CHP liler Harun Karadenizi andı

CHP liler Harun Karadenizi andı

Tarih 26 Ağustos 2011, 11:25 YazdırBu haberi yazdır

CHp Üsküdar ilçe teşkilatı 1968 lerin Devrimci öğrenci liderlerinden Harun Karadeniz i Karacaahmet de bulunan mezarı başında andı.

CHP liler Harun Karadenizi andı
CHp Üsküdar ilçe teşkilatı 1968 lerin Devrimci öğrenci liderlerinden Harun Karadeniz’i Karacaahmet de bulunan mezarı başında andı. 15 Ağustos günü yapılan anma toplantısına Üsküdar CHP ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir partili grubu katıldı.
Yaşamı ; Dönemin en büyük öğrenci yürüyüşü olan "Özel okullar devletleştirmelidir" yürüyüşünde yer aldı ve kampanyasında etkin rol oynadı. Eğitim sistemindeki reformları gerçekleştirmek için yapılan üniversite işgallerinden biri olan İTÜ’nün işgalinde öncü oldu. Altıncı Filo'yu Protesto Olaylarında etkin rol oynadı ve bu eylemde yakın arkadaşı Vedat Demircioğlu' nu kaybetti. Ancak özelikle bu eylemle birlikte, dönemin diğer öğrenci liderleriyle ve yakın arkadaşlarıyla fikir ayrılığına düştü. Diğer öğrenci hareketi liderlerinden farklı olarak, Gençlik hareketlerinin sınıf hareketinden bağımsız olamayacağını söylüyor ve öğrenci eylemlerini emekçilerle buluşturmak için yoğun çaba sarf ediyordu.
12 Mart Darbesi (1971) sonrası TKP ve Dev-Genç davalarından yargılandı. Dev-Genç davasından tutukluyken hapishanede ciddi bir hastalığa yakalandı, tedavisine izin verilmedi. 1942 Giresun doğumlu Harun Karadeniz 15 Ağustos 1975’de öldü.
Bu haber 858 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER