Kurtulmuş: Darbeyi İhvan Yapsaydı Onun da Karşısına Geçerdik

Kurtulmuş: Darbeyi İhvan Yapsaydı Onun da Karşısına Geçerdik

Tarih 23 Ağustos 2013, 12:20 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi'nin Mısır'da yaşanan darbe sonrasında halk direnişi ve yaşanan katliamları anlatan "Üsküdar’dan Adeviyye'ye Bin Selam" fotoğraf sergisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açıldı.

Kurtulmuş: Darbeyi İhvan Yapsaydı Onun da Karşısına Geçerdik

Üsküdar Belediyesi'nin Mısır'da yaşanan darbe sonrasında halk direnişi ve yaşanan katliamları anlatan "Üsküdar’dan Adeviyye'ye Bin Selam" fotoğraf sergisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın bahçesindeki açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküdar Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Sinan Aktaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rabia" işareti yaparkenki resminin de bulunduğu sergideki fotoğraflar bir hafta süresince sergileneceği bildirildi.

Açılışta konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara “yerel yönetimler sadece yol, kaldırım, tretuar yapmak değildir. Aynı zamanda sosyal sorumluluklarını yerine getiren sosyal belediyeciliğin adresidir. Bu anlamda kendi halkını katleden Mısır darbe yönetimine sessiz kalamazdık. Üsküdar Kabe toprağıdır, Mısır’la aynı toprağın evladıdır. Biz bu topraklardan Adeviyye’ye selam gönderiyoruz” dedi.

Önemli Olan Tarafını Belli Etmek

Ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise bir fotoğraf sergisi ile bile olsa Mısır’ı gündemde tutmaya çalışan ve katliamlar nedeniyle Katibim Festivali’ni iptal eden Üsküdar Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başladı. Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: “Nemrut’un ateşini söndürmek için gagasında su taşıyan kuş gibiyiz. O kuşa “bu kadarcık suyla ateşi nasıl söndüreceksin” demişlerdi, “olsun, tarafımı belli ediyorum” diye cevap vermişti. Bugün bizim yaptığımızda budur. Bu olayların arkasında karanlık hesaplar var. İslam ülkelerinden de darbeyi destekleyenler var. Yeni bir dünya düzeni kurulmaya çalışılıyor. Arap Baharı ile başlayan Ortadoğu insanlarının uyanışını bastırmaya çalışıyorlar.

Artık sömürenlerin diktasında bir yönetimden halkların kendi kendini yönettiği bir dünyaya geçiliyor çünkü. Yeri geliyor ekonomik kriz çıkarıyorlar, yeri geliyor siyasi kriz çıkarıp darbe yapıyorlar. Biz darbeler konusunda şerbetliyiz. Artık bu oyunlara gelmiyoruz.

"Bugün başka ülkelerde yaşananları daha önceden Türkiye'de olmadı mı" diye soran Kurtulmuş, "Halkın oylarıyla seçilmiş başbakan idam sehpasına gönderilmedi mi? Rahmetli Özal'ın arkasından neredeyse teneke çalıp oynamadılar mı? Bu millet mücadelesinden vazgeçmedi işte onun için Türkiye bütün dünyaya bir demokrasi örneği teşkil ediyor. Halkın iradesinin karşısına kimse geçemez, eğer öyle olsaydı Türkiye'de darbeci zihniyetin sittin sene iktidarda olması gerekirdi.

Tüm Dünyanın Gözü Türkiye’nin Üstünde

Tüm dünya bu sebeple Türkiye’den gelecek sese bakıyor. Dünyanın her yerinde bizim medeniyetimizin izleri var. “Suriye’den, Arakan’dan bize ne” diyemeyiz. Herkes darbeyi desteklese bile biz onaylamıyoruz. Biz bir siyasi grubunun değil Mısır Halkı’nın yanında saf tutuyoruz. Darbeyi yapan İhvanı Müslimin olsaydı onun da karşısında olurduk. Üsküdar’dan söylenen söz anında Sisi’nin masasının önüne gider. Sanmayın ki burada söyledik bu kadar kişi duydu. Tüm darbe destekçilerine sesleniyorum: Halkların gözyaşından anlamıyorsanız, size edilen beddualardan anlamıyorsanız, azıcık tarih okuyun ve zulümle abad olunmayacağını anlayın.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisi açılışı yapılarak sergi gezildi.

Bu haber 523 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER