Üsküdar da içki satışına yasak

Üsküdar da içki satışına yasak

Tarih 20 Şubat 2013, 11:02 YazdırBu haberi yazdır

Okul ve camilerin 100 metre çevresindeki tekel bayilerinde ölçümler yapılarak karar Belediye Zabıtaları tarafından tebellüğ edilmeye başlandı.

Üsküdar da içki satışına yasak
Okul ve camilerin 100 metre çevresindeki tekel bayilerinde ölçümler yapılarak karar Belediye Zabıtaları tarafından tebellüğ edilmeye başlandı. 15 gün içerisinde alkol içeceklerinin kaldırılması aksi takdirde ruhsatın iptal edileceği tebliğ edildi.
Bu tebliğleri alan tekel bayilerinin 85 tanesi Üsküdar da bir araya gelerek İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı için başvurma kararı aldılar. Üsküdar noterinde hep birlikte aynı avukata vekalet vererek idare mahkemesine başvuracaklar.
Tekel bayileri ile yaptığımız görüşmede alkolü ambalajında satmanın ayrı açıkta satmanın ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. Üsküdar da tüm merkezlerde Camilerin ve okulların çok olduğu bir gerçek pek çok tekel bayiinin kapatmayla karşı karşıya geleceği de bir gerçek. Tüm tekel bayileri 100 metre okul veya cami etrafında bulunuyor.
Bundan sonra Üsküdar Belediye Meclisinin kararının nasıl uygulanabileceğini İdare mahkemesinin vereceği karara bakarak göreceğiz.
 
Ocak ayı sonunda alınan meclis kararını öyküsü ise şöyle;
Üsküdar Belediyesi’nden okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışı yasaklandı. “4’üncü Murad yasakları” eleştirisi AK Partililer “4’üncü Murat’ın ruhu şad olsun” diye yanıt verdi.
 
Üsküdar’da, 2005’te merhum Belediye Başkanı Mehmet Çakır döneminde Meclis kararıyla uygulamaya konulan ve içki ruhsatı verilecek yerleri yeşil, ruhsat alamayacak yerleri kırmızı renkle belirlenen “İçkili Yer Bölgesi Krokisi”nin ardından yaşanan içki yasağı tartışmasından sonra, yeni yasak tartışmaları başladı.
UYMAZSA RUHSAT İPTAL
Ocak ayında Üsküdar Belediye Meclisi’nden CHP’li meclis üyelerinin karşı oylarına rağmen oyçokluğuyla geçen kararla, okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışı yasaklandı. Yeni düzenlemeye göre, yasağa uymayan bakkal, büfe ve kuruyemişçi ve marketlerin işyeri ruhsatları iptal edilecek. Karara itiraz eden CHP’liler, Üsküdar’ın her yerinin cami dolu olduğunu ve bunun içkinin toptan yasaklanması anlamına geldiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekeli, AK Partililere “4’üncü Murat da sizin gibi içkiyle çok mücadele etti” sözleriyle, içki yasağına karşı çıkarken, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen bu sözlere “4’üncü Murat’ın ruhu şad olsun” karşılığını verdi.
‘Gençlerin aklına birayı sokuyorsun’
Üsküdar  Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, kararı şu sözlerle savundu: “Son zamanlarda camilerin, okulların tam dibinde büfe ve bakkal adı altında tekel bayiliği yapıp, içki satılıyor. Cami cemaatinden ve velilerden Beyaz Masa’ya gelen şikâyetleri inceleyip araştırınca bir baktık ki, okulların karşısı, Selamsız Taksi Durağı’nın orada cami dibinde, Kandilli Camisi’nin dibinde, tekel bayisi ruhsatıyla içki satılıyor. Uyarılara rağmen satmaya devam ederlerin ruhsatlarını iptal edeceğiz. Okul dağılırken, maçtan çıkar gibi en az 100 tanesi büfeye uğruyor. Gözünün önünde biralar. Aklına sokuyorsun. Bizim içkiyle derdimiz yok. Derdimiz gençler, öğrenciler. Yanlış yola gitmesini, içki içmesini engellemeye çalışıyoruz. ”
 
Bu haber 878 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER