DEVA PARTİSİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HANDE MUTLU

DEVA PARTİSİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HANDE MUTLU

Tarih 20 Şubat 2024, 12:30 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar doğumlu Üsküdar’da yaşayan Deva Partisi Üsküdar Belediye Başkan adayı HANDE MUTLU 19.Şubat günü Üsküdar ile ilgili düşüncelerini planlarını açıkladı en başa “Rantsal dönüşüm değil kentsel dönüşüm” ü koydu.

DEVA PARTİSİ ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HANDE MUTLU


Üsküdar doğumlu Üsküdar’da yaşayan Deva Partisi Üsküdar Belediye Başkan adayı HANDE MUTLU 19.Şubat günü Üsküdar ile ilgili düşüncelerini planlarını açıkladı en başa “Rantsal dönüşüm değil kentsel dönüşüm” ü koydu.


Genel Merkez yöneticisi Bahar Kayserilioğlu İlçe Başkanı Ali Başkaya nında katılıdığı toplantıya ilçe yöneticileri ve basın mensupları katıldı ardından beraberce kahvaltı yapıldı Üsküdar ile ilgili sohbet yapıldı.


Basın açıklamasının tamamını değerli okuyucularımızla paylaşıyorum.

 

1975 yılında Üsküdar'da dünyaya geldim. HaIen de Üsküdar'da ikamet etmekte ve yaşamaktayım. İstanbul Kadıköy'de 2004 yılından beri faaliyette olan Veteriner Polikliniğinin sahibi olarak Klinisyen Veteriner Hekim olarak mesleğimi icra etmekteyim. Başkent Üniv. Tıbbi Biyoloji ABD de Kök hücre ve rejeneratif tıp konusunda da yüksek lisansım bulunmakta. Veteriner Tıp alanında innovatif kök hücre tedavilerini veteriner tıpa kazandıran ilk veteriner hekim ünvanına sahibim.

2022 yılında sosyal refah, adalet, fırsat eşitliği, insani çalışma koşulları, doğa ve çevrenin korunması temel kamu hizmetlerinin eşit şekilde sunulması ayrıştırıcı değil birleştirici ilkelere bağlı kalarak politika oluşturan Deva Partisi ile fikir ve anlayışımın örtüşmesi Sonucunda Üsküdar İlçe kurucusu olarak, Üsküdar teşkilatımızı oluşturduk.

 

İlçe başkan yardımcılığı ardından İl başkan yardımcılığı ve şuanda Ulu Önder Atatürk'ün biz kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkından aldığım cesaretle, Üsküdar'ın Belediye Başkanı olmaya, Üsküdar’lı komşularıma tepeden inme değil, BB den veya iktidardan güç alan bir aday olarak değil onlar gibi sorunları yaşayan biri olarak, hizmet etmeye adayım.

 

Partimizin, Yerelde kadına yer var sloganı ile kadınların etkin pozisyonlarda yer alması, engellenmeden desteklenmesi ve motive edilmesi anlamında şahsıma duyduğu güvenden dolayı Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan'a da buradan bir kez daha teşekkür ederim.

 

Değerli Basın Mensupları, Şuan tehditlerle dolu bir yerel seçim süreci geçiriyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim aynı olmazsa o kente hizmet gelmez diyor Sayın Ak Parti Genel Başkanı. Üsküdar halkının, seçim kazanma yönünde yapılan bu algıyı dikkate atmayacağını umuyorum.

Üsküdar'da on yıldır bulunan akp yerel yönetimine soruyorum. Depreme karşı 34816 konutu olan Üsküdar'da ve bunların neredeyse yarısından fazlası 2000 yılı öncesi olan bu konutlar ve malikleri için depreme karşı ne yaptınız? Kenti dönüştürmek için deprem olmasını mı bekliyorsunuz? Tedbirsizlikler yüzünden ölen vatandaşımızın hakkı hesabı yok bu ülkede

 

 

Harem sahiline ne oldu? Meydandan Çavuşdere’ye çıkacak tramvay nerede? Yeşil alanlarımız 1.2 milyon metrekareye çıkacakken, ne oldu da yeşile hasret kaldık Üsküdar'da. Validebağ korusunun talan edilmesine önayak olan mevcut iktidar yerel yönetimi, 2 parselden oluşan alandan 1083/1 parsel askeri alan olarak görülen konumda yeterli zemin altı su akışı bulunmayan alanda, biyolojik gölet yapacağını vaad etmektedir. BuIgurIu, Güzeltepe, Ünalan, Cumhuriyet Mahallesi, Küplüce, Üsküdar merkez ve Yavuztürk'te 7 bin 500 araçlık yeraltı otoparklarına ne oldu ?

 

 

Mevcut iktidar yönetimi, hastaneleri bırakın

Sağlık bakanlığı yapsın o birimin yetkisinde, siz binaları dönüştürün

 

 

 

 

 

Bir Üsküdarlı olarak, Üsküdar'ın sorunlarını bilmekten öte yaşıyorum. Kapımıza dayanan deprem gerçeği ve bir türlü dönüşemeyen kent sorunu. Trafik ve otopark Uyuşturucu Sahipsiz sokak hayvanları Emeklilerimiz, kadınlarımız ve gençlerimizin sorunları?

 

 

Üsküdar'ın çoğunluğu emekli olan halkının cebinden milyonlar çıkarmadan, kentsel dönüşüm sorununu çözeceğimizin sözünü veriyoruz. Nasıl mı?

 

RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Belediye İktisadi Teşebbüsü (inşaat firması değil): Belediye kar amaçlı olmayan ve Kentsel Dönüşüm odaklı bir Gayrimenkul Geliştirme Firması kuracağız. Bu firma mevcut vaziyet planı ve bina şartlarını iyileştirme amaçlı planlama ve mimari proje çalışmalarını imar yoğunluğunu artırmadan yapacak , tüm ruhsat süreçlerini tamamlayacak, oluşan projeye göre tüm yapım maliyetini ve proje süresini hesaplayacak bankalar ile uzun vadeli düşük faizli kredilendirme ön sözleşmesi yapar, maliyetler, peşin ödeme veya belirlenen banka kredisi koşullarına göre taksitli ödeme seçeneği, kira yardımı, devlet desteği, süreler ve gerekli tüm bilgiler malikler için hesaplanır derlenir ve bilgilendirme yapılır. Bina malikleri ile sözleşme yapılır, Şeffaf bir şekilde inşaat yapım ihalesi açılır ve inşaat gerçekleştirilir.

 

Belediyenin iktisadi teşebbüs üzerinden "ana geliştirici” rolü sayesinde süreç mülkiyet sahipleri açısından basitleşecek, şeffaf ve kar amacı gütmeyen bir yapı ile güvenilir hale gelecek ve maliyetler %25-30 civarında azalacak. Doğru planlama ve mimari çözümler ile çok daha yaşanabilir bir Üsküdar ortaya çıkacak.

 

 

Bütün bu kolaylık ve maliyet azalmasına karşın dar gelirli vatandaşlar için ilave tedbirler de söz konusu olacaktır. Bu noktada imar haklarının artışı gündeme gelebilir. Ancak bu imar hakları kesinlikle Üsküdar gibi hali hazırda yoğunluğu yüksek yerleşim alanlarında kullanılmamalıdır. Söz konusu imar haklarının Rezerv alanlarında kullanılabilmesi, yani imar Transferi yapılması için çözüm üretilecek, böylece bir taraftan bina stokunun yenilenmesi için ek bir finansal kaynak oluşturulacak bir taraftan da yoğunluk artırmadan Yaşanabilir bir Üsküdar gelişecek. Bu amaçla çok deneyimli bir akademisyen ve profesyonellerden oluşan bir ekibin planlaması hali hazırda yapılmış durumda.

Aynı paralelde bu imar haklarının İstanbul dışında kullanılabilmesi amacıyla, yasal düzenleme ve finansal çözüm üretme konusunda da çalışmalar yapılacak. Çünkü Üsküdar'ın ve İstanbul'un nüfusunun daha fazla artması yerine diğer şehirlerimizin canlandırılması önem taşımaktadır ve İstanbul'un kentsel dönüşümü İstanbul'dan göçe teşvik edici nitelikte olup, bu amaca da hizmet edecek hale getirilebilir.

Trafik ve Otopark Soruna DEVA , Hande MUTLU

 

Belediye bünyesinde oluşturulan "ana geliştirici” rolü ile kentsel dönüşüm mimarisinde projelendireceği otoparklar , caddeye bakan binalar için avm usulü olarak tasarlanacaktır. Yol kenarlarında park eden araba görüntüsünden kurtulup, esnafın da rahatlamasına olanak sağlayacaktır.

 

 

Üsküdar'ın Kadınlarına DEVA HANDE MUTLU

 

 

Kadınlarımızı sosyal ve ekonomik hayata katmak amacı ile belediyenin öncülüğünde microfinansman modelini geliştireceğiz. Bu model ile evde üretilen el emeği ürünlerinin verileri ve kişisel bilgileri bir veri tabanına yükleyerek, ailelerin ekonomisine katkıda bulunacağız. Micro finansman modelinin kredi altyapısı geliştirilerek, belediyemizde bu modelle ilgili bir birim kuracağız.

Üsküdar meydana tarihsel dokuyu yansıtan potlaç alanları kuracağız ki kadınımız ürettiklerini dükkan tutma derdi olmadan sergilesin ve satabilsin. ÇaIışan annelerimiz için mahallelerde ücretsiz kreşler açacağız. Kadın ve çocuk sığınma evimiz olacak.

Sahil kesiminin ekolojik ve sosyal dokusunu koruyacak şekilde, efektif ve konforlu kapalı Pazar alanı inşa edeceğiz.

 

 

Üsküdar'ın Gençlerine DEVA HANDE MUTLU

 

 

Öğretimin her kademesinde başarı bursları açacağız.

 

Gençlere ücretsiz internet sağlayacağız. Sınav ve gelecek kaygısından uzaklaştırabilmek adına belediyemizin düzenleyeceği konserler yurtiçi ve yurtdışı geziler, kendilerini kişisel olarak geliştirebilecekleri eğitim çalışmaları ve mentörlük hizmetleri sağlayacağız.

Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı da geleceğimizi oluşturan gençlerimizin.

 

 

Üsküdar'ın Emeklilerine DEVA HANDE MUTLU

 

 

Mahalle kahvehaneleri kentsel dönüşüm projelerimizin içinde olacak. Sosyal yardımlarımızı emeklilerimiz üzerinde arttıracağız. Ulaşımları ücretsiz olacak. Bünyemizde kuracağımız birim sayesinde, emeklilerimizin günlük ihtiyaçlarını temin etme konusunda veya sağlık

hizmetlerine rahat ulaşmaları konusunda yanlarında destekçileri olacağız. Emeklilerimize hobi anlamında bahçe ve balkon sebze üretimi için teşvik vereceğiz. 




Üsküdar'ın Sahipsiz Hayvanlarına DEVA HANDE MUTLU




Tüm paydaşlarımızın içinde olduğu, üniversite, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, belediye, ilçe tarım müdürlüğü ile koordineli, Serbest veteriner hekimlerin ve STK larında içinde olduğu eş güdümlü bir çalışmayla bu sorunu ilçemizde kökten çözeceğiz.Veteriner İşleri Müdürlüğünde liyakat sahibi, konu ile ilgili meslek mensubu ve yetkilililer ile, hayvan rehabilitasyon merkezini gönüllülere açacağız.Sahipsiz hayvanlar için beslenme alanları oluşturacağız.

 

 

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorunu için DEVA HANDE MUTLU

 

Başta uyuşturucu olmak üzere her türlü bağımlılıkla ilgili belediye olarak mücadele edeceğiz.SahiI kesiminde ve özellikle koruların etrafında oluşan bağımlılık alanlarını ortadan kaldıracağız. Yeniden Hayat birimleri kuracağız ve bu proje ile gençlerimizi bağımlılıktan kurtaracağız

 

 

Kültür, Sanat için DEVA HANDE MUTLU

 

Üsküdar tarihi dokusu, denizi, hem genç hem yaş olarak ileri nüfusu olan bir bölge Gençlerimizin yeşil alanlarda rahatça ve güvenli vakit geçireceği, turistlerin tercih edeceği doğal ortamların korunacağı , yeşil ile tarihi dokuların birlikte varolacağı, ulusal ve uluslararası tanıtımların olacağı bir ilçe haline gelecek.

 

 

İnsan ve hayvan refahını ve sağlığını eşgüdümlü yürüten bir mesleğin mensubu olarak, insanımızın ve hayvanımızın can sağlığı ve refahı önceliğimdir. Yolumuz uzun. Üsküdarlı komşularımla Birlikte yan yana bu yolu kısaltacağımıza inanıyorum.

 

 

Çıktığım bu yolda kendime, ekibime ve Üsküdar halkının iradesine güveniyor hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Siz değerli basın mensuplarımıza da burada bizimle olmayı seçtiğiniz için teşekkür ediyorum.




deva üsküdar hande mutlu - üsküdar deva partisi

Bu haber 395 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER