VERGİ ÖDEMEDE ESKİYE DÖNÜŞ

VERGİ ÖDEMEDE ESKİYE DÖNÜŞ

Tarih 19 Aralık 2019, 11:36 YazdırBu haberi yazdır

Maliye bakanlığı aldığı son bir karar ile 1.1.2020 den itibaren özel bankaların veznesinden ve internet bankacığından vergi ödemeyi kaldırdı.

VERGİ ÖDEMEDE ESKİYE DÖNÜŞ


Maliye bakanlığı aldığı son bir karar ile 1.1.2020 den itibaren özel bankaların veznesinden ve internet bankacığından vergi ödemeyi kaldırdı.


Bu hizmetin kaldırılması Ocak 2020 den itibaren kamu bankalarında gözle görülür bir yığılmaya yol açacağını söyleyebiliriz. Basit bir işletme bile her ay kdv beyannamesi üç ayda bir GGV ni yatırmaktadır bu da her yıl minimum 15 kere kamu  bankasına uğrayıp sıraya girmek anlamına giriyor. Her ay muhtasar yatıranları da eklemekte fayda var. Neden böyle bir yol seçildi bankalarda yığılmaları görünce şaşırmayınız.

 

Kurum un yaptığı açıklama aynen böyle ;

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 41 inci maddesi ile Bakanlığımıza verilen yetkiye dayanılarak bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde, 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere aşağıda belirtilen değişiklikler yapılmıştır.  

Vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılmakta olan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, 

? T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 

? Türkiye Halk Bankası A.Ş. 

? Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

? Ziraat Katılım Bankası A.Ş.

? Vakıf Katılım Bankası A.Ş. 

? Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. 

? Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.  (PTT)

vasıtasıyla tahsiline devam edilecektir. 

Bu bankalar dışındaki diğer bankalar tarafından nakden, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.

Ancak, kredi kartı ile tahsilat yapılması uygun bulunan; gelir vergisi (gayrimenkul/menkul sermaye iradı, ücret, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi), motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, Karayolları Taşıma Kanunu idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası, diğer idari para cezaları, mali yapılandırma kanunları (6736, 7020, 7143 gibi), 6183 sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilmiş borçlar,  tapu harcı, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı, öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları, pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli,  sürücü belgesi harcı ve değerli kağıt bedeli, T.C. kimlik kartı bedeli, yurt dışına çıkış harcı, Göç İdaresi ikamet harcı, ikamet tezkeresi defter satış bedeli, tek giriş vize harcı, ecrimisil gelirleri, veraset ve intikal vergisi borçlarının, aşağıda unvanları belirtilen bankalar vasıtasıyla kredi kartı kullanılmak suretiyle tahsil edilmesine devam edilmektedir. 

? T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 

? Türkiye Halk Bankası A.Ş. 

? Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. 

? Türk Ekonomi Bankası A.Ş. 

? Akbank T.A.Ş. 

? Şekerbank T.A.Ş. 

? Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 

? Türkiye İş Bankası A.Ş.

? Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. 

? ING Bank A.Ş.  

? QNB Finansbank A.Ş. 

? HSBC Bank A.Ş.  

? Alternatifbank A.Ş.    

? Denizbank A.Ş. 

? Aktif Yatırım Bankası A.Ş. 

? Odea Bank A.Ş. 

? Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.

? Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

? Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. 

 

Bu haber 6411 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER