
Üsküdar da Cumhuriyetin 90. Yılını Marmaray ile kutladık


“Asrın Projesi” olarak nitelendirilen Marmaray, ilk seferini gerçekleştirdi. Vatman koltuğuna Cumhurbaşkanı Gül’ün oturduğu tren, Üsküdar’dan Yenikapı’ya gitti.
Üsküdar da Cumhuriyetin 90. Yılını Marmaray ile kutladık
“Asrın Projesi” olarak nitelendirilen Marmaray, ilk seferini gerçekleştirdi. Vatman koltuğuna Cumhurbaşkanı Gül’ün oturduğu tren, Üsküdar’dan Yenikapı’ya gitti.
Cumhuriyet’in 90. yılında İstanbul Boğaz'nda tarihi bir gün yaşandı. Marmaray, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok yerli ve yabancı birçok liderin katılımıyla hizmete açıldı. Marmaray için açılış töreni Üsküdar İstasyonu’nda gerçekleştirildi.
TOPBAŞ: TARİHE VURULMUŞ MÜHÜR
Törende ilk olarak kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi bir güne tanıklık edildiğini belirterek, “Bugün çifte bayram yaşıyoruz. Marmaray asrın değil, asırların projesidir. Marmaray, Türkiye’nin tarihine vurulmuş bir mühürdür” dedi. Topbaş, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte projeye katkı veren herkese teşekkür etti.
YILDIRIM: İSTANBUL'UN TARİHİNİ YENİDEN YAZIYORUZ
Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin iki bayramı birden kutladığını ifade etti.
Projenin İstanbul'a hayırlı olmasını dileyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Bugün çok heyecanlıyız, haklı bir gururun heyecanını yaşıyoruz. Bu proje İstanbul değil yalnızca, kıtalararası değil, Uzakdoğu ile Avrupa'yı medeniyetleri de iki kıtayı birleştiren en derin tüp tünel projesidir. Artık İstanbul, Marmaray'dan önce Marmaray' dan sonra diye anılmaya başlıyor. İstanbul'un tarihini Marmaray ile yeniden yazıyoruz."
JAPON BAŞBAKAN'DAN ÖNERİ
Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın ardından kürsüye Japonya Başbakanı Shinzo Abe geldi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye ile Japonya arasındaki dostuluğun önemini vurgulayarak, "150 yıllık rüyanızın gerçekleştiği bugün, doğu ile batıyı birleştiren metropol İstanbul'a ayak bastığımda aklımdan hep böyle düşünceler geçti. 'Asya'ya barış ve Asya'ya refah'. Türkiye ve Japonya, Asya'yı uçuran iki kanattır. Asya'nın iki kanadıdır" dedi.
Arjantin’de olimpiyatları kazanmalarının ardından Başbakan Erdoğan’ın herkesten önce yanına geldiğini ve kendisine sarıldığını belirten Abe, “Sayın Erdoğan, işte o anda, sizin gösterdiğiniz cesaret ve dostluk karşısında yürekten etkilendim. Burada bulunmaktan dolayı onur duyuyorum. Çünkü Başbakan'a olan sözümü tutmuş oldum" diye konuştu.
Abe, konuşmasında "Hadi şimdi de Tokyo'dan kalkıp İstanbul'u geçerek Londra'ya kadar ulaşan bir demiryolu hayalini beraber kuralım" dedi.
Projenin tarihi bir başarı olduğunu vurgulayan Romanya Başbakanı Viktor Ponta da "Bugün dünyanın merkezi bu şehir oluyor" şeklinde konuştu.
ERDOĞAN: TOKYO-ÜSKÜDAR; OLUR MU, OLUR
Konuk başbakanların konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan kürsüye çıktı.Başbakan Erdoğan: "Marmaray’ın İstanbulumuza, Türkiyemize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı günde Fatih Sultan Mehmet'i rahmet ve minnetle yad ediyorum. Projenin hayalini kuran, bu hayali projelere döken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülhamit’e de rahmet yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal'e, bu projenin gerçekleşmesine katkı sunanlara gönülden şükranlarımı ifade ediyorum.
'Asrın Projesi' Marmaray’ı son derece anlamlı bir günde hizmete açıyoruz. Bugün yaşadığımız gurur aynı zamanda Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, birlik ve kardeşliğimizin gururudur.
11 yıl boyunca ulaştırma yatırımlarına ağırlık verdik. ‘Yol medeniyettir’ dedik. Cumhuriyetimizin ilan edildiği yolu hiç unutmadık. Cumhuriyet kazanımlarına yenilerini ekledik. İnşa ettiğimiz yollarla sadece şehirleri değil gönülleri de buluşturduk. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 havaalanı vardı, bugün 50'yi aşkın havaalanı var.
Marmaray, sadece iki kıtayı kavuşturmakla kalmıyor, 150 yıllık hayalleri gerçekle buluşturuyor. Marmaray, sadece iki kıtayı değil; insanları, halkları ve ülkeleri buluşturuyor.
Tokyo, Pekin, Londra, Üsküdar. Olur mu, olur. Marmaray, Pekin’den Tokyo’dan Londra’ya kadar tüm kardeşlerimizin projesidir. Marmaray sadece bir İstanbul projesi değil, aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray bir barış projesidir. Marmaray sadece yolcuları değil, sevgiyi, muhabbeti, aşkı, kardeşliği de kıtalar arasında taşıyacaktır.
2015’te de biraz daha güneyden otomobillerin geçeceği tüp geçidi bitireceğiz. Tüp geçişle 3. köprü de bitirilecek. Bu büyük eser, aynı zamanda insanlığın bir eseridir. İstanbul’da, Türkiye’deki her bir kardeşim bu büyük projeyle gurur duysun.En kısa zamanda Marmaray’a bir kardeş kazandıracağız. Küresel ölçekli projelerimize yenilerini katacağız. Yılsonuna hızlı treni hizmete alacağız. Sivas, Bursa ve İzmir’i hızlı trenle tanıştıracağız.
İnşaat sürecinde rahatsızlıklar verdik. Üsküdarlı hemşerilerimize diyorum ki; hakkınızı helal edin. Her kutlu doğum sancılı olur. Bu bir kutlu doğumdur."
GÜL: EN UZAK UÇLARI BİRLEŞTİRİYORUZ
Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 90. yaş gününü kutlarken hükümetimiz çok büyük hediyeyi sunuyor. Marmaray, sadece İstanbul için değil, dünya için sayılı projelerden birisidir. Büyük projeler önce hayal edilir, sonra ideal haline gelir. İşbilen, kararlı, vizyon sahibi insanlar da bu hayalleri gerçekleştirir.
Sanılmasın ki biz sadece Asya ile Avrupa kıtası arasındaki en yakın uçlarını birleştiriyoruz. Asya-Avrupa arasındaki en uzak uçları da bu tünel vasıtasıyla birleştiriyoruz. Atlas Okyanusu ile Hint Okyanusu arasında kesintisiz yolculuk yapılacak. Pekin ile Londra arasını bağlayan bir proje oldu. Son yıllardaki istikrar ve güven ortamı büyük projeleri hayata geçirme imkanı vermiştir.
Emeği geçen herkese Türk milleti adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok büyük bir mühendislik projesidir. Bu projeyle hep beraber gurur duyacak, yeni projeleri hayata geçireceğiz. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun.”
GÜNÜN ANISINA HEDİYE
Konuşmalar sonrasında törene katılanlar, platforma çıkarak açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden önce Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Marmaray'ın anısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Romanya ve Japonya Başbakanı ile Somali Cumhurbaşkanı’na ilk Marmaray projesinin eskizlerinin işlendiği tabloyu hediye etti.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan konuşmak için kürsüye yürüdüğünde, "Üsküdar'a gider iken" şarkısı çaldı. Konuşmalar sırasında Kıyı Emniyeti'ne ait gemiler de korna çalarak ve su sıkarak gösteri yaptı.
15 GÜN ÜCRETSİZ
Kurdele kesimi sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ün önerisi üzerine Başbakan Erdoğan, “15 gün burayı ücretsiz yapalım” dedi.Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile diğer katılımcılar hep birlikte trene bindi.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.