
İMAMOĞLU’NDAN ÜSKÜDAR MÜJDESİ: “MEYDAN, DENİZLE BULUŞMAKTAN KURTULACAK”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde çalışmalarını hızlandıran İSKİ’nin Üsküdar’daki 4 şantiyesinde incelemelerde bulundu.
İMAMOĞLU’NDAN ÜSKÜDAR MÜJDESİ: “MEYDAN, DENİZLE BULUŞMAKTAN KURTULACAK”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde çalışmalarını yoğunlaştıran İSKİ’nin, Üsküdar Meydanı’ndaki su baskınlarını ortadan kaldıracak projesinin kazı işlemlerini başlattı. Telsizle, TBM cihazının çalıştırılması talimatını veren İmamoğlu, “Bildiğimiz o Üsküdar Meydanı’ndaki yağmur sularının orada birikmesi ve denizle bütünleşmesi sorunu vardı. 3 noktadan sağlıklı bir şekilde denize nakledeceğimiz yağmur sularıyla, o görüntü ortadan kaybolmuş olacak” dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de projenin Üsküdar için hayati önemde olduğuna vurgu yaparak, “İnşallah 2021 yılı başlarında tamamlandığında, bu sorun da ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde çalışmalarını hızlandıran İSKİ’nin Üsküdar’daki 4 şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında İmamoğlu’na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve İBB üst yönetimi eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ilk durağı Sultantepe Mahallesi’ndeki Bülbülderesi Yağmur Suyu Tüneli İnşaat sahası oldu. Mermutlu ve Türkmen’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, telsiz yardımıyla TBM (Tunnel Boring Machine - Tünel Açma Makinesi) cihazının kazı işlemlerini başlatması talimatını verdi.
İMAMOĞLU: “ÜSKÜDAR O GÖRÜNTÜLERDEN UZAK YAŞAMAYA BAŞLAYACAK”
İSKİ’nin pandemi sürecini iyi değerlendirdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Sahada, her yerde var olan sıkıntıları giderme konusunda, finansal anlamda da ciddi bir fedakarlık yaratarak, risk alarak yaptığımız hamlelerimiz var. Üsküdar’daki bu yatırım değerli. Bu aslında son hamlesi diyelim. Üsküdar Meydanı’nda, yağmur sularının birikip denizle bütünleşmesi sorunu vardı. 3 noktadan sağlıklı bir şekilde denize nakledeceğimiz yağmur sularıyla, o görüntü ortadan kaybolmuş olacak. Bu da o kollardan bir tanesi. Bülbülderesi hattı üzerinde uygulanan TBM çalışmasına start verdik. Arkadaşlarımın ifadesiyle, 8-9 aylık bir süre var. En hızlı şekliyle hareket edeceğiz. İnşallah, sonucunu gördüğümüzde, Üsküdarımız o görüntülerden uzak bir süreci yaşamaya başlayacak. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah tamamına erdirsin” dedi.
TÜRKMEN: “ÜSKÜDAR İÇİN HAYATİ BİR PROJE”
Tünel çalışmasının Üsküdar hayati bir önemde olduğunu belirten Türkmen ise, “Bir tarafta Bülbülderesi, diğer tarafta Çavuşdere olmak üzere, iki derenin birleştiği yer Üsküdar Meydanı. Bu iki derenin havzasından gelen yağmur suları, Üsküdar Meydanı’nda birikiyor. Hem ulaşımı aksatıyor hem de belli bir oranda tehlike oluşturuyor. Dolayısıyla, Ahmediye’den gelen tünelden gelecek sular, Salacak’tan denize aktarılacak. O tünel tamam. Şimdi buradan da Selman-ı Park Caddesi, Bülbülderesi üzerinden TBM çıkacak. Aşağı yukarı 900 metrelik bir tünel var burada. Bu iki derenin suyunu, meydana inmeden, bu tünellerle denize akıtmış olacağız. Önemli bir proje. Üsküdar için hayati bir proje. İnşallah 2021 yılı başlarında tamamlandığında, bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.
TBM yardımıyla 3 bin 200 mm çapında, 907 metre uzunluğunda yağmur suyu tüneli açılacak. İnşaatın bitimiyle Üsküdar Meydanı ve Selman-ı Park Caddesi’nde yaşanan su baskınlarına son vermek amaçlanıyor. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra sırasıyla Kuzguncuk Sahil Kolektörü Deplasesi, İcadiye Caddesi Atık Su Kolektörü ve İstavroz Atık Su Tüneli şantiyelerinde incelemelerini sürdürdü.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.



