Kentsel Dönüşüm Üsküdar da masaya yatırıldı

Kentsel Dönüşüm Üsküdar da masaya yatırıldı

Tarih 19 Ocak 2013, 11:45 YazdırBu haberi yazdır

5 Ocak Cumartesi günü CHP Üsküdar İlçe yönetimi ''Kentsel Dönüşüm '' konulu bir panel düzenledi.

Kentsel Dönüşüm Üsküdar da masaya yatırıldı
5 Ocak Cumartesi günü CHP Üsküdar İlçe yönetimi “Kentsel Dönüşüm” konulu bir panel düzenledi. Panelde konuşmacı olarak Dr.Erdal Köktürk, cemal Gökçe ve Mücella yapıcı katıldılar paneli başkan Mustafa Çetinkaya yönetti.
Toplantı saatinde salonunda dolmasından sonra CHP Üsküdar İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya katılımcılara hoş geldiniz diyerek “İnsan odaklı İnsanı merkeze koyan her türlü projeye evet dediğimiz gibi Kentsel dönüşüme de evet diyoruz. Ancak bu şehir rantı da olacaksa sosyal olmalıdır. Açı toka dövdürmeden hatta aça daha çok pay vererek dönüşüm yapılmalı “dedi. Konuşmacıları panel masasına davet etti ve toplantı başladı.
Harita Mühendisi Dr. Erdal Köktürk” Kentsel dönüşüm ülkemizin 10-20 değil 50 yılını ilgilendirmektedir. Türkiye gündemi Başbakan tarafından oluşturuluyor ne diyor yıkacağız direnmeyin. Afet riski altındaki binaların dönüşümü ile ilgili yasa şubatta hazırlandı 31.Mayıs da resmi gazetede yayınlandı. İ.B.B nin hazırlattığı raporlarda İstanbul da 3.7 milyon kişinin konutunun hasar göreceği aşikardır ,bu rapor 2002 de hazırlandı.2012 ye kadar neden bekletildi acaba ? Kentsel dönüşüm AKP nin kendi geleceğini güvence altına almak için planlanmış Rant odaklı bir projedir. Yoksa deprem bahanesidir. Kentsel dönüşümün cirosu 400-500 milyar dolardır. Ama ülkemiz binalarının bir envanteri yok.Bir bakan 6milyon konut yenilenmeli diğeri 9 milyon diyor. Konut sektöründe arz fazlası var. Kentsel dönüşüm iki binanın yıkılması değildir entegre projeler birliğidir.Ranta değil insana yatırım yapılacaksa Kentsel dönüşüme evet diyorum “dedi
İnşaat Mühendisleri İstanbul Oda Başkanı Cemal Gökçe ise ”deprem odaklı kentsel dönüşüm gündemimizde ama yasa yık yap TOKİ yasasına dönüştü. Yenileme yaparken sürdürülebilir bir yenilenme yapılmalı . Ulaşım sorununa sorun eklemeden çevre de göz önüne alınmalı. Kentsel dönüşüm bütünlüklü ve insanların yaşadıkları yerde yaşamaya devam ederek yapılmalıdır” dedi.
Mimar Mücella yapıcı ise kentsel dönüşüm konularında eksik kalan konularda saptamalar yaptı.
 
Bu haber 781 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER