ÜSKÜDAR TARİHİ ESERLERİNİ İHYA EDİYOR

ÜSKÜDAR TARİHİ ESERLERİNİ İHYA EDİYOR

Tarih 06 Aralık 2011, 09:33 YazdırBu haberi yazdır

Geçtiğimiz süreçte Mimar Sinan'ın son eseri Valide-i Atik Külliyesi ve Nakkaşhanesi, Hababam Sınıfının çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı ...

ÜSKÜDAR TARİHİ ESERLERİNİ İHYA EDİYOR
Geçtiğimiz süreçte Mimar Sinan'ın son eseri Valide-i Atik Külliyesi ve Nakkaşhanesi, Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı gibi eserlerin restorasyonunu yapan Üsküdar Belediyesi, şimdi de yaklaşık 10 milyon TL yatırımla harabe durumdaki 10 tarihi eseri daha ayağa kaldırıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın talimatıyla yeni dönemde de Üsküdar’da tarihi özellikleriyle öne çıkan Fransız Okulu, Şehit Ahmet Paşa Sıbyan Mektebi, İskender Baba Türbesi (Kaymakçı Tekkesi), Yakup Ağa (Divitçiler) Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi, Abdullah Ağa İptidai Mektebi, Nalçacı Dergahı ve Haziresi, Burhan Felek Bey Köşkü, Çamlıca Mehmet Efendi Tekkesi, Fatma Adeviye Dergahı ve Şeyh Dairesi Müştemilatı’nda restorasyon çalışmalarına başlandı.
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ecdat yadigârı bu eserleri geleceğe taşımak boynumuzun borcu” dedi.
 
Bu haber 692 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER