
4. ÜSKÜDAR SAHAF FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sahaf Festivali kapılarını açtı.
4. ÜSKÜDAR SAHAF FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sahaf Festivali kapılarını açtı.
Üsküdar Meydanı Marmaray Yanı’nda açılışı gerçekleştirilen 4. Üsküdar Sahaf Festivali ‘’Üsküdar’da kitap kokusu Boğaz kokusuna karışıyor!’’ sloganıyla kitapseverleri ağırlayacak.
Festivalin açılışına; Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.
‘’Zamanın ruhunu içinde gizleyen değerli kitaplar Üsküdar’da buluştu’’
Açılışta konuşan Başkan Hilmi Türkmen, ‘’İnsanoğlu yazıyı bulduğundan buyana yazmayı hiç bırakmadı. Nesiller, ülkeler, coğrafyalar değişti ama asla yazmaktan vazgeçmedik. Dünyayı anlamanın yolu yazmaktan geçer. Çünkü anladıklarımızı gelecek nesillere aktarmanın yegâne yolu yazmaktır. Yazıyı muhafaza eden ve nesilden nesile aktaran sahafların görevi son derece önemlidir. Bizler ilk emri; Oku! olan bir inancın mensuplarıyız. Okudukça daha hızlı kalkınacağız. Başarıların sırrı kitaplarda gizlidir. Bugün zamanın ruhunu içinde gizleyen o değerli kitapları Üsküdar’da bir araya getirdik. İstanbul’un dört bir yanından gelen kıymetli sahaf dostlarımız sayesinde bir kez daha Üsküdar’da kitap kokusu deniz kokusuna kavuşmuş oluyor. Artık gelenek haline gelen Sahaf Festivali’ne ev sahipliği yapmak bizim için ayrı bir zenginlik ve gurur kaynağıdır. Üsküdar’ı kitaplarla daha da güzelleştiren tüm sahaf dostlarımıza teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
5-15 Ekim tarihleri arasında 15 gün boyunca; İstanbul’un her tarafından gelen 73 Sahaf ve Osmanlı döneminde basılmış gazete, tarihi belge değerindeki kitap, dergi, afiş, harita, poster ve ferman gibi önemli eserler araştırmacısı ve meraklısı ile buluşacak.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı




