Üsküdar Belediyesi Ata 2 iftarı 23 Temmuz da yapıldı

Üsküdar Belediyesi Ata 2 iftarı 23 Temmuz da yapıldı

Tarih 26 Temmuz 2013, 11:45 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi tarafından yıllardır gelenekselleştirilen sokak iftarları bağlamında Ata 2 sitesi ve çevresine yönelik iftar 23 Temmuzda Belma Güde ve Örnek Kolejinin bulunduğu sokakta yapıldı.

Üsküdar Belediyesi Ata 2 iftarı 23 Temmuz da yapıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından yıllardır gelenekselleştirilen sokak iftarları bağlamında Ata 2 sitesi ve çevresine yönelik iftar 23 Temmuzda Belma Güde ve Örnek Kolejinin bulunduğu  sokakta yapıldı. 

Başkan Mustafa Kara tüm masalarda oturan vatandaşlara tek tek hoş geldiniz dedi yanında Meclis üyesi Şaban Demiröz de vardı. Mustafa Kara yaptığı konuşmada “eminim evinizde çok daha güzel yemekler vardır ancak buraya çocuklarınızla masalarda komşularınızla beraber olmayı seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin.”dedi

Ezan sesiyle açılan iftar sonrası çaylar içildi çocuklar da Karagöz Hacivat gösterisini ve kukla etkinliklerini izleme olanağı buldu.

Üsküdar, 33 mahallesinde sokak iftarı yaptı

Üsküdar Belediyesi, Ramazan etkinliklerini, Osmanlı’dan günümüze Üsküdar’da yaşanan Ramazan gelenekleri ışığında zengin kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla gerçekleştiriyor. Ramazan süresince her gün 25 bin kişiye iftarlık yemek dağıtmakta olan Üsküdar Belediyesi’nin sokak iftarlarına ilgi bir hayli büyük oldu.  

 

10 Temmuz Çarşamba günü Ünalan Mahallesinde başlayan ve 31 mahallede gerçekleştirilen sokak iftarlarına her gün ortalama 2 bin 500 kişi katıldı.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sokak iftarlarının her gün farklı mahallede iftarlar düzenlendiğini ve mahalle iftarlarıyla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun devamını amaçladıklarını ifade ederken 1996 yılında Üsküdar’da başlayan iftar geleneğinin tüm Türkiye’ye yayıldığının altını çizdi. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sokak iftarlarına çocuklarıyla birlikte katılan ailelere de teşekkür eden Kara, çocukların büyüdüklerinde kendi çocukluklarındaki sokak iftarlarını özlemle hatırlayacaklarını ve kendi çocuklarına da yaşatmak için çaba göstereceklerini altını çizdi. 

 

Sokak iftarları programı:

 


10 Temmuz Çarşamba ? Ünalan Mahallesi

11 Temmuz Perşembe ? Burhaniye

12 Temmuz Cuma ? Çengelköy ve Güzeltepe

14 Temmuz Pazar ? Altunizade ve Barbaros

15 Temmuz Pazartesi ? Mimar Sinan ve Ahmediye 

16 Temmuz Salı ? Kısıklı

17 Temmuz Çarşamba ? Kirazlıtepe

18 Temmuz Perşembe ? İcadiye ve Kuzguncuk

19 Temmuz Cuma ? Küçük Çamlıca ve Acıbadem

20 Temmuz Cumartesi ? Yavuztürk

21 Temmuz Pazar ? Zeynep Kamil

22 Temmuz Pazartesi ? Bulgurlu

23 Temmuz Salı  - Bahçelievler ve Ata 2 sitesi

24 Temmuz Çarşamba ? Sultantepe ve Ayazma

25 Temmuz Perşembe ? Küplüce ve Beylerbeyi

27 Temmuz Cumartesi ? Selimiye, Salacak ve Aziz Mahmud Hüdayi

Bu haber 512 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER