Ata-2 Sitesi okul İnşaatı başladı

Ata-2 Sitesi okul İnşaatı başladı

Tarih 06 Ağustos 2013, 17:14 YazdırBu haberi yazdır

Bölgemiz eğitimine büyük katkısı olacak Ata 2 ilkokulu inşaatına ilk kazma vuruldu.

Ata-2 Sitesi okul İnşaatı başladı

Bölgemiz eğitimine büyük katkısı olacak Ata 2 ilkokulu inşaatına ilk kazma vuruldu. Ata-2 sitesinde yıllardır beklenen okul inşaatı Temmuz ayında başladı. İnşaat süresi altı ay olarak belirlenmiş olup hedef 2014-2015 eğitim yılına yetiştirilmesi.

13 Mart 2013 de ihalesi yapılan iki bodrum bir zemin ve üç katlı olarak planlanan okul 32 derslikli ,doğalgaz ısıtmalı olacaktır. Haziran ayında İl Özel idaresi yetkilileri okul yeri teslimini yüklenici şirkete yaptı.

Okulun yıllarca gecikmesinin sebebi İstanbul Milli eğitim müdürlüğü yatırım bölümünün plan değişikliği talebine olumlu cevap vermemesi Ata 2 de planda olan günübirlik yeşil alanı ata-2 nin imara yönelik kullanacağından şüphe etmesi idi.  2000 yılında inşatlarını bitiren kooperatifin rekraasyon için ayrılan bu alana inşaat yapması olanaksız olduğu halde bir türlü plan değişikliğine onay vermemişti.

Neyse ki Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa kara ya bu konunun iletilmesi ve olumlu yaklaşılması sonucu 1987 den beri okul alanı olarak işaretli 5400 metrekarelik alan tekrar okul şekline getirilip diğer rekreasyon alanı ise yeşil alan olarak planlara işlenmesi sonucu çalışma tekrar ivme kazandı. İl özel idaresi bir buçuk yıl boyunca Vakıflar Bankasının ipoteklerinin kaldırılmasını bekledi. Vakıflar bankası kısmi ipotek kaldırması yapmadığı için 101 parselde bulunan okul İl Özel idaresinin imalat programında olduğu halde arsayı alamadığı için bir türlü başladı.

Ata 2 kooperatifi yöneticileri başvurmadık merci bırakmayarak ve konunun ısrarlı takipçisi olarak banka nezninde ki  ipotekleri kaldırmayı başardı ve okul arazisi terkini genel kuruldan aldığı yetki ile yaptı.

32 Derslikli planlanan okula bir spor salonu yapmayı planlayan Üsküdar Belediyesi de girişimlerde bulunuyor. Umarız bu da gerçekleşir ve yapılacak okul bölgemizin eğitimine katkı sağlar ve eğitimin kalitesinin artmasını sağlar.

 Haber Yalçın Soysevinç

Bu haber 1107 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER