
Üsküdar da 4 mahallede dönüşüm başlıyor
Türkmen “ Altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz”
Üsküdar da 4 mahallede dönüşüm başlıyor
Türkmen “ Altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz”
Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve vatandaşlar arasında yapılan görüşmeler neticesinde varılan anlaşma sonucunda Üsküdar’da 4 mahalleyi kapsayan büyük kentsel dönüşüm atağı başlıyor.
İstanbul’un önemli deprem noktalarından biri olması nedeniyle harekete geçen Üsküdar Belediyesi, ilk etapta Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat Mahallelerini kapsayacak büyük bir adım attı. Uzun süredir vatandaşlar, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı.
Cumartesi günü başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “4 mahallede başlayan sürecin bize göre en önemlisi Çamlıca. Bu bölgedeki çalışmamız değil Üsküdar’a Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Çok güzel bir mimariyle yeni bir yerleşim yeri planı yapıyoruz. Öyle hazırlandık. Burada önceliğimiz depremsellik açısından biran önce bu dönüşümü gerçekleştirmek. Çünkü İstanbul, Türkiye’de önemli deprem riski taşıyan bölge. Bu binalar 30- 40 senelik binalar. O günün şartlarına göre yapılmış binalar. Artık bu binalarla hayatımızı devam ettiremeyiz. İnsanlar buradaki riskli yapılarda otursun istemiyoruz. Hem riskten kurtarmak hem de Çamlıca Camimizin etrafında güzel bir mimariyle camiye yakışacak, bizim İslam medeniyetimizin merkezi olan bu bölgenin yeniden şekillenmesine hizmet edecek anlayışla burada ilk hamlemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bölgede vatandaşların projeye sıcak baktığını anlatan Başkan Türkmen, “Genel itibarıyla vatandaşımız proje ve sunulan önerilerden memnun. Ama altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz. Vatandaşımıza rağmen bir şey yapmayacağız. Vatandaşlarımız tapuları ve binaları itibarıyla neyi hak ediyorlarsa onları fazlasıyla kazandırmış olacağız. Cumartesi günü ilk kazmayı vuracağız. 3 ay içinde tahliye işlemlerinin tamamlanmasıyla proje başlayacak ve 1.5 yıl içinde yeni bir estetik görünüme kavuşturacağız burayı” diye konuştu.
Çamlıca Cami’nin eteklerini hem camiyle uyumlu estetik bir görünüme hem de sağlam yaşam alanlarına kavuşturacak projenin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.



