ALTINKÖY SİTESİ DÖNÜŞÜME EVET DEDİ...

ALTINKÖY SİTESİ DÖNÜŞÜME EVET DEDİ...

Tarih 25 Aralık 2023, 13:01 YazdırBu haberi yazdır

2023 Olağanüstü genel kurul toplantısı 24.Aralık Pazar günü Boğaziçi Cemevi toplantı salonunda yapıldı.

ALTINKÖY SİTESİ DÖNÜŞÜME EVET DEDİ...


2023 Olağanüstü genel kurul toplantısı 24.Aralık Pazar günü Boğaziçi Cemevi toplantı salonunda yapıldı.


Genel kurulun yapılma gerekçesi kentsel Dönüşüm çerçevesinde yıkılarak inşa edilmesi yönünde LİM Mimarlık Mühendislik İnşaat Ltd şirketi tarafında verilen teklifin değerlendirilmesi idi.



Bu konu hakkında site başkanı İlker Ertem etraflıca bilgi verdi. Özellikle askıya alınan danıştay sürecince gelen teklifleri nasıl değerlendirdiklerini oluşturulan kentsel dönüşüm komisyonu ile eşgüdüm halinde çalıştıklarını her teklifi üyelerin çıkarları doğrultusunda değerlendirdiklerini anlattı.


Site avukatı da detaylı bilgi verdi. Oy birliği ile seçilen divan heyeti de ayrıca bilgilendirme yaptı önergeler hakkında verdiği bilgiler sonrası konu hakkında sırayla üyeler söz verdi.


Üyeleri kimisi çekincelerini dile getirdi kimileri yaklaşan depremi ve binaların ne kadar eski olduğunu hatırlattı. Dile getirilen en önemli çekince şirketlerin yeterli teminatlarının olup olmadığı ve bu genel kurulda alınacak yetki kararının ne kadar bağlayıcı olacağı idi.



Site avukatı avukatlığının yanı sıra uzmanlığının kentsel dönüşüm ve sözleşme olduğunu hatırlatarak. Şirketin teminatının yanında şirket sahibinin de şahsi kefaletinin de olacağını diğer ortak şirketin de kefaleti  ile konsorsiyum oluşacağını anlattı. Belediyelerin de bu dönüşüm işleri başlangıcında şirktten yüzde 10 teminat aldığını kaydetti.


Ayrıca oluşacak yeni imalatlarda şerefiyelerin ve bunların puanlanmasının nasıl yapılacağı metrekarelerin nasıl paylaşılacağı detaylı bir şeklide görüşüldü.


 

Kooperatif ile şirketler arasında Kentsel dönüşüm amaçlı sözleşmeleri imzalama yetkisi verildi. Yönetim nihai sözleşme için yakın bir zamanda toplanacak genel kurulda bağlayıcı ve son sözleşme konusunda ayrıca açıklama yaptı.

Yani yönetim aldığı sözleşme yetkisi ile işleri başlatacak adımları atacak adında bir toplantı daha yapılarak son nokta konacak.

300 üyeli kooperatif 218 gibi yüksek bir katılımla toplantısını gerçekleştirdi. Kararlar oy çokluğu ile alındı.

Altınköy sitesine Çengelköy Gazetesi olarak çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz umarız kısa sürede tüm aşamaları geçerler ve yepyeni binalarına tez zamanda kavuşurlar. Ve böylece çevremizde dönüşüm çalışması yapan sitelere de örnek olurlar.

 

 

 

 

Bu haber 376 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER