Güzeltepe ye Cemevi müjdesi.

Güzeltepe ye Cemevi müjdesi.

Tarih 04 Haziran 2011, 14:46 YazdırBu haberi yazdır

Boğaziçi Alevi Kültür Derneği üyeleri 2.Dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Boğaziçi alevi Kültür derneği üyeleri 2.Dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Yaklaşık üç yıl önce Çengelköy Güzeltepe de kurulan Boğaziçi alevi Kültür derneği Ümraniye Princess de 3 Haziran akşamı dostluk ve dayanışma yemeği düzenledi.

Yemekli toplantıya CHP Meclis grup başkanı Akif Hamza Çebi Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Chp İstanbul İl ve ilçe örgütü yöneticileri Belediye Meclis üyeleri Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Mustafa Kılıç .Hubyar Sultan Alevi derneği başkanı Ali Kenanoğlu ve yedi yüzü aşkın davetli katıldı.

Gecenin sunuculuğunu yapan hanım Nazım Hikmet in ölüm yıldönümü nedeniyle Nazım dan şiirler de okudu. Açılış konuşmasında Dernek Başkanı Asker Yıldız kurucu üyelere ve eski yöneticilere teşekkür ederek ,Güzeltepe ye ve çevresine hizmet verecek bir cemevinin yapılabilmesi için Üsküdar Belediye başkanından destek istediklerini Başkanın bu konuda atacağı adımın dernek üyeleri tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti.Pek çok faaliyetlerimizi 100 metrekarelik dermek merkezimizde yaparak bu günlere geldik Katılımcılara hoş geldiniz diyerek iyi eğlenceler diledi.

Ardından söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara dernek yönetiminin ve özellikle Belediye Meclis üyesi Nasrettin Özkaya nın Cemevi arazisi konusunda defalarca taleplerini ilettiklerini belirtti. Her ne kadar 2 yıllık çiçeği burnunda bir belediye başkanı olsam da bu konuda kendimizi sorumlu hissetti ve Güzeltepeye Cemevi arazisini kazandırmak için bir adım attık. Yasal işlemleri de yakın bir zamanda halledeceğiz diyerek Boğaziçi Alevi derneği üyelerine müjdeyi verdi. Yemeğe katılanlar buna coşkulu bir alkışla cevap verdi. Mikrofonu alan başkan Asker Yıldız başkana teşekkür etti.Gecenin sanatçıları türkülerle deyişlerle duygulu anlar yaşattılar. Davul zurna eşliğinde halaylar yüzlerce can eğlendi.
Bu haber 906 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER