Üsküdarın eğitim durumu masaya yatırıldı


22 Aralık Perşembe günü Üsküdar Gençlik merkezi toplantı salonunda Üsküdar Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin in çağrısına uyan okul aile birliği başkanları bir araya geldi.
22 Aralık Perşembe günü Üsküdar Gençlik merkezi toplantı salonunda Üsküdar Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin in çağrısına uyan okul aile birliği başkanları bir araya geldi. Üsküdar da bulunan okulların okul aile birliği başkanlarının yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara başkan yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş da katıldılar.
Toplantının açılışını Üsküdar İlçe Milli Eğitim müdürü İlyas tekin yaptı.”Üsküdarda bulunan anaokullarının sınıf ortalamasının 41 ,ilköğretim okullarının 45 ,liselerin 35 meslek liselerin 45 tir hedefimiz anaokullarını 20 ye liseleri 30 a indirmek ve tekli eğitime geçmektir. Bugün itibariyle Üsküdarın 1067 dersliğe ihtiyacı var. Sekiz okul yıkıldı yeniden yapılıyor. Yeni proje olup yapılan üç okulumuz var. Yakında başlanacak olan Yavuztürk e bir lise ve ilköğretim Ata-2 nin terkine bir ilköğretim okulu projelerimiz var ayrıca Küçüksuya 80 derslikli İmam hatip lisesiRauf Orbay a ek derslikler ,Bulgurlu Ticaret Lisesi . bunların yapımı ile 350derslik eklemiş olacağız 4 yılda tüm okullarımızın yenilenmesini bitireceğiz. Yıkılıp yapılması planlanan ve yapılırken imkanlar ölçüsünde derslik sayısı artırılacak okullar ise şunlar ;Kısıklı ,Bahçelievler ,Necmiye Güniz ,Halide Edip Adıvar ,Küplüce ,Kadir İz ,Lütfi Erçin. “ Yapılan çalışmaları il özel idaresi titizlikle yürütüyor belediyemiz de destekliyor.” Dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise “eğitim sorunları ortak sorunlarımızdan biridir. Yerel seçim öncesi adaylık sürecinde Başbakanımız bana mazeret üretme ve enkaz edebiyatı yapma dedi bende o günden beri verdiğim sözü tutuyorum. Siz okul aile birlikleri başkanları ve yöneticileri gönüllü bir iş yapıyorsunuz o yüzden yaptığınız iş çok kıymetlidir. Ak parti hükümeti 2004 den beri eğitime en büyük bütçeyi ayırmaktadır. Bizim burada yaptığımız sivil toplum milli eğitim ve belediyeyi bir araya getirmektir böylece işbirliği içinde sorunların üstesinden geleceğiz. Gençlik merkezimiz gençlerimizin hizmetindedir onları buraya yönlendirin.
Üsküdar Oklu aile birliği başkanları okullarının binalarıyla bahçeleriyle konferans salonlarıyla spor salonlarıyla laboratuarlarıyla estetik görünümleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiler notlar alındı cevaplar verildi. Ardından yemeğe geçildi yemek salonunda duygu düşünceler dile getirildi.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”