
Türk Markaları Devlet Teşvikleri İle Tüm Dünyada Tescil Ediliyor...


Anlam Patent Ofisi Kurucusu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY, Türkiye’de vermiş olduğu marka, patent tescil işlemlerini artık tüm ülkelerde verdiklerini belirterek;
Türk Markaları Devlet Teşvikleri İle Tüm Dünyada Tescil Ediliyor...
Anlam Patent Ofisi Kurucusu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY, Türkiye’de vermiş olduğu marka, patent tescil işlemlerini artık tüm ülkelerde verdiklerini belirterek; “İhracatın büyümesi ve global pazarlarda Türkiye’nin daha çok rol alabilmesi için devlet teşvikleri ile dünyanın her ülkesinde tescil yapılabiliyor. Avrupa Birliği topluluğunda ki ülkelerin her birinde, Amerika Kıtasında, İngiltere’de, Arap Emirlikleri gibi dünyanın her kıtasında tescil işlemi yapabilecek yetki ve donanımdayız, ihracat aşamasındaki firmaların markalarını artık tüm dünyada koruyabiliyoruz.” dedi.
Ülkemizdeki bir çok işletme, internet ağının sonsuz gelişimi ve teknolojinin sınır tanımaması ile birlikte artık ihracatını da daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Buda demek oluyor ki Türkiye’de ki markalar artık ürünlerini yurtdışı pazarlarına daha rahat ve hızlı şekilde ulaştırabiliyorlar. Burada ki en önemli kriter Türkiye’de alınan marka tescilinin sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerli olmasıdır. Dolayısıyla bu markanın başka bir ülkede kullanılabilmesi ve gümrüklerde sorun yaşanmaması için ihracat yapılan ülkelerde de ayrıca markanın tescil edilmesi gereklidir.
Türkiye’de bir ürün veya hizmet alanında kullanılmak için tescil edilen markalar, başka hiçbir ülkede koruma sağlamamaktadır. Türkiye’de tescilli olan bir markayı, örneğin İngiltere’de tescil işlemi yapmadan kullanıyorsanız, bu durumda İngiltere’de o markanın sahibi değil hatta tamamen taklide açık ve başkalarının tescil edebileceği durumunda olduğu bilinmelidir. Kendi markanızın Türkiye’de tescili olmasına rağmen diğer ülkelerde de tescil edilmesi gerektiğinin bilinmesi gereklidir. İhracatın büyümesi ve global pazarlarda Türkiye’nin daha çok rol alabilmesi için devlet teşvikleri bulunmaktadır. Ülkemizde üretilen ürünleri yurtdışı pazarına göndermeden önce mutlaka tescil ettirmek gerektiği aksi bir durumunda gümrükten o ülkeye giriş yapılamaması en önemli ayrıntıdır. Mutlaka ihracat yapan ve yapma planı olan işletmelere teşvikleri kullanarak yurtdışı marka tescili yaptırmalarını öneriyoruz.
Markaların tescil edilecekleri ülkelerde zorunluluklar vardır. En önemlisi ise hangi ülkede tescil işlemi yapılacak ise, tescil işlemlerini o ülkenin vatandaşı olan Patent Ofisleri ile bu işleri yapması zorunludur. Bizlerde yurtdışı Patent Ofisleri ile partnerlik anlaşmaları yaparak şuanda neredeyse her ülkede Marka Tescili hizmetini verebilecek kapasitedeyiz. Dolayısıyla yerel değil ulusal olarak hizmet veren sayılı patent ofisleri arasındayız.
Özgür GÜRSOY / (Anlam Patent Ofisi Kurucusu)
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.