Yerel Gündemli Danışma Meclisi Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti

Yerel Gündemli Danışma Meclisi Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti

Tarih 28 Aralık 2012, 14:58 YazdırBu haberi yazdır

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Üsküdar teşkilatının her kademesinden çok sayıda teşkilat mensubu yer aldı.

Yerel Gündemli Danışma Meclisi Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti
Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Üsküdar teşkilatının her kademesinden çok sayıda teşkilat mensubu yer aldı.
Üsküdar İlçe Başkanlığı ve Üsküdar Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimlerinin ardından İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilçe başkanının özellikle vurguladığı konular şunlar oldu; Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı sorumluluk aldığı her kademesiyle düzenli bir şekilde çalışmalarına devam eden, faaliyetlerin vatandaşa doğru bir şekilde ulaşmasında azami gayret gösteren teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı her faaliyet alanında olduğu gibi seçim çalışmaların da da farkını ortaya koyduğunu belirten ilçe başkanı İstanbul il kapsamında 3+3+3 çalışmasını tamamlayan ilk mahallenin Yavuztürk mahallesi olduğunu belirterek diğer mahallelerinde sırasıyla il başkanlığımızın belirlediği takvimden önce tamamlanacağı belirtti. Bu konuda gayret gösteren herkese teşekkür etti.
Sonrasında söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA ise yerel yönetimler konulu danışma meclisimizdeki coşku ve heyecanın on bin kişi ile gerçekleşen 4.Olağan İlçe Kongresindeki gibi olduğunu vurgulayarak teşkilatlanma yapımız ile belediye faaliyetleri arasındaki uyumun tüm Üsküdar ilçesine yayıldığını belirtti. “Marmaray ile yepyeni bir Üsküdar yaratacağız. Önce Kirazlıtepe de sonra Çengelköy de yaşam merkezlerini Üsküdar’lıların hizmetine sunacağız. Ünalan da ki bilim merkezine Türkiye nin dört bir yanından konuklar gelecek.”dedi.
Yavuztürk ve Mimar Sinan mahalle başkanları müzakereler bölümünde söz alarak siyasi ve yerel konulardaki beklenti ve değerlendirmelerini ifade ettiler.Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul teşkilatının son derece dinamik bir teşkilat olduğunu belirterek,“Danışma Meclisleri de teşkilat mensuplarımızın gördüğü eksiklikleri ve doğruları söyleyerek ürettiğimiz işlere katkı sağlaması anlamında önemli bir işleve sahip. Bugün bu güzel platformda Üsküdar teşkilatıyla birlikte olmaktan çok faydalanacağımı düşünüyorum.” dedi. Babuşçu sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi 2014 seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. 2014 seçimleri çok önemli. Bundan önceki seçimler için de hep aynı tanımlamayı yaptık.
Çünkü Türkiye’nin her seçimi önemli hale getiren bir konjonktürü var. Ak Parti’yi ne pahasına olursa olsun iktidardan indirme kararlılığı devam ediyor.Bu çevreler uluslararası olayları bile bu yolda; AK Parti’ye zarar vermek için kullanmaktan kaçınmıyor. Suriye de bu konulardan biri. 2014 seçimlerinin hemen arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Biliyorsunuz, İstanbul Türkiye demektir. İstanbul’un performansı Türkiye’deki sonucu belirler.İstanbul’da göstereceğimiz bir zafiyet tüm Türkiye’yi etkiler. İstanbul teşkilatı olarak sorumluluklarımızı bu bilinçle kuşanmalıyız. Nisan ayı sonuna kadar Sandık Yönetim Kurullarımızı oluşturmak bu seçim çalışmamızın ilk aşaması. Bu çalışmayı hakkıyla yaparak Sayın Başbakanımıza iyi bir sonuç hediye etmemiz gerekiyor. Sorumluluğumuzun sadece İstanbul ve Türkiye’den ibaret olmadığını, bütün coğrafyalardaki mazlum ve mağdurların sorumluluğunu sırtımızda taşıdığımızı hiç unutmayın. Sayın Başbakanımıza güç vererek, onun yükünü hafifleterek bütün mazlum ve mağdurların daha mutlu ve daha özgür bir şekilde yaşamasına katkı sağlamaya hep birlikte devam edeceğiz.”
Toplantı, Üsküdar’da AK Parti’ye katılan vatandaşlarımıza rozet takılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Bu haber 562 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER