Aysel Can Ekşi CHP Üsküdar aday adayı

Aysel Can Ekşi CHP Üsküdar aday adayı

Tarih 28 Temmuz 2013, 01:17 YazdırBu haberi yazdır

Kamuoyunda tüketici lehine açtığı davalar ile tanınan Mimar Aysel Can Ekşi, CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan aday adaylığını İlçe merkezinde yaptığı basın toplantısı ile duyurdu.

Aysel Can Ekşi CHP Üsküdar aday adayı 


Kamuoyunda tüketici lehine açtığı davalar ile tanınan Mimar Aysel Can Ekşi, CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan aday adaylığını İlçe merkezinde yaptığı basın toplantısı ile duyurdu.

31.Temmuza kadar kademe görevlerinde görev alanlar istifa edip adaylıklarını açıklamaları gerekiyordu. Aysel Can Ekşide 4 yıldır sürdürdüğü ilçe yönetiminden istifasını vermesinin ardından adaylığını açıkladı.

Kamuoyunda tüketici lehine açtığı davalar ile tanınan Beykoz’un önde gelen simalarından mimar Aysel Can Ekşi, CHP Üsküdar Belediye Başkan aday adaylığını ilân etti.Beykoz ve ülke kamuoyunda özellikle özel Serdaroğlu Ormanı’ndaki yapılaşmaya (Acaristanbul) karşı ve yine Beykozlu bir vatandaşın başvurusu ile TÜRK TELEKOM’un abonelerinden her ay sabit ücret adı altında almış olduğu tutara karşı açtığı davalar ile tanınan Aysel Can Ekşi, bunlar dışında Beykoz Saray Hastanesi olarak bilinen Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılmasına, Burunbahçe Parkı’nın halk kullanımına yasaklanmasına ve şu anda park olarak kullanılmakta olan Dedeoğlu Park alanı üzerindeki yapılaşmaya karşı açtığı davalar ile ülke gündeminde de adından sıkça söz ettirmişti.

TÜKODER ( Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkan Yardımcısı ve 2009 yılından bu yana da CHP Üsküdar İlçe Örgütü yöneticisi olan mimar Aysel Can Ekşi, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği bir basın açıklamasıyla, Üsküdar Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını duyurdu.

19 Temmuz Cuma günü gerçekleşen basın açıklamasına, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Kadın Kolları Yönetimi CHP Kadın Kolları MY Üyesi Semiha Gökçen Boya, Gençlik Kolları Başkanı Berk Tütüncü, Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sarpay Ekşi, Üsküdar Belediye Meclisi’nin bazı CHP’li üyeleri, Beykoz Ferit İnal Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ziya Sökmez, DSP Eski Belediye Meclis Üyesi Tekin Işık, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Aysel Can Ekşi: 20 yıldır Üsküdar’da hizmet verdiğini söyleyenlerin  son kullanma tarihleri geçmiş!

 Aysel Can Ekşi, kendisini tanıtarak başladığı basın açıklamasını, Üsküdar Belediye Başkanlığı için neden aday adayı olduğunu açıklayarak sürdürdü. 22 yıldan bu yana Üsküdar’da bir mimarlık ofisi bulunan Ekşi, “ kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış olmak heyecan verici ama bu zaferi kazanacağım inancı ile karşınızdayım” şeklinde başladığı konuşmasında, İstanbul’un kaçak yapılaşma sorununa atıfta bulunarak, “ İstanbul’da halen disiplinsiz, hukuksuz, ruhsatsız yapıların yapıldığını gördüğümüz bir dönem yaşadık” dedi.

Beykoz ormanları ile ilgili karar emsal teşkil etti

 

Konuşmasında, TÜKODER Beykoz Şubesi olarak, Serdaroğlu Özel Orman Alanı içerisinde villa kentin (Acaristanbul) yapımı sürecinde açtıkları davalara da değinen Aysel Can Ekşi, şunları söyledi: “  Beykoz ormanında tam ormanın göbeğine yüzlerce hatta bine yakın civarda ( villalardan oluşan) bir villa kent (için) verilen hukuka aykırı ruhsatlar iptal edildi. Bu ruhsatlar iptal edildikten sonra Yargıtay’dan onandı. Sonra gelen Beykoz Belediye Başkanı tekrar ruhsat verdi ancak bu tekrar iptal edildi. Tabii bu, meslek odalarının ve halk evlerinin de içinde olduğu bir dava süreciydi. Villaları iptal süreci beraberinde çok sayıda ( özel)  ormanın yapılaşmasının önünü almak anlamında çok önemli bir kazımdı.”

 

“ Bu senin boyunu aşmıyor mu?”

 

Söz konusu bu davaların, kent mücadelesi ve yaşam hakkı mücadelesi kazanımları olarak kendilerini yüreklendirdiğini ve mücadelelerine devam etmek anlamında destek sağladığını belirten Üsküdar Belediye Başkan aday adayı Aysel Can Ekşi,  açtığı davalar ile ilgili olarak zaman zaman kendisine “ bu senin boyunu aşmıyor mu?” şeklinde sorular yöneltildiğini de hatırlattı. Ekşi, TÜKODER Beykoz Şubesi olarak ilçedeki diğer kazanımları ise Burunbahçe ve Dedeoğlu Parkları ile Saray Hastanesi olarak sıraladı. 

 

Üsküdar’da kimi mahallelere hala hizmet bile gidemiyor!

 

Konuşmasının devamında, Üsküdar ilçesinde bulunan 33 mahalleden her birinin çok farklı sorunları olduğuna dikkat çeken Aysel Can Ekşi, “ bu mahallelerden kimisinin imar sorunları var, kimisine ise hâlâ hizmet bile gidemiyor” eleştirisinde bulundu ve “ Tek muradımız, 20 yıldır Üsküdar’da bakıcı zihniyete artık son verdirmek. Bu yöndeki mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

Üsküdar ölü toprağı serilmiş gibi!

 

Üsküdar Belediyesi Başkan aday adayı mimar Aysel Can Ekşi, aday adaylığının sebepleri ile ilgili olarak ise şunları söyledi:“ Bugünkü Üsküdar’a baktığımız zaman, gerçekten ölü toprağı serilmiş gibi. Esnaf perişan. İnsanlar sabah kepengini açıyor, ancak siftah yapmadan akşam oluyor. Peki akşam 21.00’den sonra ne oluyor? Baktığımız zaman, çıt yok! Ne yazık ki, karanlık köy haline bürünmüş bir Üsküdar. Sokağında, caddesinde hiçbir sanat, kültür aktivitesi olmayan, ticari faaliyeti olmayan, eski parlak günlerini arayan bir Üsküdar.”

 

Gençlerimizi Kadıköy’e, Taksim’e kaptırdık

“ Artık sokaktaki insanın yüzünün güldüğünü de göremiyor olduk.

Üsküdar’ın; tarihine, geçmişine küsmüş,  kendi içine kapanmış, İstanbul ve dünya ile ilişkilerini koparmış, sadece transit bir geçiş noktasında olduğunu görüyoruz. Genç nüfusumuzu Kadıköy’e, Beşiktaş’a, Taksim’e kaptırdık çünkü genç çocuklar sosyal hayatı, eğlenceyi buralarda buluyor. Onlara Üsküdar’da güven ile gidebilecekleri bir adres söylemekte zorlanıyoruz çünkü ne yazık ki yok.”

Üsküdar’ı bir gençlik merkezi halline getireceğiz

“ Bu yüzden, son yaşadığımız süreç ile birlikte, gençlerimizi kültürel faaliyetleri ile, sosyal etkinlikleri ile, spor aktiviteleri ile yeniden geri kazanmalıyız ve kazanacağımıza da inanıyorum. Bu sayede, Üsküdar’ı İstanbul’un gençlik merkezi haline getireceğiz ve üniversitelerimize yönelik mevcut projelerimizi hayata sokacağız. Mahallesi ile, sokağı ile, caddesi ile karanlık bir köye dönen Üsküdar’ımızı yeniden modern bir kent haline getireceğiz.”

Kadınların ekonomiyi omuzlamasını bekliyoruz

“ Üsküdar’da kuracağımız sosyal belediyecilik anlayışı ile belediye ve halkı bir bütün hale getireceğiz. Bu öyle bir düzen olacak ki, bizden sonra gelecek yönetim istese bile halk ile yönetimi kesinlikle ayrıştıramayacak. Her mahallede koca çınarlarımızı, emeklilerimizi, engelli vatandaşlarımızı yeniden sosyal aşama kazandıracağız. Çocuklara yönelik çok özel projelerimiz ile kadın nüfusumuzun üzerindeki yükü hafifleterek, onlardan çalışma hayatına, sosyal aktivitelere daha çok katılımlarını ve ekonomiyi omuzlamasını bekliyoruz.”

Turistlerin ellerine rehber alabilecekleri bir yer bile yok!

“ Üsküdar’da tescilli yapılarımız var. İbadethaneleri ile, çeşmeleri ile, köşkleri ile, sarayları ile, hanlarıyla, hamamları ile, kervansaraylarıyla öylesine zengin bir kültürümüz var ki! Ama ne yazık ki tüm bu yapılarımızın ortaya çıkmadıklarını görüyoruz. Gelen turistlerin ellerine bir rehber bile alabilecekleri bir yerimiz yok. Bu mekânlarımızın risk raporlarının hazırlanarak, yenilenmesini ve halkın hizmetine güvenli bir şekilde sunulmasını sağlayacağız.”

İlçemizi ayağa kaldıracağız!

“ Üsküdar’ın tarihten gelen misyonuna uygun olarak, Türk Sanat Musikisi’ni ve ebru sanatını ihya edip ilçemizin, İstanbul’un kültür ve sanat merkezine dönüşmesini sağlayacağız.

Üsküdar’ın demografik yapısını ve demokratik yapısını örtüştürüp ilçemizi ayağa kaldıracağız. Kör düğüm olmuş bütün sorunları demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, üniversitelerimiz ile yaratılacak eşgüdümlü çalışma ile çözüme kavuşturacağız.”

Üsküdar’ın rantı, Üsküdarlı’ya!

“ Kentsel yenileme konusunda sahip olduğum deneyimlerim ve ihtisasımı kullanarak, Üsküdar’ın yeniden yapılanmasını halkın lehine kullanacak şekilde, burada yaşayan insanların lehine tüm buradaki rantın Üsküdar’da yaşayan Üsküdarlı’ya dönecek şekilde halkın yaşam kalitesinin arttırılmasını birlikte sağlayacağız.”

 

Dükkânlar, meslek gruplaşmasına göre yapılanacak

“ Yapılaşma sürecinde Üsküdar’ı modern bir kent haline getirmek için sanatkârlarının meslek gruplarına göre sınıflanmasına özen göstererek, farklı atölye ve dükkânların belli bölgelere toplanmasını sağlamayı, böylece vatandaşın istediği mal ve hizmeti kolayca almasını ve seçeneklerin artmasını sağlayacağız.”

Otopark sorununu işlevsel planlar ile çözeceğiz!

Üsküdar’ın en ciddi problemlerinden biri, otopark ihtiyacını çözerek, insanların çilesi durumuna gelmiş bu trafiğin rahatlamasını sağlayacak çok işlevsel ve uygulanabilir projelerimizi hayata geçireceğiz.

Son kullanma tarihleri geçti!

Mimar Aysel Can Ekşi, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “ 20 yıldır Üsküdar’a hizmet verdiğini söyleyenlerin son kullanma tarih geçmiş belediyecilik zihniyetini sandığa gömüp yerel ölçekte katılımcı demokrasi anlayışını yeşertmek için adayım.”

Birlikte iftar yemeği yendi

Ekşi, basın açıklamasının ardından ise Üsküdar Selman-i Pak Caddesi üzerinde bulunan Grand Teras Restoran’da basın mensupları ve CHP Üsküdar İlçe yönetimi, Gençlik Kolları yönetimi, Üsküdar’ ın ağabeyi iş adamı, Fazilet Eğitim Kurumları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İftara Basın mensupları yanı sıra Üsküdar’ ın ağabeyi iş adamı, Fazilet Eğitim Kurumları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi, Üsküdar CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Yönetim kurulları,Mimar Meslektaşları, CHP Üsküdar Meclis Üyesi Mimar Orhan Eğin, CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Mimar Vildan Koç bulundu.

Aysel Can Ekşi kimdir?

Mimar Aysel Can Ekşi, 1966 Ordu/ Fatsa doğumludur. Ailesi ile beraber 1978 yılında İstanbul Beykoz’a yerleşmişlerdir. Babası, Beykoz Belediyesi işçisi Nazım, annesi ev hanımı Fatma CAN’dır. Üç kardeşi olup; ağabeyi Yrd. Doç. Dr. Muhammet CAN, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi ve Balıkesir Tabip Odası Sekreteridir. Makine Mühendisi olan kardeşi Hayati Can, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetiminde aktif görevlerde bulunmuştur. Kız kardeşi Sevgi Can Arslanbaş ise spor yöneticisi ve eğitmenidir.

Beykoz’dan Yıldız Teknik’e

Eğitim hayatına Fatsa Dumlupınar İlkokulu’nda başlamış, 1980 yılında Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu’ndan, 1983 yılında da Beykoz Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nden mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanarak, 1990 yılında mimar unvanıyla mezun olmuştur.

Ekşioğlu ailesi

Dursun EKŞİ ile evlidir. Bu tarihten sonra Üsküdar Selman-i Pak Caddesi’nde ikamet etmeye başlamıştır. Bu evlilikten sonra üç yüz bin nüfusu olan EKŞİOĞLU ailesine mensup olmuş, ailenin kurmuş olduğu Ekşioğlu Vakfı’nın Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Vakıf, adaylığı destekleme kararı almıştır. Işık Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde eğitimine devam eden 20 yaşında bir kızı vardır.

Çalışmalarından bazıları?

1991 yılında Türk Kadınlar Konseyi’nin Beykoz’daki sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır. Eşitlikçi ve paylaşımcı özellikleri öne çıkmıştır. 1995 yılında da Tüketiciyi Koruma Derneği’nin Beykoz Şubesi’ni kurarak, başkanlığını üstlenmiştir. Bu tarihten sonra dernek, meslek odası ve siyasi partilerde yöneticilik dönemi başlamıştır.

50 bin’in üzerinde tüketici sorunu çözüldü

1995 yılında Tüketiciyi Koruma Derneği yöneticileri olarak, yoğun baskılar sonucunda tüketicinin korunması hakkındaki 4077 sayılı kanunun çıkmasına katkı sunmuştur. Türkiye’de Tüketici Hakları ve Tüketici Hareketleri çıkan kanunla bambaşka bir boyut kazanmıştır. Bu süreçte Beykoz Şubesi sayısız basın açıklaması ve eylem yapmıştır.

1995 yılında Üsküdar Toplum Gazetesi ile yaptığı röportaj sonrasında, mimar olarak çizdiği kroki ve önerisi ile Üsküdar Belediyesi’nce şu anda kullanılmakta olan Üsküdar dönüş kavşağının yapılması sağlanmıştır.

4077 sayılı Kanun çerçevesinde, kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Beykoz İlçe Hakem Heyeti’nde görev alan Mimar Aysel CAN EKŞİ, bugüne kadar 50 binin üzerinde tüketicinin sorununu birebir görüşmeler ve yazışmalar sonucunda çözüme kavuşturarak tüketicinin mağduriyetini giderdiği için ön plana çıkmıştır.  Halen İlçe hakem heyeti üyeliğini sürdürmektedir.

Burunbahçe Parkı tekrar halk kullanımına açıldı

1998 yılında Paşabahçe ve civarındaki mahallelerin yoğun olarak denize girmek ve mesire alanı olarak kullandığı Boğaziçi ön görünümünde bulunan Burunbahçe Parkı halkın kullanımına kapatıldı. Özel bir şirkete kiralandı ve kaçak olarak inşaat başladı. Tüketiciyi Koruma Derneği Beykoz Şubesi ve Halkevleri Beykoz Şubesi’nin örgütlediği halk eylemleriyle ve Mimar Aysel CAN EKŞİ’nin Anıtlar Yüksek Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne yapmış olduğu başvurular sonucu Burunbahçe Parkı yeniden halkın kullanımına açıldı ve inşaatlar yıkıldı. Park halen Beykozlular tarafından kullanılmaktadır.

Dedeoğlu Parkı’nı halka kazandırma mücadelesi

2000 yılında şu anda Dedeoğlu Parkı olarak kullanılan alanda Mimar Müzisyen Nejat Yavaşoğullarının Mimar Aysel CAN EKŞİ’yi araması üzerine, kamu arazisi olan bu alan üzerinde sert zemin çalışması yapıldığı ve devamında inşaat yapılacağı duyumu alınmıştır. Bunun üzerine Tüketiciyi Koruma Derneği Beykoz Şubesi adına Mimar Aysel CAN EKŞİ’nin Anıtlar Yüksek Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğüne yapmış olduğu başvurular sonucu bu alan park olarak düzenlenerek halka kazandırılmıştır.

etiket CHP üsküdar belediye adayları ..chp üsküdar belediye başkan adayı .....chp üsküdar 2014 yerel seçim adayları...

Bu haber 1582 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER