
Çengelköy İlköğretim 8 MART ı kutladı.
Çengelköy İlköğretim okulunun velileri Okul Aile Birliğinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde Bridge restoranda bir araya geldiler.
Çengelköy İlköğretim okulunun velileri Okul Aile Birliğinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde Bridge restoranda bir araya geldiler.
Çengelköy İlköğretim okulu Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ve yönetim kurulu arkadaşlarının davetine uyup yemekli toplantıya katılanlar arasında İstanbul 1.bölge Ak Parti Milletvekili Edibe Sözen ,Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ,Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ,Üsküdar Milli eğitim müdürü İlyas tekin ,Ümraniye Milli eğitim Müdürü Sadettin Gül ve Üsküdar yerel basın temsilcileri vardı.
Toplantının sunuculuğunu üstlenen Özlem Başara Kadınlar gününe özel öykülerle şiirlerle sunumunu güzelleştirdi. Mikrofonu ilk olarak Okul Müdürü Kevser Olgunçelik’e verdi iyiki kadın olmuşuz bunun kıymetini bilelim dedikten sonra Türk kadınının Kurtuluş savaşında gösterdiği fedakarlıkları hatırlattı taşıdığı merminin ıslanmaması için nasıl çocuğunun örtüsünü örttüğünü hatırlattı ve kendi annesine okuttuğu büyüttüğü için minnettar olduğunu ve veli kadınları böyle bir günde bir araya geldikleri için memnun olduğunu söyleyerek 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.Üsküdar Milli eğitim müdürü İlyas Tekin de “Velilerinin çok içten birbirlerini kucaklıyor aranızda sevgi bağı var bu çok belli oluyor okul sadece çocukların değil aynı zamanda velilerin de kaynaştığı bir yerdir. Öncelikle Okul aile birliği başkanını ve arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum .Başka bir okul olsaydı böyle kalabalık ve candan bir topluluk göremezdik aranızda bulunmaktan mutluluk duydum dedi.Ardından Ümraniye Milli eğitim Müdürü Sadettin gül katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.
Çengelköy ilköğretim okuluna katkıları olan Gülay Keleşoğlu ,Benek Alemdar ve Esra Eruçar a teşekkür ederek çiçek demetleri takdim edildi.
Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ise “Eğitime gönül veren bir arkadaşınız olarak görev alıyorum ve bundan eğitime yaptığımız katkılardan dolayı onur duyuyorum.Kızların okutulması gerektiği vurgulandı bende katılıyorum.Çengelköy İlköğretim okulu bu güzel kutlamayı 2001 den beri yapıyor İstanbul ve Üsküdar da örnek gösterilen bu kutlamada payımız olmasından ayrıca gurur duyuyorum. 2001 de şimdilerde emekli olmaya karar veren hasan çağıran hocamızla başladık şimdi Kevser Olgunçelik Müdürümle devam ediyoruz umarım daha yıllarca sürer. 8 Mart Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.
Üsküdar belediye Başkanı Mustafa Kara ise 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle aranızda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Üsküdar bir kadınlar şehridir tarihi eserlere camilere isimlerini vermişlerdir. Ben Çengelköy İlköğretim okulunun tüm faaliyetlerine katılmaya çalışıyorum yıllardır izliyorum çalışmalarınız hayranlık uyandırıyor isminiz her yerde olumlu olarak geçiyor dedi.
Üsküdar Kaymakamı ile Belediye başkanı beraberce tüm hanımlara çiçekler dağıtarak sohbet imkanı buldular.Bu sırada bölgede çalışma yapan Milletvekili Edibe Sözen salona geldi bir konuşma yaparak katılımcıların Mart Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Bu önümüze ki bir hafta boyunca kadın haklarının artması ile ilgili etkinlikler ve çabalarımız sürecek. İçinde bulunduğumuz yüzyıl insan hakları ve kadın hakları açısından önemli gelişmelere sahne oluyor. Özellikle kadınların temsiliyetinin artması için çabalar gösteriyoruz. 2023 hedeflerimiz arasında gelecekte kadınların haklarının daha çok artırılması var dedi.
Ondan sonra yemeklerin de bitmesini takiben müzik başladı kadınlar eğlendiler aynı zamanda eşsiz boğaz manzarasının keyfini çıkardılar.
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.




