Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır

Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır

Tarih 07 Ekim 2013, 15:23 YazdırBu haberi yazdır

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor. Üsküdar Belediyesi de çeşitli noktalara kurduğu kurban satış ve kesim yerleri ile bayrama hazır hale geldi. İlçe genelinde yaklaşık 550 çadır, 15 bin büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvanın satışında hizmet verirken satış ve kesim bölgelerinde duş, mescit, tuvalet ve çay ocakları kurban satıcılarına hizmet verecek.

 Ünalan, Beylerbeyi, Küplüce, Küçüksu, Rasathane Caddesi ve Bosna Bulvarı'ndaki merkez noktalarda kurban satış ve kesim işlemleri en sağlıklı ortamlarda yapılacak. Yapılan çalışmalarda ayrıca satış amacıyla gelen hayvanlar kontrolden geçirilerek veteriner sağlık raporları ve pasaportları incelenirken kurban satış ve kesim yerlerinde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 Kurbana karşı Lavanta ve Papatya kokusu

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul’un her noktasında vatandaşlara büyük rahatsızlık veren ağır kurban kokusunun ortadan kaldırılması için çalışmalar da devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, ilçede özellikle kurban satış noktalarına yakın olan bölgelerdeki caddeler, sokaklar ve sitelerin içlerini adeta lavanta ve papatya kokusuna bürüdü. Belediyeye ait ilaçlama araçları, ilaçlama motorlarının haznelerine bu kez dezenfeksiyon ilacı değil lavanta ve papatya kokusu koyarak ilçenin birçok noktasındaki cadde ve sokakları çiçek kokusuna bürüyor.

 Vatandaşlar ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, ağır kurban kokusu yerine evlerinden çıktıklarında papatya ve lavanta çiçeği kokusunu duymaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.

 Yakalama timleri işbaşında

Öte yandan bayramda kaçacak ya da kaçmayı deneyecek kurbanlıklar için belediye tarafından Yakalama Timi kuruldu. En fazla 20 dakika içerisinde ihbar bölgesine ulaşan tim, uyuşturucu ilaçlarla kurbanlıkları yakalayarak sahiplerine teslim ediyor.

 Bu çalışmaların yanı sıra kesim ve satış yerlerinde dikkat edilecek hususlar ile kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceğini belirten bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılırken veteriner hekimler de vatandaşlara kurbanlık alımı için her yönüyle yardımcı oluyor.

 Kurban Satış Noktaları:

KÜPLÜCE MAHALLESİ KÜPLÜCE MUHTARLIĞI ARKASI

ÇENGELKÖY NATOYOLU BOSNA BULVARI OTO MÜZESİ YANI

RASATHANE CAD MESA SİTESİ FEN İŞLERİ DEPOSU

ÜNALAN MAHALLESİ TEPE ÜSTÜ OTOBAN YANI

KÜÇÜKSU MAHALLESİ ESKİ TUĞLA FABRİKASI

BEYLERBEYİ MAHALLESİ BEYLERBEYİ 75. YIL STADI KARŞISI

Bu haber 583 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER