
İstanbul'un can damarı, Üsküdar'ın miladı
İstanbul'un her iki yakasını Boğazın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013 de hayat bulacak.
İstanbul'un her iki yakasını Boğaz'ın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013'de hayat bulacak. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve güzel olacak. Üsküdar, yepyeni bir çehreyle geleceği karşılayacak.Üsküdar Belediyesi, bugüne kadar yapılan çalışmaları basına tanıtmak amacıyla Marmaray'ın Üsküdar girişinden itibaren bir bilgilendirme gezisi düzenledi. Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın tanıtımında gerçekleştirilen geziye çok sayıda basın mensubu katıldı.Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan deniz altındaki her biri 130 metre uzunluğunda 11 batırma tipi tünelin bağlantı noktası ile Üsküdar arasındaki 800 metre alanı kapsayan gezide basın mensuplarına tünel içinde yapılan çalışmalar, denizaltındaki 2 hatlı demiryolunu 200 metrede bir olmak üzere birbirlerine bağlayan bağlantı tünelleri ile Manş tünelinden sonra ilk kez Marmaray'da yapılan ve olası bir deprem esnasında batırma tüneller ile delme tünellerin birleştiği noktanın esnemesini sağlayan ve sismik derz denilen bağlantı sistemi tanıtıldı. Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan toplam 3.100 metre uzunluğundaki tünel sisteminin resmi açılışı 2011 yılının Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan boğazdaki tünel dünyanın en derin deniz altı tüneli (-58 m) olarak tarihe geçecek. Tünellerin birleşmesi sonrası betonlama işlemleri 2012'nin ortasına kadar yapılacak. 2012 yılının ortasından itibaren ise söz konusu hatta elektrifikasyon ve tüm hattın (Gebze-Halkalı) yenilenmesi işlemleri yapılacak.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda




