Yeşiller ve Sol Gelecek Üsküdar da il toplantısını yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Üsküdar da il toplantısını yaptı

Tarih 24 Aralık 2012, 18:03 YazdırBu haberi yazdır

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul örgütü Naci Sönmez ve İnci İşbulur'un eş sözcülüğünde kuruldu. Yönetimde yeni isimler, gençler ve kadınlar çoğunlukta.

Yeşiller ve Sol Gelecek Üsküdar da il toplantısını yaptı
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul örgütü Naci Sönmez ve İnci İşbulur'un eş sözcülüğünde kuruldu. Yönetimde yeni isimler, gençler ve kadınlar çoğunlukta.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin İstanbul örgütlenme buluşması, 22 Aralık Cumartesi günü Altunizade'deki Petrol İş Sendikası salonunda gerçekleştirildi. İstanbul'daki YSGP kurucuları, parti üye ve dostlarının katıldığı il örgütü kuruluş kongresinin divan kurulu Vahit Genç, Ayla Şeşan, Devin Bahçeci ve Gülnur Aksop'tan oluştu.
Buluşmaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Sevil Turan da katıldı ve bir konuşma yaptı.Konuşmasında “ Yeni bir siyasetin doğuşuna tanıklık ediyoruz. Bu birleşmeyle, askeri veya  sivil ille de devletçi vesayet olsun diyenlere karşı,  bireysel hak ve özgürlükleri talep eden, hem yeşil hem sol bir siyaset vaat ediyoruz.İnsanın doğanın efendisi değil, yalnızca bir parçası olduğu temel düşüncesi ile doğayla birlikte hepimizin tüm haklarının güvence altına alındığı, ekolojik bir toplumsal dönüşümü müjdeliyoruz.”dedi.
Naci Sönmez ve Av. İnci İşbulur, Yeşiller ve Sol Gelecek İstanbul eş sözcülüğüne oy birliği ile seçildiler. Yapılan konuşmalarda, YSGP'nin İstanbul'da önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe örgütlerinin seçimleri ile yoluna devam edeceği belirtildi.
YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİ İSTANBUL KURULUŞ KONGRESİ SONUÇLARI
İl Eş Sözcüleri: Naci Sönmez, Emine İnci İşbulur
İl Yönetim Kurulu: Selahattin Nesipoğlu, Celal Ay, Selda Onurlu, Yasemin Güney Ağırdır, Bülent Müftüoğlu, Serkan Zihni, Aziz Deniz Yorulmuş, Özgür Sevgi Göktaş, Selda Arzuman, Fatmanur Çınar, Mehmet Nazım Öztürk, Akif Pamuk, Ayla Tokmak, Cevat Keskin, Serdar Kordu, Adnan Demir, Nesrin Aslan, Attül Karabay, Sara Nur Yildız
Fahri danışmanlar: Murat Özbank, Cem Yalçın, Nuran Güngör, Devrim Tarım
İL ÖRGÜTLERİ KURULUYOR
25 Kasım 2012'de Ankara'da yapılan 'Kuruluş Kongresi' ile kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, il örgütlerini de geniş katılımlı kongrelerle kuruyor. Oluşturulan il örgütlenmelerinde yeni isimlerin, gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu gözleniyor.
Geçtiğimiz günlerde, İzmir, Muğla, Ankara, İstanbul, Manisa, Mersin il örgütleri kuruldu. İl kuruluş kongrelerinde eş sözcüler seçiliyor ve parti tüzüğünde belirlenen kotalar gözetilerek yönetim kurulları oluşturuluyor.
İl kuruluş kongrelerinde seçilenlerin partinin MYK'sı tarafından atamaları yapılarak il örgütleri kurulmuş olacak.
 
Bu haber 688 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER