
GENÇLER “TAKAS DÜKKANI” İLE TÜKETİM ALIŞKANLIĞINA DUR DİYOR!


Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesinde öğrenim gören bir grup Genç Enderun öğrencisinin tüketim alışkanlığına “Dur!” demek amacıyla hazırladığı “Takas Dükkanı” projesinin açılışı gerçekleştirildi.
GENÇLER “TAKAS DÜKKANI” İLE TÜKETİM ALIŞKANLIĞINA DUR DİYOR!
Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesinde öğrenim gören bir grup Genç Enderun öğrencisinin tüketim alışkanlığına “Dur!” demek amacıyla hazırladığı “Takas Dükkanı” projesinin açılışı gerçekleştirildi.
Sabahattin Zaim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Genç Enderun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, “Böyle projelerin önce Üsküdar’dan sonra İstanbul’dan sonra da tüm Türkiye’ye yaygınlaşmasını dilerim. Genç Enderun öğrencileri başta olmak üzere öğretmenlerimizi ve başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. Böyle güzel projelerin çoğalmasını arzu ediyoruz.” dedi.
“Takas Dükkanı” projesi kapsamında kurulan seyyar dükkân ile paylaşma duygusunu yeniden canlandırmak, kurulacak olan dükkân ve kütüphanede, her hafta yüzlerce çocuğun ikinci el; masal kitabı, oyuncak, kıyafet, kırtasiye gibi her türlü ihtiyaçlarının para harcamadan karşılanmasını sağlamak, ata usulü imece ve dayanışma kültürünü yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak hedefleniyor. Takas için gelen öğrenciler, getirdikleri eşyaları geri dönüşümden elde edilen kâğıt kuponlar karşılığında teslim edecek ve sonrasında aldıkları kupon aracılığıyla da dükkândaki ürünlerden ihtiyacı olanları alabilecekler.Açılışın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Takas Dükkânı”nı gezerek takas usulü alışveriş yaptılar.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.