Kuzguncuk Bostanı Organik Park olacak

Kuzguncuk Bostanı Organik Park olacak

Tarih 14 Mayıs 2013, 10:14 YazdırBu haberi yazdır

Kuzguncuk Bostanında Üsküdar Belediye çalışanları ve gönüllüler temizlik çalışması yaptı. Bando ve yürüyüş yapılmasına rağmen Kuzguncuklular olayı seyretmekle yetindi çalışmaya ilgi göstermedi.

Kuzguncuk Bostanı Organik Park olacak


Kuzguncuk Bostanında Üsküdar Belediye çalışanları ve gönüllüler temizlik çalışması yaptı. Bando ve yürürüş yapılmasına rağmen Kuzguncuklular olayı seyretmekle yetindi çalışmaya ilgi göstermedi.



Dünyanın her yerinden gönüllü grupları ve çeşitli kuruluşların katılımıyla ülkelerinin katı atık ve çöplerini temizlemek ve toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen ve “Let’s Do It!” (Haydi Yapalım) sloganıyla düzenlenen Dünya Temizliği (World Cleanup), Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Musevi cemaatinin önde gelen isimlerinin de katılımıyla Üsküdar Kuzguncuk Bostanında yapıldı.
Let’s Do It Türkiye Platformu, TOG Vakfı, Birleşmiş Milletler Türkiye Gönüllüleri, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, Give&Gain Günü işbirliği ile hayata geçen Türkiye Temizliği, İstanbul’da Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle Kuzguncuk Bostanında 300’den fazla aktivistin katılımıyla gerçekleştirildi. Temizlik çalışmasında yaklaşık 3 ton moloz ve çöp toplandı.


 16 dönüm büyüklüğündeki Kuzguncuk Bostanında yapılan temizlik öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu temizlik çalışmasının, yeşil alan konusunda dünya standartlarına sahip Üsküdar’da çevreyi ve yeşili korumak maksadıyla yapıldığını söyledi. Temizlik çalışmasının yılda sadece bir gün değil ilçedeki öğrencilere çevre ve yeşili konuma konusunda bilinçlendirme yapılarak tüm yıl süresince yapıldığını ifade eden Mustafa Kara, 300’den fazla aktivistin katılımıyla yapılmasının etkinliğe ayrı bir anlam kattığını belirtti.


 Belediye Başkanı Mustafa Kara, 16 dönüm büyüklüğündeki Kuzguncuk Bostanının Organik Park yapılması konusunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Bakanlıkla yazışmalar yaptıklarını belirterek olumlu cevap gelmesi durumunda Kuzguncuklular açısından büyük önem taşıyan Bostanın, Boğaziçinin en büyük organik parkı haline dönüştürüleceğini ifade etti.


 Yaklaşık 100 milyon ton katı atık bulunduğu düşünülen dünyada bugüne kadar 96 ülkede 7 milyon gönüllünün katılımıyla temizlik hareketi gerçekleştirildi. 2012 yılı boyunca Dünya Temizliği (World Cleanup) kampanyasıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede yapılan etkinliklerde toplam 100.000 ton atık toplandı.  İlk kez 2012 yılında Türkiye’de Dünya Temizliği kampanyasında bir Türkiye Temizliği düzenlendi.  Üsküdar, Adalar, Burdur, Mudurnu ve Amasya olmak üzere beş noktada yapılan temizliklere yaklaşık 1300 kişi katıldı. 1 tonu geri dönüştürülebilir olmak üzere 13 ton atık toplandı. 
Bu haber 641 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER