Halk Müziği'nin duayeni Neşet Ertaş'a Katibim Şenliği'ne yaptığı katkıdan dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

Gecenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu yıl 22'ncisini düzenledikleri Katibim Şenlikleri'nde artık sadece Kültür ve Sanat'ın değil sporun da yer alacağını, bunun ilk örneklerini de bu yıl gerçekleştirdikleri Kız Kulesi Yüzme Yarışması, Atletizm Halk Koşusu ve Yarışması ile Satranç Yarışması olduğunu ifade etti. Mustafa Kara, gelecek yıl gerçekleştirecekleri 23'ncü Katibim Şenliği'nin çok daha geniş kapsamlı olacağını ve daha yoğun katılımla uluslararası alanda Üsküdar'ın ismini daha fazla duyurmayı hedeflediklerinin altını çizdi.Konuşma sonrası 3 gün süren Katibim Şenliği, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber 939 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER