Mehmetçik İlköğretim okulu öğrencilerine kavuştu

Mehmetçik İlköğretim okulu öğrencilerine kavuştu

Tarih 10 Nisan 2012, 14:34 YazdırBu haberi yazdır

Mehmetçik İlköğretim okulunun da içinde bulunduğu yıkılıp yeniden yapılan 22 okul daha 8.Nisan da yapılan törenle eğitim-öğretimin hizmetine girdi.

Mehmetçik İlköğretim okulu öğrencilerine kavuştu
Mehmetçik İlköğretim okulunun da içinde bulunduğu yıkılıp yeniden yapılan 22 okul daha 8.Nisan da yapılan törenle eğitim-öğretimin hizmetine girdi. Üç yıldır okullarını özleyen öğrenciler okullarına kavuştu. Bölgenin en güzel okulunda sınıflar 24 kişilik olarak düzenlendi.
Sultanbeyli ilçesinde düzenlenen açılış töreninin bir benzeri de Mehmetçik İlköğretim okulunda yapıldı. Bu törene Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ,Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ,İlçe Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin ,Belediye Başkan yardımcılarından Ali Rıza Şenbabaoğlu ,Hilmi Türkmen , Ak Parti Üsküdar başkan yardımcısı Esat Kalay ilçe milli eğitim müdür yardımcıları ve öğretmenler veliler öğrenciler katıldılar.
İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımı tamamlanan 22 okul daha eğitim-öğretimin hizmetine girdi.
İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, yıkılıp yeniden yapılan 22 okul, 8 Nisan Pazar günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi.
Eğitimin niteliğini artıracak pek çok tedbir alındı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir ilin ya da ilçenin yöneticileri eğitime önem veriyorsa orada eğitimin sorunlarının olmadığını ifade etti.
Dinçer, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz eğitim sisteminde yeni sorunlar çıkarmaksızın bu kanunun (4+4+4) öngördüğü değişikliklere uyum sağlayacak potansiyele sahibiz. Bu açıdan halkımız rahat olmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapasitesine ve potansiyeline güvenmeli'' dedi.
İstanbul'un eğitim sorunlarına işaret eden Dinçer, ''Eğitimin niteliğini artıracak pek çok tedbiri almaya başladık'' dedi.
Dinçer, İstanbul'da derslik eksikliği nedeniyle sınıfların kalabalık olduğunu dile getirerek, ''Geçen hafta TBMM'de yasasını çıkardığımız 4+4+4 diye bildiğimiz düzenlemeyle de yine derslik sayısının yetip yetmeyeceğine ilişkin tartışma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz eğitim sisteminde yeni sorunlar çıkarmaksızın bu kanunun öngördüğü değişikliklere uyum sağlayacak potansiyele sahibiz. Bu açıdan halkımız rahat olmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapasitesine ve potansiyeline güvenmeli'' dedi.
Mehmetçik İlköğretim okulunda yapılan törende hayırlı olsun denilerek canlı olarak yapılan bağlantıyla okulun kurdelesi kesildi. Okul müdürü Mehmet Aslan ,Süleyman Erdoğan ve Mustafa Kara kısa birer konuşma yaptı. Başkan Mustafa Kara Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan okulun yeniden yapılması sürecinin çok zorlu olduğunu o yüzden 3yıl sürdü dedi.
 
Bu haber 869 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER