
Su damacanalarını güneş altında tutmayın
Sağlık Bakanlığı, damacanaların, su ambalajlamasında yasaklanmasını gerektirecek şu anda herhangi bir bilimsel verinin bulunmadığını açıkladı.
Sağlık bakanlığı bir süredir tartışılan plastik damacanaların sağlığa zararı konusunda yaptığı açıklamada bilimsel bir veriye ulaşılamadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde basında “ambalajlanmış su Bisfenol-A” konusunda haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
Türkiye’de içme suyu ambalajlamasında iki ana malzeme kullanıldığı, bunların PET (polietilentereftalat) ve damacana (polikarbonat) olduğu belirtilen açıklamada, PET’de Bisfenol-A’nın bulunmadığı, damacanalarda ise Bisfenol-A’nın kullanıldığı kaydedildi. Bisfenol-A’nın dünyada yaygın olarak insanla direk temas eden çeşitli alanlarda (gıda ambalajları, inşaat ve otomotiv sektörü gibi) kullanıldığı ifade edilen açıklamada, gıda ambalajında yer alan Bisfenol-A’nın gıdaya bulaşarak sindirim sistemi yoluyla vücuda alınabileceğine dikkat çekildi. Sağlık açısından risk oluşturacak günlük alınan Bisfenol-A düzeyinin Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından belirlendiği anımsatılan açıklamada, “Damacana sularındaki Bisfenol-A miktarı bu düzeyin çok altındadır. Yapılan hesaplamalara göre bir kişinin riskli düzeyde Bisfenol-A alması için günde 600 litre damacana suyu içmesi gerekmektedir” ifadesi kullanıldı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun 15 Eylül’de toplanarak son günlerde kamuoyunu meşgul eden damacana suları ilgili tartışmaları değerlendirdiği belirtilen açıklamada, kurulun, “damacanaların su ambalajlamasında yasaklanmasını gerektirecek şu anda herhangi bir bilimsel verinin olmadığını ve damacanaların kullanılabileceğini” bildirdiği kaydedildi.
* Deforme veya yıpranmış damacanalardaki sular satın alınmamalıdır,
* Damacana pompalarının ve damacana suyu kullanılan sebillerinin temizliğine dikkat edilmelidir,
* Damacanaların temizlenmesinde çamaşır suyu, fırça gibi tahriş edici maddeler kullanılmamalı ve damacana temizliği su üreticisine bırakılmalıdır.
* Damacana sularının uzun süre direk güneş ışığına maruz kalması önlenmelidir,
* Damacanalar evlerde başka amaçla kullanılmamalıdır.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.
ÜSKÜDAR MİSİAD İLÇE BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Üsküdar şubesinin başkanı Genel başkan Feridun Öncel’in tensipleriyle Burhan Makıroğlu oldu.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi





