
Güzeltepe ye Cemevi müjdesi.
Boğaziçi Alevi Kültür Derneği üyeleri 2.Dayanışma yemeğinde bir araya geldi.
Yaklaşık üç yıl önce Çengelköy Güzeltepe de kurulan Boğaziçi alevi Kültür derneği Ümraniye Princess de 3 Haziran akşamı dostluk ve dayanışma yemeği düzenledi.
Yemekli toplantıya CHP Meclis grup başkanı Akif Hamza Çebi Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Chp İstanbul İl ve ilçe örgütü yöneticileri Belediye Meclis üyeleri Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Mustafa Kılıç .Hubyar Sultan Alevi derneği başkanı Ali Kenanoğlu ve yedi yüzü aşkın davetli katıldı.
Gecenin sunuculuğunu yapan hanım Nazım Hikmet in ölüm yıldönümü nedeniyle Nazım dan şiirler de okudu. Açılış konuşmasında Dernek Başkanı Asker Yıldız kurucu üyelere ve eski yöneticilere teşekkür ederek ,Güzeltepe ye ve çevresine hizmet verecek bir cemevinin yapılabilmesi için Üsküdar Belediye başkanından destek istediklerini Başkanın bu konuda atacağı adımın dernek üyeleri tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti.Pek çok faaliyetlerimizi 100 metrekarelik dermek merkezimizde yaparak bu günlere geldik Katılımcılara hoş geldiniz diyerek iyi eğlenceler diledi.
Ardından söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara dernek yönetiminin ve özellikle Belediye Meclis üyesi Nasrettin Özkaya nın Cemevi arazisi konusunda defalarca taleplerini ilettiklerini belirtti. Her ne kadar 2 yıllık çiçeği burnunda bir belediye başkanı olsam da bu konuda kendimizi sorumlu hissetti ve Güzeltepeye Cemevi arazisini kazandırmak için bir adım attık. Yasal işlemleri de yakın bir zamanda halledeceğiz diyerek Boğaziçi Alevi derneği üyelerine müjdeyi verdi. Yemeğe katılanlar buna coşkulu bir alkışla cevap verdi. Mikrofonu alan başkan Asker Yıldız başkana teşekkür etti.Gecenin sanatçıları türkülerle deyişlerle duygulu anlar yaşattılar. Davul zurna eşliğinde halaylar yüzlerce can eğlendi.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.
ÜSKÜDAR MİSİAD İLÇE BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Üsküdar şubesinin başkanı Genel başkan Feridun Öncel’in tensipleriyle Burhan Makıroğlu oldu.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi





