
Üsküdar meydana çıkıyor


Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başland
Üsküdar meydana çıkıyor
Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.
Eski hizmet binasının önünde düzenlenen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, yapılan yıkımla Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımını başlattıklarını söyledi.
Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz" dedi.
Proje kapsamında Üsküdarlı vatandaşlara 1984 yılında bu yana hizmet veren Üsküdar Belediyesi eski binasının yıkımı gerçekleşti. Düzenlenen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ile belediye personeli katıldı. Yıkım öncesi kurban kesimi gerçekleşti.
İLK KEPÇE VURULDU
Yıkılan eski hizmet binasının yerine kapalı otopark ile meydan yapılması planlanıyor. Yaklaşık iki yıl sürecek olan proje hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Tarihi bir günü yaşıyoruz. Hem mutluyuz hem hüzünlüyüz. Mutluyuz çünkü Üsküdar'ımızın merkezinde yıllardır konuşulan, tartışılan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 3 Eylül 2016 Üsküdar Meydan'ındaki dönüşümün, ilk kazmanın ilk kepçenin vurulduğu günü yaşıyoruz" dedi.
BİN ARAÇLIK OTOPARK
Başkan Hilmi Türkmen, "Artık gelişen dünyada, hem ülkemizde hem Avrupa'da gelişmiş ülkelerde şehirler meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla, parklarıyla meşhurdur. İnşallah önümüzdeki iki ay içerisinde bu belediye hizmet binamızdan başlamak üzere katlı otoparkı, alışveriş merkezleri olmak üzere bu bölgede yeni bir alan elde ediyoruz. Bu alanın altı komple otopark oluyor.
Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de 10- 15 dönüme yakın muazzam bir meydan kazanıyoruz. Bu meydanımızın adı Mimar Sinan Meydanı. Bu çalışmayı, bu projeyi tam iki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. 2018'in Temmuz Ağustos ayında inşallah güzel bir Üsküdar Meydanı ve Üsküdar'a güzel bir otoparkı kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkımı gerçekleşti.
PROJEDE NELER VAR?
Proje ile yeni meydan, Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayıp vapur iskelesine kadar uzanan alanda şimdiki halinden 3 kat daha genişleyecek. Yer altında otopark yapılacak, kapasitesi artırılacak
Güneyde Ahmediye Meydanı ile başlayan yaya aksı, Hakimiyeti Milliye Caddesi ile yeni meydana açılacak. Ayrıca Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Kara Davut Cami önünde iki farklı aktivite alanı oluşturulacak.
Rumi Mehmet Paşa, Mihrimah Sultan ve Yeni Valide Camileri, Aziz Mahmut Hüdayi ile Şemsi Paşa Külliyesi gibi tarihi yapılar ön plana çıkarılacak. Bu kapsamda restorasyon çalışmaları sürüyor.
Meydanda alışveriş birimleri, yer altı çarşısı, kafeteryalar, yer altı katlı otoparklar, sergi holü, kentsel bellek müzesi, zanaat atölyeleri olacak. Semtin dokusuna uygun yapılacak ticaret alanları sokak ve meydana açılacak.
Marmaray Projesi'ne ait yaya çıkışları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda meydanda farklı yönlerde yaya sirkülasyonu sağlayan 7 farklı çıkış olacak.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.